MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΥΓΕΙΑ

LDL Χοληστερόλη: Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο έλεγχός της;

Η νέα ενημερωτική καμπάνια της Novartis για την LDL χοληστερόλη υπογραμμίζει τον ρόλο των λιπιδίων στην ανάπτυξη και τον έλεγχο της καρδιαγγειακής νόσου.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Ένας από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα είναι τα αυξημένα λιπίδια στο αίμα. Η «κακή» LDL χοληστερόλη ανήκει σε αυτά και έχει εδώ και χρόνια μπει στο στόχαστρο των ειδικών που προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό και να το πείσουν ότι ο έλεγχος της LDL είναι πολύ κρίσιμος για την πορεία της υγείας του μεγαλώνοντας.

Η διατροφή και η φυσική δραστηριότητα είναι δύο βασικοί πυλώνες για τον έλεγχο των λιπιδίων και τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου, ενώ η επικαιροποιημένη και έγκυρη ενημέρωση αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να μπει κάποιος δυναμικά στη διαδικασία να βελτιώσει τους δείκτες των λιπιδίων στο αίμα του.

Με αφορμή τη νέα καμπάνια της Novartis για την LDL χοληστερόλη αλλά και τα σημαντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία στο ιατρικό συνέδριο ESMO, ζητήσαμε από την Φωτεινή Μπαμπανάρα Communications & Engagement (C&E) Head Greece & South, East, Central Europe & Russia (SERCE) C&E Lead, Novartis να μοιραστεί μαζί μας τα καλά νέα για το 2024.

Φωτεινή Μπαμπανάρα

Κυρία Μπαμπανάρα, να ευχηθώ αρχικά καλή χρονιά σε εσάς και σε όλους τους συνεργάτες σας. Με αφορμή αυτό το πρώτο αφιέρωμα υγείας του Monopoli στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ποια είναι τα αισιόδοξα νέα που μπορείτε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

«Άλλη μια χρονιά που φτάνει στο τέλος της. Μια χρονιά που κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνθήκες και δεδομένα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Για τη Novartis, η επιστημονική καινοτομία αποτελεί την πυξίδα που μας καθοδηγεί και μας δίνει λύσεις προκειμένου να στεκόμαστε στο πλευρό των ασθενών και να τους βοηθάμε να ζουν περισσότερο και καλύτερα. Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική επιστήμη εξελίσσεται µε αμείωτους ρυθμούς. Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας και τη δημιουργία νέων και καινοτόμων θεραπειών, έχουμε σημειώσει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση πολύπλοκων και σοβαρών νοσημάτων.

Η Novartis στηρίζει ενεργά τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα προχωρά σε πρωτοποριακές ερευνητικές προσεγγίσεις, ταυτοποιώντας νέα μονοπάτια ή μεταλλάξεις που ενδέχεται να επιδρούν στην εξέλιξη της νόσου, για να αναπτύξει θεραπείες που συμβάλλουν στην παράταση και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών. Φέτος, στο ιατρικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ιατρικής Ογκολογικής Εταιρίας (European Society of Medical Oncology), η Novartis παρουσίασε σημαντικά δεδομένα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε βελτιωμένα αποτελέσματα για ορισμένους από τους πιο συχνούς καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

Το 2023 ήταν επίσης μια χρονιά ορόσημο, καθώς ανακοινώσαμε την εκστρατεία ενημέρωσης «Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη», με στόχο να  ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, και ειδικότερα τους ασθενείς πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου για τη σημασία του ελέγχου της LDL χοληστερόλης. Η εκστρατεία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από Καρδιοπάθειες και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών Και Φίλων Πασχόντων Από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία LDL Greece και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών και της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων. «Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη» αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης μας: να μειώσουμε τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της καρδιαγγειακής νόσου στις επόμενες δεκαετίες».

Ποια είναι η ευχή σας για το 2024;

«Είμαι αισιόδοξη πως με τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε να επαναπροσδιορίζουμε την ιατρική πρακτική μαζί με όλο το οικοσύστημα υγείας και να ανακαλύπτουμε διαρκώς νέους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Εύχομαι το νέο έτος, να είναι η αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής γεμάτη σωματική και ψυχική υγεία, αγάπη και χαμόγελα σε όλους».

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b