MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Οικονομικό city break στη Σόφια: Τι να δείτε μέσα σε δύο μέρες

Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας μέσα σε δύο μέρες.

Monopoli Team

Είναι από τα μέρη που ενδεχομένως δεν έχετε σκεφτεί να επισκεφθείτε. Όμως, η Σόφια είναι μία καλή επιλογή για λίγες μέρες και για μικρό budget. Φωλιασμένη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Βίτοσα, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι μια πόλη πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους ταξιδιώτες.

Δύο μέρες αρκούν για να δείτε αρκετά αξιοθέατα και να απολαύσετε χαλαρές βόλτες σε μια πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν δελεαστικό προορισμό για οικονομικά city breaks. Από τη Θεσσαλονίκη είναι πολύ εύκολο να πάτε στη Σόφια και οδικώς, ενώ από την Αθήνα το ταξίδι με αεροπλάνο διαρκεί μία ώρα και κάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ονειρικά ταξίδια με τρένο12.09.2018

Τα top αξιοθέατα στη Σόφια

Καθεδρικός Ναός Alexander Nevsky

Πηγή: Shutterstock

Το μέγεθος αυτού του ναού θα σας εντυπωσιάσει. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σύμβολα και βασικά αξιοθέατα της Σόφιας. Χτισμένος σε νεοβυζαντινό ρυθμό, ο καθεδρικός καταλαμβάνει έκταση 3.170 τετρ. μέτρων και χωράει στο εσωτερικό του 10.000 άτομα. Ο κεντρικός θόλος του ναού είναι ζωγραφισμένος από το διάσημο Ρώσο ζωγράφο Ιβάν Γκριγκόρεβιτς Μιασοέντοφ. Το αριστουργηματικό αυτό έργο έχει συνολική επιφάνεια 850 τ.μ., ενώ στην περίμετρο του θόλου είναι γραμμένο το «Πάτερ Ημών» με χρυσά γράμματα. Στην κρύπτη του ναού υπάρχει ένα μουσείο εικόνων παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Εκκλησία της Αγίας Σοφίας

Πηγή: Shutterstock

Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας βρίσκεται πολύ κοντά στον ναό του Alexander Nevsky και αποτελεί μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Βουλγαρίας. Ο σημερινός ναός χτίστηκε στα μέσα του 6ου αιώνα μ.Χ. στη θέση παλαιότερου ναού. Ο ναός εξελίχθηκε στο θρησκευτικό κέντρο της πόλης και τον 14ο αιώνα η πόλη πήρε το όνομά της από το ναό, η οποία ήταν γνωστή μέχρι τότε ως Σρέντετς.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b