MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιάννης Μπέζος: «Είναι υποχρέωση της Δημοκρατίας να προστατεύει τους λίγους. Αυτό είναι και το μεγάλο της προτέρημα» (vid)

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος βρέθηκε καλεσμένος στο «Πάμε Δανάη» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα βήματα αλλαγής που οφείλει να κάνει η κοινωνία αλλά και για την υποχρέωση του δημοκρατικού πολιτεύματος να προστατεύει τις μειοψηφίες.

Monopoli Team

Για το κατά πόσο είμαστε τελικά «ανοιχτοί» ως κοινωνία μίλησε ο Γιάννης Μπέζος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». «Η συνήθεια είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, είναι δεύτερη φύση. Το ότι δεν αλλάζουν εύκολα κάποια πράγματα δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να αλλάξουν».

«Το δημοκρατικό πολίτευμα πρέπει να προστατεύει πάντα τις μειοψηφίες. Η πλειοψηφία δεν χρειάζεται προστασία. Είναι υποχρέωση της Δημοκρατίας να προστατεύει τους λίγους και αυτό είναι και το μεγάλο προτέρημα του πολιτεύματος. Όλοι έχουν δικαιώματα και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό». 

«Κι εγώ δεν κάνω τον άνετο, δεν είμαι», συνέχισε. «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποδεχτώ και δεν θα συζητήσω ή δεν θα φροντίσω να αλλάξω γνώμη αν δω πως τα πράγματα μου αποκαλύπτονται αλλιώς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάζουμε. Οι άνθρωποι πρέπει να προχωρούν, να αλλάζουν και να μεταμορφώνονται. Να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο εννοώ». 

«Η ελληνική κοινωνία είναι συντηρητική. Και η τηλεόρασή μας είναι συντηρητική γιατί καθρεφτίζει κάτι από τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε βήματα. Πώς; Με το ζόρι. Όχι αυτό που θα μας το επιβάλλουν άλλοι, αλλά αυτό που με τη δική μας προσπάθεια και με το να ζορίσουμε τους εαυτούς μας θα δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά». 

Τέλος, μίλησε για την θέληση αλλά και επιδίωξή του να συνεργάζεται με νέους ανθρώπους στη δουλειά. «Προτιμώ την αμηχανία των νέων παρά τη δήθεν αυθεντία των παλιών». 

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Eurovision 2026: O Akylas μάγεψε το Όσλο με το «Ferto»
ShowBiz
Η Μέριλ Στριπ έκανε δωρεά εκατομμυρίων σε Μουσείο Γυναικείας Ιστορίας
ShowBiz
Lily Collins: Κυκλοφόρησε η καμπάνια που γύρισε σε Πετράλωνα και Νέα Μάκρη
ShowBiz
«Χάρισε απλόχερα το ταλέντο του»: H Λίνα Μενδώνη αποχαιρετά τον Γιώργο Μαρίνο
ShowBiz
Βικτώρια Φασιανού: Η γενναιόδωρη κίνηση στον άνδρα που έσωσε έργο του πατέρα της από τις φωτιές στο Λος Άντζελες
ShowBiz
Project Hail Mary: Ο Ryan Gosling σε αποστολή ενάντια στον χρόνο με το TAG Heuer Connected Calibre E5
Cine News
Brad Pitt: Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Riders»
ShowBiz
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Η όλη ιστορία της “Φάλαινας” είναι για τον πατέρα μου» (vid)
ShowBiz
Τι σημαίνει για την Eurovision 2026 η φετινή επιλογή της Ελλάδας με το “Ferto”;
Cine News
Νεκρή στην Αθήνα η ισραηλινή παραγωγός της σειράς “Tehran”
ShowBiz
Ο good job Nicky για τα θέματα ήχου στον ελληνικό τελικό: «Είναι άδικο να ρίξω τις ευθύνες αλλού» (vid)
ShowBiz
Eurovision 2026: Αυτά είναι τα φαβορί του Α’ ημιτελικού