MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Εκκλησιαστής, των Αντώνη Αντωνόπουλου και Lowtronik στο Bios

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος και ο Lowtronik επιστρέφουν, στο Bios, έξι χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του «Εκκλησιαστή».

| Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα
Monopoli Team

Ο «Εκκλησιαστής», η παράσταση των Αντώνη Αντωνόπουλου και Lowtronik, επιστρέφει, από 8 Φεβρουαρίου 2024, στις 21:00, στο Bios. Μια εικαστική χορογραφία για το αρχετυπικό κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης. Μια όπερα δωματίου για τη ματαιότητα της ανθρώπινης φύσης. Μια ιστορία για την υπόσταση του Ανθρώπου.

Εκκλησιαστής, των Αντώνη Αντωνόπουλου και Lowtronik στο Bios

«Εκκλησιαστής»: Λίγα λόγια για το έργο

«Η παράσταση αφηγείται με μουσικούς και χορευτικούς όρους την ιστορία του «Εκκλησιαστή». Ο Lowtronik συνθέτει επί σκηνής το ηλεκτρονικό ηχητικό τοπίο και ο Αντώνης Αντωνόπουλος σωματοποιεί, μέσα από μια παγανιστική χορογραφία του Κώστα Τσιούκα, την πορεία του ανθρώπου από την πρωταρχική και ζωώδη καταβολή του στην αναζήτηση της θεϊκής του υπόστασης. Μέσα από τα δώδεκα κεφάλαια του Εκκλησιαστή, οι δύο ερμηνευτές εξερευνούν τα όρια ανάμεσα στη μουσική αφήγηση και την αναπαράσταση, ανάμεσα στη συναυλία και το rave party.

Το βιβλίο με τη βαθειά παρατήρηση και τη μεγάλη ψυχική πείρα. Με την αηδία της ζωής και τον κόρο της γνώσης και της σοφίας. Το αμαρτωλό βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Το επικούρειο κι υλιστικό σχεδόν με την σκανταλιστική γοητεία και την αιώνια ζωντάνια κι επικαιρότητα. Το βιβλίο της πιο τραγικής απαισιοδοξίας και της ανθρώπινης ματαιότητας. Με την αδρή και ρωμαλέα λυρική διάθεση στα περισσότερα και πιο γνήσια σημεία του, με την πηγαία ποιητική του πνοή, που όλη τη γνωμική του φιλοσοφία και σκέψη κατόρθωσε να την κάνει ένα σωστό λογοτέχνημα ο συγγραφέας του». *Απόσπασμα από την εισαγωγή του μεταφραστή Κ.Ι. Φριλίγγου.

Η παράσταση «Εκκλησιαστής» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018 στο BIOS. Επαναλήφθηκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς στο BIOS και τον Φεβρουάριο του 2019 στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου. Έξι χρόνια μετά επιστρέφει στο μέρος που δημιουργήθηκε.

Ο Εκκλησιαστής είναι ένα από τα 24 βιβλία της Εβραϊκής Βίβλου. Γράφτηκε γύρω στο 450-180 π.Χ. και ακολουθεί τις σκέψεις του Βασιλιά της Ιερουσαλήμ πάνω στο νόημα της ζωής και τη ματαιότητα της ύπαρξης. Έχει επηρεάσει βαθιά τη δυτική λογοιτεχνία και ενώ έχει συχνά χαρακτηριστεί απαισιόδοξο και σκοτεινό, ταυτόχρονα αποτελεί “την πιο ευγενή, την πιο σοφή, και την πιο δυνατή έκφραση της ζωής του ανθρώπου πάνω στη γη -το πιο υψηλό άνθος της ποίησης, της ρητορικής και της Αλήθειας” (Thomas Wolfe)].

Αντώνης Αντωνόπουλος

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: ΝΕΑ ΖΩΗ (2023), ΟΥΤΟΠΙΑ (2021), ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ (2018), Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ του Σάμουελ Μπέκετ (2016). Έχει συνεργαστεί με τη Σοφία Βγενοπούλου, τον Δημήτρη Καραντζά, τη Μέντη Μέγα, τη Μαριέλα Νέστορα, τον Γιάννη Σκουρλέτη, την ομάδα tg STAN, τη Νατάσα Τριανταφύλλη, τον Κώστα Τσιούκα, τον Παντελή Φλατσούση, την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα VASISTAS κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑProject Μέδουσα της Ειρήνης Καπελώνη στο χώρο Τέχνης Ηχόδρασης12.09.2018

Γιώργος Ραμαντάνης

Ο Γιώργος Ραμαντάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έχει κυκλοφορήσει albums με δικές του συνθέσεις, με το ψευδώνυμο Lowtronik. Παράλληλα, συνθέτει ηχητικά περιβάλλοντα για podcast, video games, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Αντώνη Αντωνόπουλο, τον Δημήτρη Καραντζά, τον Αριστοτέλη Μαραγκό, τον Χρήστο Μασσαλά, τον Κυριάκο Κατζουράκη, τον Βασίλη Βαφέα, την Νικολέτα Λεούση, και την Ζακλίν Λέντζου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Κώστας Ι. Φριλίγγος
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνόπουλος

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Lowtronik
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Κίνηση: Κώστας Τσιούκας

Παίζουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Lowtronik

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: €12 Ενιαίο, €5 Ατέλειες / Κάρτα Ανεργίας (διατίθενται αποκλειστικά στα ταμεία του θεάτρου)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 8 έως 18 Φεβρουαρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Γκέλυ Καλαμπάκα
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/ekklisiastis/
Πληροφορίες Χώρου: Bios Main, Πειραιώς 84, Αθήνα. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103425335.
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b