MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Ζάχαρη: Τελικά προκαλεί φλεγμονή;

Η άποψη ότι η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή στο σώμα μας είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως τελικά, τι πραγματικά ισχύει;

Monopoli Team

Καταρχάς ας δούμε τι είναι η φλεγμονή. Η φλεγμονή είναι η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ένα πρόβλημα (αντιληπτό ή όχι) στο σώμα σας ή στο δέρμα σας, όπως βακτήρια, ιούς ή τοξίνες.

Όταν λοιπόν το σώμα σας ενεργοποιεί τη φλεγμονώδη απόκρισή του, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σας ανταποκρίνονται με τους εξής τρόπους:

Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος απελευθερώνουν φλεγμονώδεις  μεσολαβητές – όπως οι ορμόνες ισταμίνη και βραδυκινίνη – που δίνουν σήμα στα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται (διεύρυνση).

Τα αιμοφόρα αγγεία σας διαστέλλονται, γεγονός που επιτρέπει την αυξημένη ροή αίματος σε μια πληγείσα περιοχή. Ως αποτέλεσμα: Η συγκέντρωση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στην πληγείσα περιοχή να αυξάνεται. Οι φλεγμονώδεις περιοχές μπορεί να γίνουν κόκκινες και να είναι ζεστές και τα κύτταρα μπορεί να απελευθερώσουν επιπλέον υγρά ως προστατευτικό μηχανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLDL Χοληστερόλη: Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο έλεγχός της;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b