MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΙΛΙΑ

Δρ Kati Kivinen: Η συν-επιμελήτρια της 3ης Μπιενάλε του Ελσίνκι έρχεται στο ΕΜΣΤ

Στην ομιλία της, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η συν-επιμελήτρια της Μπιενάλε του Ελσίνκι 2025, Kati Kivinen, θα εξετάσει τις φιλοδοξίες της διοργάνωσης και θα μιλήσει για την οικολογική και κοινωνική ευθύνη στην επιμελητική εργασία, στην παραγωγή και σε ό,τι χτίζεται γύρω από αυτήν.

Δρ Kati Kivinen: Η συν-επιμελήτρια της 3ης Μπιενάλε του Ελσίνκι έρχεται στο ΕΜΣΤ
Monopoli Team

Ομιλία της Δρ Kati Kivinen, επικεφαλής εκθέσεων Helsinki Art Museum και συν-επιμελήτριας της Μπιενάλε του Ελσίνκι 2025, με θέμα «Τέχνη πάνω σ’ ένα νησί / Ένα νησί ως καταφύγιο: Προς μία πιο βιώσιμη επιμέλεια και παραγωγή Μπιενάλε. H Περίπτωση του Ελσίνκι», διοργανώνει, την Πέμπτη 1 Φεβρουάριου 2024, στις 19.30,  στην Αίθουσα Προβολών-Μεσοπάτωμα, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Η Μπιενάλε του Ελσίνκι, νέα στον χάρτη των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων σύγχρονης τέχνης, οδεύει προς την τρίτη έκδοσή της. Το καλοκαίρι του 2025 η Μπιενάλε θα λάβει χώρα στο νησί Vallisaari, που μαζί με το Μουσείο Τέχνης του Ελσίνκι (Helsinki Art Museum) αποτελούν τους κύριους εκθεσιακούς χώρους της διοργάνωσης, καθώς και σε περιοχές γύρω από το Ελσίνκι. H 3η Μπιενάλε του Ελσίνκι σε επιμέλεια των Blanca de la Torre και Kati Kivinen θα παρουσιάσει περί τους 35 σύγχρονους καλλιτέχνες από τη Φινλανδία και το εξωτερικό.

Στην ομιλία της, η συν-επιμελήτρια της Μπιενάλε του Ελσίνκι 2025, Kati Kivinen, θα εξετάσει τις φιλοδοξίες της διοργάνωσης και θα μιλήσει για την οικολογική και κοινωνική ευθύνη στην επιμελητική εργασία, στην παραγωγή και σε ό,τι χτίζεται γύρω από αυτήν.

Βιογραφικό

Η Δρ Kati Kivinen (PhD) είναι ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια, η οποία σήμερα κατέχει τη θέση της επικεφαλής εκθέσεων στο Μουσείο Τέχνης HAM (Helsinki Art Museum) του Ελσίνκι. Προηγουμένως ήταν επικεφαλής επιμελήτρια συλλογών στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Kiasma στο Ελσίνκι (2017-2022) και επιμελήτρια περιοδικών εκθέσεων επίσης στο Kiasma (2003-2017). Από το 2009 έως το 2010 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του AV-arkki – Κέντρο Διανομής Φινλανδικής Τέχνης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επιμελούμενη προγράμματα προβολών για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τάμπερε. Στην επιμελητική της πρακτική, εξετάζει σύγχρονες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις σε σχέση με κοινωνικοπολιτικά και οικολογικά ζητήματα, στο συγκεκριμένο πλαίσιο μιας έκθεσης τέχνης. Το ανεξάρτητο επιμελητικό της έργο περιλαμβάνει πολυάριθμες διεπιστημονικές εκθέσεις. Μερικά από τα πρόσφατα επιμελητικά της έργα περιλαμβάνουν τα Coexistence – Human, Animal and Nature in Kiasma’s Collections (2019, σε συνεργασία με τους S. Hacklin & S. Oksanen), και Fragile Times στην Galerie im Körnerpark στο Βερολίνο (2020), με την Dorothee Bienert).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι γυναίκες καταλαμβάνουν το ΕΜΣΤ12.09.2018

Το Διεθνές Πρόγραμμα Επίσκεψης Επιμελητών του ΕΜΣΤ

Το Διεθνές Πρόγραμμα Επίσκεψης Επιμελητών | ΕΜΣΤ International Curators Visiting Programme του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του καλλιτεχνικού έργου των Ελλήνων εικαστικών στην διεθνή πολιτιστική σκηνή μέσω της πρόσκλησης διεθνών επαγγελματιών της τέχνης, οι οποίοι θα επισκέπτονται τη χώρα ώστε να γνωρίσουν από κοντά και σε βάθος τη δουλειά των καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το ΕΜΣΤ θα προσκαλεί συστηματικά διεθνείς επιμελητές και ιστορικούς ή θεωρητικούς της τέχνης για έρευνα πεδίου στη χώρα μας. Οι προσκεκλημένοι θα είναι είτε επιμελητές μουσείων, είτε ανεξάρτητοι επιμελητές και ερευνητές/ιστορικοί τέχνης από όλο τον κόσμο, που διοργανώνουν και προγραμματίζουν σημαντικές διεθνείς εκθέσεις στο άμεσο μέλλον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν στο Μουσείο μισή ώρα πριν την εκδήλωση.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Επίσκεψης Επιμελητών / ΕΜΣΤ International Curators Visiting Programme. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b