MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Εφτά διευθύνσεις για το καλύτερο brunch που θα δοκιμάσεις το 2024

Καθώς υποδεχόμαστε το 2024, συγκεντρώνουμε τα καλύτερα brunch πιάτα που δοκιμάσαμε το 2023 και σας προτείνουμε να ανακαλύψετε κι εσείς, την νέα χρονιά.

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Μπήκαμε αισίως στο 2024 και η δική μας «Καλή Χρονιά» δεν θα έρθει μόνη της. Καλή Χρονιά για εμάς σημαίνει μία χρονιά με υγεία, καλή παρέα και καλό -εννοείται- φαγητό!

Για να καλωσορίσουμε, λοιπόν, τον νέο χρόνο όπως πρέπει, πάμε να μιλήσουμε -για τι άλλο;- για brunch και να δούμε μαζί κάποια must visit brunch spots, που θα κάνουν ποδαρικό στις εξόδους μας και θα γεμίσουν τα πρωινά του 2024 με νοστιμιά!

Malebi
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Εκτός από γνωστό ζαχαροπλαστείο, το Malebi είναι και ένα κρυμμένο brunch διαμαντάκι. Ο λόγος για το Malebi της Γλυφάδας, το οποίο, στον υπέροχο, φωτεινό χώρο του, σερβίρει ένα από τα καλύτερα brunch, που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα. Μεγάλη ποικιλία, τόσο σε γλυκά, όσο και σε αλμυρά πιάτα, ζουμερά pancakes, τραγανό crispy chicken και τα καλύτερα Eggs Benedict που έχουμε φάει ως τώρα.

Τα Truffle Benedict -όπως θα τα βρείτε στον κατάλογο- είναι μία παραλλαγή του κλασσικού brunch πιάτου, που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Με λίγα λόγια, η γνωστή σως που καλύπτει τα αυγά, έχει αντικατασταθεί με μία σάλτσα με λιωμένο τυρί και τρούφα, η οποία πηγαίνει το πιάτο σε ένα άλλο level. Αν βρεθείτε προς τα νότια της Αθήνας, το Malebi -με την ποικιλία επιλογών και τις μεγάλες μερίδες του, είναι ένα μέρος, το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Διεύθυνση: Δημ. Γούναρη 172, Γλυφάδα 16674
Τηλέφωνο: 2167001922

Cornell
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και από τα νότια, πάμε στα βόρεια της Αθήνας και στο Cornell στον Χολαργό. Ένα all day στέκι με μία υπέροχη αυλή, για τις ηλιόλουστες -ακόμα, παρά την εποχή- ημέρες του Ιανουαρίου, με neon φώτα και μία αισθητική, η οποία συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Εκτός όλων των άλλων, που αναφέραμε, το Cornell έχει και ένα πολύ καλό brunch menu, το οποίο μας κάνει να το προτείνουμε ως ένα από τα must visit brunch μαγαζιά της νέας χρονιάς. Pancakes, αυγά, sando, bowls, όποια και αν είναι η διάθεσή σου, θα βρεις σίγουρα μία επιλογή για εσένα. Από εμάς, πάντως, είναι ναι!
Διεύθυνση: Αετιδέων 18 & Βουτσινά, Χολαργός 15561
Τηλέφωνο: 2106549350

Hippy Hippo
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ένα από τα πιο colorful μέρη στην Αθήνα, με στυλ, ανεβαστική διάθεση και πολύ worthy brunch, το Hippy Hippo δεν θα μπορούσε να λείπει από τα μαγαζιά, που θα θέλαμε να κάνουν ποδαρικό στο brunch μας για το 2024! Ο pop αέρας του, σε συνδυασμό με την πολύχρωμη αισθητική του και τη χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρά του, είναι μερικοί ακόμα από τους λόγους, που μας κάνουν να θέλουμε να το επισκεφθούμε ξανά και ξανά. Must try, για μένα, είναι τα mini pancakes, με 4 διαφορετικά dipάκια, που είναι και σήμα κατατεθέν του brunch του μαγαζιού.
Διεύθυνση: Αναστασίου Ζίννη 37, Αθήνα 11741
Τηλέφωνο: 2114183649

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πιο cozy γωνιές στην Αθήνα για να απολαύσουμε το τσάι μας12.09.2018

Sazerac
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε έναν από τους πεζοδρόμους του Ψυρρή, που ανακαλύψαμε πρόσφατα, έχει ανοίξει ένα πολύ στυλάτο και elegant all day μαγαζί, στο οποίο δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes, που έχουμε φάει τον τελευταίο καιρό. Αν, λοιπόν, έχετε όρεξη για καλό φαγητό, σε μία elegant και artistic ατμόσφαιρα, βρήκαμε το μέρος για εσάς!  Το Sazerac, έχει πολύ ενδιαφέρον στυλ, ένα κρυφό κελάρι -όπου παρασκευάζονται κάποια από τα προϊόντα του μαγαζιού- ένα club/gallery στον 1ο όροφο και ένα από τα καλύτερα brunch menu της Αθήνας. Αν, λοιπόν, σας βγάλει ο δρόμος προς το κέντρο, βάλτε το στη λίστα σας
Διεύθυνση: Αγίων Αναργύρων 21, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2103218375

Prac•sitele
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραμένοντας στο κέντρο -και πιο συγκεκριμένα στην οδό Πραξιτέλους- θα βρείτε ένα μαγαζί, με ιταλικό αέρα και παριζιάνικο στυλ. Φυσικά, μιλάμε για το Prac•sitele, το οποίο, εκτός από ιταλική κουζίνα, έχει και ένα brunch μενού, που μας κάνει να θελουμε να το βάλουμε οπωσδήποτε στη λίστα μας. Bowls, pancakes, αυγά και πολλά ακόμη, μας περιμένουν σε ένα περιβάλλον, βγαλμένο από ταινία -ναι, τόσο όμορφο είναι το μαγαζί, που μας ταξιδεύει για λίγο μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, σε μία εποχή λίγο πιο ρομαντική.
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 7, Αθήνα 10562
Τηλέφωνο: 2107000720

Peggy Sue
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Για το Peggy Sue έχουμε ξαναμιλήσει, και σίγουρα θα ξαναμιλήσουμε στο μέλλον. Ζεστό, φιλόξενο και στυλάτο, πρόκειται για ένα brunch spot, που, όταν το επισκεφθείτε, θα το αγαπήσετε κατευθείαν. Και, ας πάμε στο φαγητό! Το brunch μενού του μαγαζιού, έρχεται για να καλύψει όλα τα γούστα. Είτε θέλετε γλυκό, είτε αλμυρό, είτε κάτι πιο healthy, είτε ένα πιάτο to share, οι προτάσεις του, είναι σίγουρο πως θα σας καλύψουν. Εμείς, πέρα από το Jenga, που είναι, κατά τη γνώμη μας, οι καλύτερες (και πιο δημιουργικές) αυγόφετες της Αθήνας, ξετρελαθήκαμε με τα Shakshouka (αυγά με φέτα και λουκάνικο, για εκείνους που θέλουν ένα δυνατό πρωινό), αλλά και με το κρουασάν φιστίκι (είμαστε και fan του φιστικιού, τι να κάνουμε!).
Διεύθυνση: Σπαθάρη 2, Νέα Σμύρνη 17121
Τηλέφωνο: 2109325230

Picky Brunch & Specialty Coffee
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Αν εξαιρέσεις πως βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, το Picky είναι σαν να βγήκε από παραμύθι, κρυμμένο σε κάποιο μαγικό δάσος. Το όλο στυλ, με το ξύλο, την πέτρα, τα φυτά, δίνει ένα folklore στοιχείο, το οποίο εμείς λατρεύουμε -ελπίζουμε και εσείς. Όσον αφορά το μενού του μαγαζιού, θα βρείτε τα κλασσικά brunch πιάτα, αλλά με μία ελληνική, μεσογειακή πινελιά, όπως και healthy προτάσεις. Όπως ήδη θα καταλάβατε, προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Διεύθυνση: Χριστοκοπίδου 14 & Ναυάρχου Αποστόλη, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2114116339

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πλατεία Προφήτου Ηλία στο Παγκράτι θα βγεις από το πρωί ως το βράδυ12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b