MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Άτιτλον, της Αντωνίας Οικονόμου στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά

Η χοροθεατρική παράσταση Άτιτλον της Αντωνίας Οικονόμου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά.

Monopoli Team

Η χοροθεατρική παράσταση Άτιτλον της Αντωνίας Οικονόμου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά στον Νέο Κόσμο, για τρεις παραστάσεις στις 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024.

Ένας πίνακας παίρνει τρισδιάστατη μορφή και απαθανατίζεται μέσα σε ένα λευκό καμβά. Καθώς ένα αόρατο χέρι ζωγραφίζει η φαντασία και τα φαντάσματα του δημιουργού παίρνουν σάρκα και οστά. Σε έναν στοιχειωμένο τόπο σύγκρουσης, παραμένει ένας απλός θεατής. Οι διαστρεβλωμένες φιγούρες που γεννιούνται αφήνουν πίσω τα ίχνη και το αποτύπωμα της διαδρομής τους τεκμηριώνοντας στο χώρο του καμβά μια ιστορία που οδεύει από την αρχή προς το τέλος της. Σαν ένα ακατανόητο χάος που, όπως η ίδια η φύση, δημιουργεί τάξη.

Μία παραστατική αλληγορία για την οικουμενική ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί διαμέσου του σώματος, του οποίου η μνήμη, και το οποίο ως μνήμη, είναι καταδικασμένο πάντα να επιστρέφει στις πληγές που νομίζει ότι έχει ξεχάσει.

Η χορογράφος Αντωνία Οικονόμου γράφει:

Το Άτιτλον ξεκίνησε το 2019 και η διαδικασία δημιουργίας του διακόπηκε λόγω lockdown. Σε αυτό το διάστημα άρχισα να πειραματίζομαι με την κινούμενη εικόνα, με κινηματογραφικά και εικαστικά μέσα. Αυτές οι διαδικασίες είχαν ως αποτέλεσμα τη νέα εκδοχή του Άτιτλον επαναπροσεγγίζοντας το μέσα από νέους φακούς πέρα από την χορογραφικό γίγνεσθαι. Σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Σκουρλή δημιουργήσαμε ένα νέο score με στόχο ο ήχος, το φως, τα κινούμενα σώματα και ο εικαστικός χώρος να είναι σε συνεχή διάλογο και να “οδεύουν” μαζί προς μία ακίνητη εικόνα, ένα ασπρόμαυρο σύμπαν. Το Άτιτλον αποτελεί για μένα έναν πολυδιάστατο κόσμο που χωράει μια ιστορία για τον έρωτα, τη σύγκρουση, την μνήμη και το τραύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜολιέρος: Η ζωή και το έργο του σπουδαίου κωμωδιογράφου που άλλαξε για πάντα το θέατρο12.09.2018

Σύντομο βιογραφικό της Αντωνίας Οικονόμου:

Η Αντωνία Οικονόμου είναι χορογράφος, σκηνοθέτης και performer. Μέσα από την πρακτική της δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους, χοροθεατρικές παραστάσεις, περφορμανς και πολυμεσικές εκθέσεις, δοκιμάζοντας διαρκώς εκφραστικά μέσα αναπαράστασης και κινούμενης εικόνας σε διαφορετικά δημιουργικά πεδία. Διερευνά θέματα όπως είναι η παρακμή, η φθορά και η ιδέα της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης ως ένα λαβύρινθο που ακροβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Η μικρού μήκους ταινία της Απορώ, ομολογώ πως απορώ ταξιδεύει σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο και έχει επιλεχθεί στο Indie Shorts Awards του Φεστιβάλ Καννών. Σπούδασε χορό και χορογραφία στο London Studio Centre και είναι απόφοιτος Ιστορίας Τέχνης (BA Hons Degree, American College of Greece).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντωνίας Οικονόμου
Σκηνοθεσία: Αντωνία Οικονόμου

Σκηνικά: Λυδία Λαμπροπούλου
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Μουσική: Vivaldi “Pieta-Sacred Works (for alto)”
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Χορογραφία: Αντωνία Οικονόμου

Παίζουν: Ξένια Σταθούλη, Παύλος Λυκούδης,Νίκος Τσόλης, Ορέστης Αλεξιάδη,Ξένια Ταμπούρλου, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Klaus Shehaj, Ειρήνη Δαμιανίδου

Διάρκεια: 40 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ Γενική Είσοδος 10€ Μειωμένο
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Φεβρουαρίου μέχρι 18 Φεβρουαρίου
Πληροφορίες: 210 7234567
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/atitlon/
Πληροφορίες Χώρου: Τιμοκρέοντος 6A, Αθήνα 117 45
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b