MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Νάταλι Πόρτμαν: Το method acting είναι μία πολυτέλεια που δεν μπορούν να έχουν οι γυναίκες

H ηθοποιός πιστεύει πως ο κόσμος δεν θα έδειχνε την ίδια κατανόηση στις γυναίκες, αν επέλεγαν να προετοιμαστούν με αυτόν τον τρόπο για τους ρόλους τους.

Monopoli Team

Η Νάταλι Πόρτμαν περιέγραψε το method acting ως «πολυτέλεια που δεν μπορούν να έχουν οι γυναίκες», εξηγώντας ότι ποτέ δεν το προσπάθησε εξαιτίας του αντίκτυπου που θα είχε στην προσωπική της ζωή.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Wall Street Journal, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία έχασε 10 κιλά και προπονήθηκε σαν κανονική μπαλαρίνα για να παίξει στο Black Swan, την ταινία που της χάρισε βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, δήλωσε: «Έχω μπει στο πετσί ρόλων, αλλά ειλικρινά, θεωρώ πως πρόκειται για ένα προνόμιο που δεν μπορούν να έχουν οι γυναίκες. Δεν πιστεύω πως τα παιδιά ή ένας σύντροφος θα έδειχναν κατανόηση αν, για παράδειγμα, τους έβαζα να με αποκαλούν Τζάκι Κένεντι όλη την ώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Τότε ήταν πολύ φυσιολογικό»: Η Νάταλι Πόρτμαν μιλά για τη σεξουαλικοποίησή της από τότε που ήταν 12 χρονών12.09.2018

Το method acting είναι τεχνική που ξεκίνησε από τον Στανισλάβσκι και ορισμένους Αμερικανούς καθηγητές υποκριτικής, και αφορά στην προσπάθεια των ηθοποιών να διατηρούν τον χαρακτήρα που υποδύονται, όταν κλείνουν οι κάμερες. Το έχουν κάνει καλλιτέχνες οπως ο Άντριου Γκάρφιλντ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζέρεμι Στρονγκ κι ο Τζάρεντ Λέτο. Στον τελευταίο, μάλιστα, άσκησαν σκληρή κριτική επειδή έστελνε αηδιαστικά δώρα στους συμπρωταγωνιστές του στο Suicide Squad, που υποδυόταν τον Τζόκερ. Αργότερα, όταν παρουσίαζε τις Χρυσές Σφαίρες, αυτοσαρκάστηκε λέγοντας: «Είμαι σε mode παρουσιαστή εδώ και εβδομάδες».

Διάβαστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b