MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Το Ink του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Ύστερα από έναν χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής.

Monopoli Team

Η τελευταία δουλειά του μοναδικού χορογράφου και χορευτή που καταχειροκροτήθηκε στην περσινή πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επιστρέφει στη βάση της, ύστερα από έναν χρόνο παγκόσμιας περιοδείας. Θα δοθούν πέντε παραστάσεις τον προσεχή Απρίλιο, στις 22, 23, 24 25 και 26 του μήνα, ενώ η προπώληση ανοίγει την 1η Φεβρουαρίου.

Η παράσταση αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς σ’ όλο τον κόσμο και θα ολοκληρώσει τη διεθνή περιοδεία της στο ανακαινισμένο ιστορικό Théâtre de la Ville του Παρισιού, αμέσως μετά τις παραστάσεις της Αθήνας.

Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί σε περισσότερους από 60.000 θεατές σε 15 χώρες και έχει υμνηθεί από τους κριτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ24 (+) παραστάσεις που περιμένουμε το 202412.09.2018

Ένα έργο για δύο

Μια δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Το Ink είναι φτιαγμένο σαν ένα σκοτεινό όνειρο με θέμα τον πόθο και την ακύρωση. Κάτω από μια ασταμάτητη βροχή, μέσα σ’ ένα πλημμυρισμένο τοπίο ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μαζί με τον Šuka Horn ενσαρκώνουν το δίπολο ενός έργου που ξεκίνησε ως εικαστική εγκατάσταση.

Στο έργο, ο φύλακας ενός σκοτεινού, κατακλυσμιαίου σύμπαντος πασχίζει να διατηρήσει την τάξη, ισορροπώντας πάνω σε μια διαρκή ευθραυστότητα. Η εισβολή ενός επισκέπτη από τα έγκατα της γης αναστατώνει τη μοναχική του ύπαρξη, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με την τρυφερότητα και την οδύνη, ακόμη και με τη βαναυσότητα. Σε ένα ντουέτο που σύντομα εξελίσσεται σε μονομαχία, θέτει σε δοκιμασία τα όρια της πραγματικότητας μέσα από τα φίλτρα της επιστημονικής φαντασίας και της φρίκης.

Το ΙΝΚ στην πρώτη του εκδοχή ξεκίνησε το 2021 ως ανάθεση και συμπαραγωγή των Torinodanza Festival / Teatro Stabile di Torino – Teatro Nazionale + Fondazione I Teatri / Festival Aperto – Reggio Emilia.  Η ολοκλήρωση του έργου και η παγκόσμια περιοδεία του ΙΝΚ έχουν συμπαραγωγούς την  Biennale de la Danse de Lyon 2023 το Sadler’s Wells London, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες άνω των 15 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Σκηνικά: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Κοστούμια: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Lucien Laborderie, Στέφανος Δρουσιώτης

Παίζουν: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Šuka Horn

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ,11€, 17€, 24€, 29€, 34€, 40€
Παραστάσεις: 22 - 26 Απριλίου | 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Χάρης Φραγκούλης, Τίνα Παπανικολάου
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/
Φωτογραφίες: Julian Mommert
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b