MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Grammy 2024: Η Taylor Swift γράφει ιστορία – Οι νικητές και τα highlights της λαμπερής βραδιάς

Η Taylor Swift, η Miley Cyrus, η SZA, οι Boygenius και η Billie Eilish ήταν μερικοί μόνο από τους μεγάλους νικητές των 66ων μουσικών βραβείων Grammy, με την τελετή να επιφυλάσσει αρκετές συγκινητικές στιγμές.

Grammy 2024: Η Taylor Swift γράφει ιστορία - Οι νικητές και τα highlights της λαμπερής βραδιάς
Monopoli Team

Η Taylor Swift, η Miley Cyrus, η SZA, οι Boygenius και η Billie Eilish ήταν μερικοί μόνο από τους μεγάλους νικητές των 66ων μουσικών βραβείων Grammy, τα οποία έλαβαν χώρα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στο Peacock Theater στο Λος Άντζελες.

Η Taylor Swift γράφει ιστορία

Η βραδιά για την Taylor Swift αποδείχθηκε αξέχαστη, καθώς η τραγουδίστρια όχι μόνο έγραψε ιστορία με το «Midnights» (2022), αλλά προχώρησε και σε μια ανακοίνωση-έκπληξη. Η Swift, την οποία η κάμερα έδειχνε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς να χορεύει και να τραγουδάει, κέρδισε το Grammy για το Καλύτερο Pop Φωνητικό Άλμπουμ και έγινε η πρώτη ερμηνεύτρια στην ιστορία που συγκέντρωσε συνολικά τέσσερα βραβεία στην κατηγορία Άλμπουμ της Χρονιάς. 

Μάλιστα, στην ευχαριστήρια ομιλία της για το Καλύτερο Pop Φωνητικό Άλμπουμ, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός εξέπληξε τους θαυμαστές της και το κοινό ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει ολοκαίνουριο άλμπουμ τον Απρίλιο.

«Αυτό είναι το 13ο Grammy μου, που είναι ο τυχερός μου αριθμός. Δεν ξέρω αν σας το έχω πει ποτέ αυτό», αστειεύτηκε η Swift. «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Ακαδημίας που με ψήφισαν, όμως αναγνωρίζω ότι αυτό το βραβείο αποτελεί μια αντανάκλαση του πάθους των θαυμαστών μου. Θέλω, λοιπόν, να σας ευχαριστήσω λέγοντάς σας ένα μυστικό που κρατούσα κρυφό τα τελευταία δύο χρόνια. Το νέο μου άλμπουμ κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου. Έχει τον τίτλο “The Tortured Poets Department”». 

Γυναικεία Υπόθεση

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι γυναίκες καλλιτέχνιδες κυριάρχησαν σχεδόν σε κάθε μεγάλη κατηγορία. Πέρα από την Taylor Swift, η Billie Eilish κέρδισε το Grammy για το Τραγούδι της Χρονιάς με το «What Was I Made For?» από την ταινία «Babrie» και η Victoria Monét τα Grammy για την Καλύτερη Νέα Καλλιτέχνιδα και το Καλύτερο R&B Άλμπουμ για το ντεμπούτο της «Jaguar II.».

Ήταν, επίσης, μια βραδιά γεμάτη πρωτιές για τις γυναίκες. Μεγάλη στιγμή για την Miley Cyrus, η οποία, κατά τη διάρκεια της τελετής, κράτησε στα χέρια της το πρώτο βραβείο Grammy της καριέρας της –Καλύτερη Pop Σόλο Ερμηνεία για το «Flowers» και λίγο αργότερα ένα από τα κορυφαία της βραδιάς – Καλύτερος Δίσκος της Χρονιάς– το οποίο παρουσίασαν η Meryl Streep και ο γαμπρός της, Mark Ronson. «Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ», δήλωσε η Cyrus. «Αυτό το βραβείο είναι καταπληκτικό, αλλά πραγματικά ελπίζω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, γιατί η ζωή μου ήταν όμορφη και χθες. Δεν θα πάρουν όλοι στον κόσμο ένα Grammy, αλλά όλοι σε αυτόν τον κόσμο είναι καταπληκτικοί. Γι’ αυτό, σας παρακαλώ, μην νομίζετε ότι αυτό είναι τόσο σημαντικό – αν και είναι πολύ σημαντικό».

Η Karol G κέρδισε το πρώτο της Grammy στην κατηγορία Καλύτερη Música Urbana με το «Mañana Será Bonito», η Lainey Wilson πήρε το πρώτο της βραβείο για το Καλύτερο Country Άλμπουμ με το «Bell Bottom Country» και η SZA κέρδισε τα πρώτα της σόλο Grammy, τέσσερα στον αριθμό, μεταξύ των οποίων το Καλύτερο R&B τραγούδι και Καλύτερο Progressive R&B Άλμπουμ.

Η Phoebe Bridgers και το συγκρότημα της Boygenius βραβεύθηκαν κατά τη διάρκεια του pre-telecast. Η Bridgers έλαβε το πρώτο της Grammy μαζί με την SZA για τη συμμετοχή της στο «Ghost in the Machine» στην κατηγορία Καλύτερη Ερμηνεία Pop Ντουέτο/Γκρουπ. Οι Boygenius, οι οποίες ήταν υποψήφιες για επτά Grammy φέτος, κέρδισαν συνολικά τρία, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής για το «The Record», του Καλύτερου Ροκ Τραγουδιού και Καλύτερης Ροκ Ερμηνείας για το «Not Strong Enough».

Εξίσου σημαντική και η νίκη των Paramore στην κατηγορία Καλύτερου Ροκ Άλμπουμ – με το«This is Why»– καθώς έγινε το πρώτο συγκρότημα στην ιστορία με γυναίκα επικεφαλής που διακρίνεται στη συγκεκριμένη κατηγορία. Από την 66η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy, οι Paramore έφυγαν και με δεύτερο βραβείο, της Καλύτερης Ερμηνείας Εναλλακτικής Μουσικής.

Οι συγκινητικές στιγμές και οι live ερμηνείες που ξεχώρισαν

Από τις συγκινητικότερες στιγμές της βραδιάς η εμφάνιση-έκπληξη της Celine Dion για την απονομή του βραβείου Άλμπουμ της Χρονιάς, μετά τη διάγνωση με το «Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου», μια σπάνια ασθένεια που προσβάλει το νευρικό σύστημα. «Όταν λέω ότι είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ, το εννοώ πραγματικά από καρδιάς», είπε, καθώς το κοινό την χειροκροτούσε όρθιο και τραγουδούσε μαζί της μια από τις κλασικότερες επιτυχίες της, τη διασκευή του «The Power of Love». «Όσοι είχαμε την ευλογία να βρεθούμε εδώ στα Grammy δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε δεδομένη την τεράστια αγάπη και χαρά που φέρνει η μουσική στη ζωή μας και στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Συγκινητικός και ο φόρος-τιμής της Annie Lennox στην Sinéad O’Connor, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2023. Η Lennox ερμήνευσε συγκλονιστικά το «Nothing Compares 2 U», ενώ στο τέλος -σύμφωνα με όσα η εκλιπούσα O’ Connor πρέσβευε- σήκωσε στον αέρα την αριστερή της γροθιά ζητώντας «Ειρήνη» και «Κατάπαυση του Πυρός».

Η σπουδαία Joni Mitchell πραγματοποίησε την πρώτη της live εμφάνιση στα Grammy, σε ηλικία 80 ετών, ερμηνεύοντας το κλασικό τραγούδι της «Both Sides Now», συνοδεία μιας σειράς εξαίρετων καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς,  συμπεριλαμβανομένων των Lucius, SistaStrings, Jacob Collier, Allison Russell, Blake Mills και Brandi Carlile. Με τη σειρά της η Tracy Chapman ανέβηκε στη σκηνή σε μια σπάνια live εκτέλεση του εμβληματικού τραγουδιού της «Fast Car», στο πλευρό του Luke Combs, σχεδόν τρεις δεκαετίες από την πρώτη του κυκλοφορία. Ενώ ο Billy Joel παρουσίασε live το νέο του single «Turn the Lights Back On». Επιπλέον ξεχώρισαν η Miley Cyrus με το «Flowers», η Dua Lipa που αποκάλυψε το «Training Season» και η Olivia Rodrigo που έδωσε μια παθιασμένη ερμηνεία του «Vampire».

[relart 1]

Το “καρφί” του Jay-Z

Ο Jay-Z, ο οποίος ανέβασε στη σκηνή την κόρη του Blue Ivy καθώς παραλάμβανε το Dr. Dre Global Impact Award, έριξε το “καρφί” του προς τους ανθρώπους των Grammy, σημειώνοντας ότι η σύζυγος του, Beyoncé, έχει δεκάδες Grammy, αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ την κορυφαία διάκριση, το Άλμπουμ της Χρονιάς.

«Δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση αυτή τη νεαρή κοπέλα, αλλά έχει τα περισσότερα Grammy από όλους και δεν έχει κερδίσει ποτέ το Άλμπουμ της Χρονιάς. Οπότε ακόμα και με τα δικά σας σταθμά, κάτι δεν πάει καλά. Σκεφτείτε το αυτό: Τα περισσότερα Grammy. Δεν κέρδισε ποτέ το άλμπουμ της χρονιάς. Κάτι πάει λάθος. Κάποιοι από εσάς θα πάτε σπίτι σας και θα νιώσετε σαν να σας έκλεψαν. Κάποιους από εσάς μπορεί να σας κλέψουν. Κάποιοι από εσάς δεν ανήκουν καν στην κατηγορία», είπε, αποσπώντας ακουστές αντιδράσεις από το κοινό.

«Όταν αγχώνομαι, λέω την αλήθεια», απάντησε.

«Αλλά πέρα από αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να εμφανιζόμαστε», συνέχισε. «Συνεχίστε να εμφανίζεστε μέχρι να σας δώσουν όλες αυτές τις διακρίσεις που νιώθετε ότι αξίζετε. Μέχρι να σε αποκαλέσουν κορυφαίο. Μέχρι να σε αποκαλέσουν ιδιοφυΐα. Μέχρι να σε αποκαλέσουν τον μεγαλύτερο όλων των εποχών».

Ακολουθεί η λίστα των νικητών:
  • Album of the Year: Taylor Swift – Midnights
  • Record of the year: Miley Cyrus – Flowers
  • Best new artist: Victoria Monét
  • Song of the year: Billie Eilish – What Was I Made For? from Barbie
  • Best pop vocal album: Taylor Swift – Midnights
  • Best R&B song: SZA – Snooze
  • Best country album: Lainey Wilson – Bell Bottom Country
  • Best música urbana album: Karol G – Mañana Será Bonito
  • Best pop solo performance: Miley Cyrus – Flowers
  • Best progressive R&B album: SZA – SOS
  • Best R&B performance: Coco Jones – ICU
  • Best folk album: Joni Mitchell – Joni Mitchell at Newport (Live)
  • Producer of the year, non-classical: Jack Antonoff
  • Songwriter of the year, non-classical: Theron Thomas
  • Best pop duo/group performance: SZA featuring Phoebe Bridgers – Ghost in the Machine
  • Best dance/electronic recording: Skrillex, Fred again.. and Flowdan – Rumble
  • Best pop dance recording: Kylie Minogue – Padam Padam
  • Best dance/electronic music album: Fred again.. – Actual Life 3 (January 1 – September 9 2022)
  • Best traditional R&B performance: PJ Morton featuring Susan Carol – Good Morning
  • Best R&B album: Victoria Monét
  • Best rap performance: Killer Mike featuring André 3000, Future and Eryn Allen Kane – Scientists & Engineers
  • Best melodic rap performance: Lil Durk featuring J Cole – All My Life
  • Best rap song: Killer Mike featuring André 3000, Future and Eryn Allen Kane – Scientists & Engineers
  • Best rap album: Killer Mike – Michael
  • Best country solo performance: Chris Stapleton – White Horse
  • Best country song: Chris Stapleton – White Horse
  • Best song written for visual media: What Was I Made For? from Barbie the Album, Billie Eilish O’Connell and Finneas O’Connell, songwriters (Billie Eilish)
  • Best comedy album: Dave Chappelle – What’s in a Name?
  • Best global music album: Shakti – This Moment
  • Best African music performance: Tyla – Water
  • Best musical theater album: Some Like It Hot
  • Best alternative music album: boygenius – The Record
  • Best alternative music performance: Paramore – This Is Why
  • Best rock album; Paramore – This Is Why
  • Best rock song: boygenius – Not Strong Enough
  • Best metal performance: Metallica – 72 Seasons
  • Best rock performance: boygenius – Not Strong Enough
  • Best country duo/group performance: Zach Bryan featuring Kacey Musgraves – I Remember Everything

[relart 2]

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b