MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο Παγοδρόμιο

Tο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φοράει τα καλά του και, με φόντο το ολόφωτο Παγοδρόμιό του, στήνει την καθιερωμένη μουσική γιορτή του στο Φουαγιέ Μουσών, προσφέροντας δωρεάν συναυλίες στους μικρούς, αλλά και… τους λιγότερο μικρούς φίλους του! Από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου, στη γιορτινή σκηνή του Φουαγιέ, νεανικά χορωδιακά σχήματα και ανερχόμενα μουσικά συγκροτήματα ωδείων και μουσικών σχολείων της Αττικής θα παρουσιάσουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και υπέροχες μελωδίες στο πνεύμα των ημερών. Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, το Παραδοσιακό Μουσικό Σύνολο «Οι δρόμοι της θάλασσας» Μουσικού Σχολείου Πειραιά, θα μας βάλει με τον πιο μελωδικό τρόπο σε Χριστουγεννιάτικο mood.
23/12, 18:15
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Φουαγιέ Μουσών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Netflix: Smash or Pass στις νέες κυκλοφορίες της πλατφόρμας12.09.2018

2. Εργαστήριο Μεταξοτυπίας: Φτιάχνουμε το ημερολόγιο του 2024 στο ΚΠΙΣΝ

Φέτος τα Χριστούγεννα, δημιουργούμε ένα μοναδικό ημερολόγιο για τη νέα χρονιά, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από δυο διαφορετικές συναντήσεις, η ομάδα των Tind σε συνεργασία με τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού τυπώνουν με την τεχνική της μεταξοτυπίας, μια αφίσα μεταξοτυπίας – ημερολόγιο με ευχές για το 2024. Πρόκειται για ένα εργαστήριο ανοιχτής ροής, για παιδιά όλων των ηλικιών και τους/τις συνοδούς τους και για ενήλικες, Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
23/12, 12:00
Park Kiosk, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑXmas Party Fever: Τα 10 καλύτερα Χριστουγεννιάτικα πάρτι στην Αθήνα12.09.2018

3. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή έχει ετοιμάσει και για τις φετινές γιορτές ένα πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, όπως και το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις 10.30 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή θα προβάλλονται κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια όπως Home Alone, Fantasia 2000, Lion King, Mary Poppins, E.T. the Extra-Terrestrial, Singin’ in the Rain, Nightmare before Christmas, 101 Dalmatians και άλλες. Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 16.30 και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 16.00, οι Mr. and Mrs. Bubble σας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της Σαπουνόφουσκας στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, στην είσοδο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή! Πλάσματα του περιπλανώμενου πλανήτη «Φυσαλίδα» μοιράζονται τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα, όπως μια μπουρμπουλήθρα. Οι θεατές παρασύρονται σε ένα πολύχρωμο τοπίο μεταμόρφωσης και γίνονται συνδημιουργοί ενός φευγαλέου κόσμου φτιαγμένου από αγάπη, νερό και σαπούνι.

4. 360° Christmas Pop-Up Bar στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Με μια πανοραμική θέα της πόλης και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop-up bar, ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές, στήνεται στον Φάρο, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες. Το 360° Christmas Pop-Up Bar, που δημιουργήθηκε από την αρχιτέκτονα-σκηνογράφο, Ελίνα Λούκου, με έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές, μεταμορφώνει τη Βεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ στο οποίο κυριαρχεί η σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να δουν την πόλη μέσα από το φίλτρο των Χριστουγέννων. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό. Το Σάββατο 23/12 ο DJ Giganta θα ξεσηκώσει το κοινό με τα εθιστικά beats του, ενώ ανήμερα Παραμονής Χριστουγέννων ο εκρηκτικός Super Mario θα μας παρασύρει στους πιο ανεβαστικούς Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.
23, 24/12, 17:00
Φάρος ΚΠΙΣΝ

5. Νύχτα των Ευχών: Παραμονή των Χριστουγέννων στην Πλατεία Κοτζιά

Η «Νύχτα των Ευχών», το αγαπημένο έθιμο της εορταστικής περιόδου, επιστρέφει και φέτος στην «καρδιά» της πόλης την Παραμονή των Χριστουγέννων. Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 18:00, ο Δήμος Αθηναίων καλεί μικρούς και μεγάλους στην Πλατεία Κοτζιά, σε μια βραδιά γεμάτη φως, ευχές και χαμόγελα, με τον ουρανό να γεμίζει με εκατοντάδες φαναράκια, συνθέτοντας ένα από τα πιο μαγικά θεάματα των γιορτών. Με τα παραδοσιακά χάρτινα -και βιοδιασπώμενα- φαναράκια ένα ονειρικό σκηνικό θα στηθεί για άλλη μια χρονιά μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. Καθώς τα φαναράκια θα πλημμυρίζουν με το φως τους τον ουρανό, εορταστικές μελωδίες θα «ταξιδέψουν» μαζί τους. Το γιορτινό βανάκι του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9,84 θα βρίσκεται στην πλατεία από τις 17:30, «ντύνοντας» την εκδήλωση με τις μουσικές επιλογές της παραγωγού Νάνσυ Αγγελοπούλου.
24/12, 18:00
Πλατεία Κοτζιά

6. Εορταστική συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 11.30, η πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή θα γεμίσει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και όχι μόνο, από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων. Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1885 και έλαβε μέρος στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896. Έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχει συνεργαστεί με σολίστ διεθνούς φήμης, όπως οι Σωκράτης Άνθης, Σπύρος Μουρίκης, Νικόλαος Ξανθούλης, Gregory Jones, Chen Rui. Χώρος: Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, Παγκράτι (μπροστά στην είσοδο του Μουσείου).
24/12, 11:30
Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑXριστούγεννα στο Θέατρο#4: Παραστάσεις για όλη την οικογένεια – Κερδίστε προσκλήσεις12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b