MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ, της Άννας Σεβαστής Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Μια περιπέτεια στον κόσμο των συναισθημάτων, για παιδιά 4-9 ετών, με παιχνίδι και ζωντανή μουσική επιφυλάσσει η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα, «Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης.

Monopoli Team

Γιατί τα αστέρια χάνουν την λάμψη τους; Θα μπορούσε να αλλάξει αυτό; Πώς και με ποιόν τρόπο; Εάν θέλετε κι εσείς να βρείτε την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, ετοιμαστείτε για το  «Απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ!», την παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα, για παιδιά 4-9 ετών, η οποία παρουσιάζεται, από τις 20 Ιανουαρίου 2024, στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης.

Η υπόθεση του έργου:

Μια νύχτα, όπως όλες τις άλλες, ο διάσημος εξερευνητής των άστρων, o κ. Πικ, παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα… Όμως εκείνη την ξεχωριστή μέρα θα ανακαλύψει, μέσα από πολλές μετρήσεις και υπολογισμούς πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά τη λάμψη τους! Αυτό το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο θα αναστατώσει, φυσικά, την παγκόσμια κοινότητα… Και ο μόνος που θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα, ήταν φυσικά ο τρανός μας επιστήμονας, ο κ. Πικ! Είχε φτάσει λοιπόν η στιγμή, που πάντα περίμενε, η στιγμή που θα ταξίδευε στο σύμπαν!

Το ταξίδι του όμως δεν θα είναι εύκολο, καθώς στο δρόμο του θα συναντήσει απίστευτους πλανήτες…πλανήτες που είχαν συναισθήματα.

Μια παράσταση- παιχνίδι:

Η παράσταση λειτουργεί ως ένα εργαστήρι συναισθημάτων όπου τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του κυρίου Πικ θα γνωρίσουν αλλά και θα παίξουν με τα συναισθήματα. Με ζωντανή μουσική και παιχνίδι, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων και θα γίνουν ενεργοί ήρωες στην περιπέτεια του κ. Πικ.

Συμμετοχή των παιδιών:

Ο κύριος Πικ δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς τα παιδιά, τα οποία θα εκπαιδεύσει για να γίνουν το πλήρωμα του σε αυτό το απίστευτο ταξίδι.

Στόχοι – μηνύματα:

Ο κύριος Πικ θα εκπαιδεύσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν με ευκολία τα συναισθήματα και να παίξουν με αυτά, φτιάχνοντάς τους ένα χάρτη συναισθημάτων που θα τους οδηγήσει στον πλανήτη της χαράς.

Το αστέρι μας θα λάμπει πάντα!

Τελικά τι πρέπει να κάνουμε για να λάμπουν πάντα τα αστέρια στον ουρανό; Ο κ. Πικ θα μάθει μαζί με τα παιδιά, το μεγάλο αυτό μυστικό του σύμπαντος.

Ο χάρτης των συναισθημάτων:

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τον χάρτη των συναισθημάτων, έτσι ώστε να μην ξεχάσουν ποτέ το απίστευτο ταξίδι που έκαναν συντροφιά με την ομάδα Μορφές Έκφρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚού-κου! μια βόλτα στο δάσος…, της Άννας Σεβαστής Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης12.09.2018

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άννα Σ. Τζίμα (Annou Rose)
Σκηνοθεσία: Άννα Σ. Τζίμα (Annou Rose)

Μουσική: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Κώστας Παπάζογλου

Παίζουν: Ανδρέας Μυλόπουλος, Άννα Τζίμα, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Τιμές Εισιτηρίων: Παιδιά 8€. Ενήλικες 10€. Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€. Ομαδικό 15+ άτομα: 8€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 Ιανουαρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18:30 και Κυριακή στις 17:30
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/to-apisteuto-taksidi-tou-k-pik/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα). Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002 | Email: [email protected]
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b