MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Καβάλα: Δύο υπέροχα χωριά που αξίζει να ανακαλύψετε

Η εξόρμηση στα χωριά Μουσθένη και Μεσορόπη, στους πρόποδες του Παγγαίου, είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Monopoli Team

Σε μικρή απόσταση από την Καβάλα και περίπου 130 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Παγγαίου και τα ορεινά χωριά του αποτελούν έναν γοητευτικό – και άγνωστο στους πολλούς – προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, της παράδοσης και της περιπέτειας. Γνωρίστε δύο υπέροχα γειτονικά χωριά στο Παγγαίο, ιδανικά για αποδράσεις όλες τις εποχές.

Μουσθένη

Πηγή: Shutterstock

Στους πρόποδες του Παγγαίου, η Μουσθένη είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής. Θα χρειαστείτε μόλις 40 λεπτά περίπου από το κέντρο της Καβάλας για να βρεθείτε σε αυτό το γραφικό χωριό που μαγνητίζει τους επισκέπτες με τα πολύχρωμα αρχοντικά του και τα πέτρινα γεφύρια του.

Περιτριγυρισμένη από ένα πανέμορφο τοπίο γεμάτο με πλατάνια, καστανιές και τρεχούμενα νερά, η Μουσθένη διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Εκπληκτικά δείγματα αρχιτεκτονικής, έργα Ηπειρωτών μαστόρων που μετανάστευσαν στα χρόνια του Αλή Πασά, τέσσερα τοξωτά γεφύρια που ενώνουν γειτονιές, διάσπαρτες βρύσες με νερό από πηγές του βουνού και παραδοσιακά σπίτια με χαγιάτια και τσατμάδες, καθηλώνουν το βλέμμα.

Πηγή: Moustheni Blue Guest House

Στη Μουσθένη θα σας καλωσορίσει το πολυφωτογραφημένο μπλε σπίτι στην είσοδο του χωριού, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενώνα. Μπροστά από το παλιό μακεδονίτικο αρχοντικό στέκει το τοξωτό γεφύρι που χρονολογείται στο 1870. Οι ντόπιοι το αποκαλούν «Γεφύρι του Βλάχου ή της Εκκλησίας». Σημαντικό αξιοθέατο του χωριού αποτελεί το παλιό τούρκικο σχολείο με την επιγραφή στα αραβικά. Κόσμημα της Μουσθένης είναι και το κτήριο του Λαογραφικού Μουσείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟικονομικό city break στη Σόφια: Τι να δείτε μέσα σε δύο μέρες12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b