MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TIPS

Πώς να φροντίσεις το ξηρό δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής

Αναγνώρισε τις διαφορές μεταξύ ξηρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και πιτυρίδας.

Monopoli Team

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής: τα προϊόντα μαλλιών, το πολύ συχνό λούσιμο, οι αλλαγές καιρού, η ψωρίαση ή το έκζεμα. Οι περιβαλλοντικοί επιθετικοί παράγοντες παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο —χωρίς την κατάλληλη προστασία— μπορεί να κάψει το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα τον ερεθισμό και την ξηρότητα. Επιπλέον, οι χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής, κάνουν ξηρά τα μαλλιά στο μήκος και τις άκρες, αλλά επιδεινώσουν το ξηρό, ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής. Με απλά λόγια, το ξηρό τριχωτό της κεφαλής προκαλείται από την έλλειψη υγρασίας.

Εάν έχεις ξηρό δέρμα στη γραμμή των μαλλιών- ή οπουδήποτε αλλού στο σώμα αυτή τη στιγμή- η πιθανότητα να έχεις ξηρό τριχωτό της κεφαλής είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση: η ενυδάτωση.

Διατηρώντας το τριχωτό της κεφαλής σας ενυδατωμένο, μπορείς να αποφύγεις την ξηρότητα. Ωστόσο, εάν το ξηρό τριχωτό της κεφαλής προκαλείται από αλλεργία ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (γνωστή και ως πιτυρίδα) , θα πρέπει να καταφύγεις σε άλλη λύση με την καθοδήγηση του δερματολόγου σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκασμένα χείλη: Tips για γρήγορη επανόρθωση12.09.2018

Ξηρό τριχωτό της κεφαλής vs πιτυρίδα

Είναι γεγονός ότι το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και η πιτυρίδα έχουν παρόμοια συμπτώματα: ξηρότητα, ξεφλούδισμα και έντονο κνησμό. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι η ίδια πάθηση. Το ξηρό τριχωτό της κεφαλής είναι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη ενυδάτωσης, ενώ η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (πιτυρίδα) είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής που απαιτεί εξειδικευμένη θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b