MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δημήτρης Καπουράνης: «Εδώ είμαστε Αλβανοί και στην Αλβανία είμαστε Έλληνες» (vid)

Ο Δημήτρης Καπουράνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA “Night Out” και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Monopoli Team

Ο Δημήτρης Καπουράνης αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στη δημοφιλή σειρά του MEGA “Το Ναυάγιο” στην τηλεόραση, ενώ στο θέατρο τον βρίσκουμε στην παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου “Μια άλλη Θήβα”, η οποία συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο Θέατρο Πόρτα.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης (06/02) στην εκπομπή του Θεοχάρη Ιωαννίδη «Night Out», για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα παιδικά του χρόνια, την πορεία του μέχρι σήμερα, τον ρόλο του στο “Ναυάγιο”.

Η διττή ταυτότητα Έλληνα-Αλβανού και το συλλογικό τραύμα μίας ολόκληρης γενιάς

«Μεγάλωσα στην Αλβανία με τον παππού μου και την γιαγιά μου. Οι γονείς μου μετανάστες στην Ελλάδα, κάποια στιγμή φτάσανε στα Χανιά και τότε με πήγε ο παππούς μου στην Κρήτη» ανέφερε για τα παιδικά του χρόνια στην Αλβανία και αργότερα στα Χανιά.

«Είναι πολύ τραυματικό για ένα παιδί να μεγαλώνει με τον παππού και τη γιαγιά και μετά να τους αποχωρίζεται. Διότι ήταν οι φροντιστές μου, η μητέρα μου και ο πατέρας μου και ξαφνικά μια μέρα δεν είναι. Αυτό είναι τραυματικό για ένα παιδί και νομίζω πως είναι ένα διαβαλκανικό θέμα. Έχω πολλές φορές αυτή τη συζήτηση με παιδιά από Βαλκάνια που έχουν ακριβώς την ίδια ιστορία. Βλέπω ότι με αυτά τα παιδιά μοιράζομαι ένα κοινό πρόβλημα, ότι εδώ είμαστε Αλβανοί και στην Αλβανία Έλληνες. Υπάρχει μια διττή ταυτότητα που δεν την έχουμε επιλέξει. Οπότε υπάρχει μια κρίση ταυτότητας που θεωρώ πως είναι ένα συλλογικό τραύμα μιας γενιάς», ανέφερε ο Δημήτρης Καπουράνης.

Τα παιδικά χρόνια στα Χανιά και ο ρατσισμός

«Δυστυχώς βίωσα ρατσισμό αλλά επειδή ήμουν φρόνιμο και ήσυχο παιδί και οι γονείς μου δεν έδιναν “δικαιώματα” δεν βιώσαμε οξύ ρατσισμό. Ακούγεται πολύ κακό αυτό που λέω, δεν θέλω να το κάνω αυτό για τα Χανιά, ήταν πραγματικά καλοί άνθρωποι, μεγάλωσα σε μια καλή γειτονιά. Άλλα κάποιες φορές είχα την αίσθηση ότι οι διαπροσωπικές μας σχέσεις έφταναν μέχρι ενός σημείου» είπε ο ηθοποιός.

«Νομίζω ότι ναι, έχουν αλλάξει τα πράγματα και εύχομαι να αλλάξουν περισσότερο. Γιατί η ταυτότητα είναι το όπλο μας, η πηγή της δημιουργίας μας και εμπνέει και τους απέναντί μας. Αν κρύβεις αυτό που είσαι, αν δεν το στηρίζεις και δεν το επικοινωνείς τότε τι καλλιτέχνης είσαι; Και κατ’ επέκταση τι άνθρωπος. Αυτή είναι η πηγή της δημιουργίας μας» είπε.

Ο ρόλος στο Ναυάγιο και η σχέση του Μάκη με τη Λίνα

Ο Δημήτρης Καπουράνης, φυσικά, μίλησε και για τον ρόλο του Μάκη που υποδύεται στη σειρά «Το Ναυάγιο». «Το ενδιαφέρον σε αυτή τη σειρά είναι το πώς  ο καθένας διαχειρίζεται το πένθος και το τραύμα του. Νιώθω ότι ο Μάκης μετά το Ναυάγιο έχει κολλησει στην Λίνα, ώστε να μην διαχειριστεί το τραύμα του. Φαντάζομαι ότι έχω πολλά κοινά με τον Μάκη. Θα ήθελα να τον έχω φίλο μου. Είμαστε αισιόδοξοι και οι δύο. Θα έκανα τα πάντα για έναν έρωτα, ναι».

«Η κρίση στη σχέση του Μάκη με την Λίνα θα περάσει και μετά θα ξαναχαλάσει και μετά θα περάσει και θα ξαναχαλάσει. Μάλλον θα καταλήξουν μαζί. Αλλά ναι σίγουρα ο έρωτας σίγουρα νικά στο τέλος, θεωρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Δημήτρης Καπουράνης, ηθοποιός – μουσικός12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b