MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS TV

Χριστούγεννα στο Netflix: Smash or Pass στις νέες κυκλοφορίες της πλατφόρμας

Επειδή αγαπάμε τις χριστουγεννιάτικες ταινίες, πάμε για ένα εορταστικό smash or pass στις φετινές κυκλοφορίες του Netflix!

Μαριαλενα Μάλλιου | 22.12.2023

Άλλη μία εορταστική σεζόν έχει ξεκινήσει και άλλη μία χρονιά, που το Netflix κυκλοφορεί τις χριστουγεννιάτικες ταινίες του και μας ταξιδεύει στη μαγεία των Χριστουγέννων και των γιορτών. Και, επειδή αγαπάμε τις χριστουγεννιάτικες ταινίες – και κυρίως τις καλές χριστουγεννιάτικες ταινίες – δεν μπορούσαμε, παρά να τις δούμε όλες. Και, για να μην μπαίνετε στον κόπο να ψάξετε ποιες από αυτές αξίζουν και ποιες όχι, κάναμε εμείς αυτή τη δουλειά για εσάς.

Πάμε, λοιπόν, για ένα απολαυστικό smash or pass στις φετινές χριστουγεννιάτικες ταινίες του Netflix!

Τα Καλύτερα Χριστούγεννα Ever: Smash

Εντάξει, δεν μιλάμε για την πιο πρωτότυπη ιδέα του κόσμου, αλλά, έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν λέει όχι στα χριστουγεννιάτικα κλισέ. Κλασσική ταινία του Netflix, λοιπόν, το Best. Christmas. Ever! – όπως είναι και ο αρχικός τίτλος – είναι μία feelgood, οικογενειακή ταινία, “with a twist” – γιατί και το Netflix το θέλει το δραματάκι του. Λίγο προβλέψιμη, λίγο “κάπου το έχουμε ξαναδεί αυτό”, αλλά και πάλι το αγοράζουμε. Και γιατί το αγοράζουμε; Γιατί πιάνει το χριστουγεννιάτικο vibe, που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο. Έχει και την αντιζηλία της, έχει και το κωμικό της το στοιχείο, έχει και τις παιδικές συνομωσίες, έχει και χιονισμένα τοπία. Ε δεν θέλουμε κάτι άλλο για ένα χαλαρό βραδάκι Δεκεμβρίου με ταινιούλα και φαγητό.

Οικογενειακή Ανταλλαγή: Smash

Τη συγκεκριμένη ταινία την είδα μέσα σε ένα ΚΤΕΛ, ενώ ταξίδευα, και, μπορώ να πω ότι μου κράτησε πολύ καλή συντροφιά. Η Jennifer Garner (του Ξαφνικά… 30), ο Ed Helms (του The Hangover), η Emma Myers (του Wednesday) και ο Brady Noon, πρωταγωνιστούν σε αυτή τη θεότρελη οικογενειακή περιπέτεια. Σε μία οικογένεια, που η επικοινωνία μεταξύ των μελών της, έχει αρχίσει να φθίνει, ένα πρωτοφανές συμπαντικό γεγονός, έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να αλλάξουν σώματα με τους γονείς και τότε ξεκινούν οι μπελάδες. Χιούμορ, τρυφερές στιγμές, μπερδέματα και πολύ γέλιο, συνθέτουν αυτή τη γλυκιά κωμωδία του Netflix, που θα σας βάλει στο mood των ημερών.

Χριστούγεννα ως Συνήθως: Pass

Εδώ τα πράγματα αλλάζουν λίγο. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ακόμα Meet the Parents, αλλά με λιγότερο γέλιο και πιο περισσότερη προσπάθεια για πρόκληση συναισθημάτων. Η Thea και o Jashan γνωρίζονται και ερωτεύονται στην Αμερική. Όταν ο Jashan κάνει πρόταση γάμου στην Thea, λίγο πριν τις γιορτές, εκείνη τον προσκαλεί να περάσει τα Χριστούγεννα μαζί με την οικογένειά της, στην Νορβηγία. Ποιο είναι το πρόβλημα; Πως η οικογένεια της Thea δεν γνωρίζει πώς ο Jashan είναι Ινδός, ούτε ότι πρόκειται να παντρευτούν με την Thea. Το όλο σκηνικό, στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία, όμως, είναι λιγάκι μίζερο. Δεν έχει πολύ γέλιο, ούτε πολλή συγκίνηση. Δεν παρακολουθούμε ούτε δυναμικές εντάσεις, ούτε κάποιο τρομερό climax. Η όλη ταινία κινείται σε κάποια flat επίπεδα, με αποτέλεσμα, το τέλος – το οποίο κάτι προσπαθεί να κάνει – να φαίνεται κάπως υπερβολικό. Γενικά νιώθω πως αυτή την ταινία την έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές και, μάλιστα, σε πολύ καλύτερες εκτελέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστουγεννιάτικο Comedy club για παιδιά με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Μέγαρο12.09.2018

Χριστούγεννα στους Αμπελώνες: Smash
πηγή: Netflix

πηγή: Netflix

Και όσο έβλεπα την ταινία έλεγα τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει; Ε, αν πάμε 3 χρόνια πίσω, στο – όχι και τόσο μακρινό – 2020, θα βρούμε στις χριστουγεννιάτικες ταινίες του Netflix το “Χριστούγεννα στην Καλιφόρνια” (ούτε καν στον τίτλο δεν έκαναν κάποια προσπάθεια για διαφοροποίησης). Και τι είναι το πιο “εξωφρενικό”; Ότι και τα δύο έχουν τον ίδιο πρωταγωνιστή. Το storyline και στις 2 ταινίες πάει ως εξής: ένας πλούσιος και περιζήτητος playboy εργένης, μεταμφιέζεται σε φτωχό επαρχιώτη, μετά από παρότρυνση της μητέρας του, για να αποσπάσει πληροφορίες για μία μεγάλη αγορά για την οικογενειακή τους επιχείρηση. Ενώ κινείται “incognito”, όμως, ερωτεύεται μία κοπέλα από την επαρχία και αποφασίζει να αλλάξει στρατόπεδο, υπερασπιζόμενος το σωστό και το δίκαιο.

πηγή: Netflix

πηγή: Netflix

Αρκετά κλισέ για να το δεις μία φορά, πόσο μάλλον και δεύτερη. Γιατί, λοιπόν, έχω βάλει αυτή την ταινία στα smash του Netflix; Θα σας πω. Όσο και να με εκνευρίζει τη επανακυκλοφορία αυτής της – πιο προβλέψιμης πεθαίνεις – ιστορίας, στην απόδοση έχει ένα χιούμορ, το οποίο έλειπε από την ταινία του 2020. Κωμικές καταστάσεις και ερμηνείες, οπτικό και λεκτικό χιούμορ και μία ταινία που “δεν παίρνει και τόσο στα σοβαρά τον εαυτό της” (όπως συνέβαινε με την εκδοχή του ’20), με έκαναν να θεωρήσω πως η συγκεκριμένη επιλογή, αξίζει μία χαλαρή παρακολούθηση, σε παρεΐστικο κλίμα. Στην τελική, μιλάμε για μία feelgood χριστουγεννιάτικη ταινία.

Χριστουγεννιάτικος Έρωτας: Pass

Και κλείνουμε με μία όχι και τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία και με τον Χριστουγεννιάτικο Έρωτα του Netflix. Η ιστορία γνωστή και χιλιοειπωμένη: όταν δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, με άλλη ματιά απέναντι στη ζωή, αναγκάζονται να συνυπάρξουν (εν προκειμένω βρίσκονται ως συνέταιροι στο ίδιο ζαχαροπλαστείο), ξεκινάει η μεταξύ τους έχθρα, η οποία καταλήγει σε έρωτα. Εντάξει, το είδαμε πριν δύο χρόνια στο “Ένα Κάστρο για τα Χριστούγεννα”, και, μάλιστα, με πολύ καλύτερη απόδοση. Η flat και αδιάφορη πλοκή, ταιριάζει τέλεια μ τους, εξίσου flat και αδιάφορους χαρακτήρες και όλα μαζί συνθέτουν ένα μέτριο πράγμα, το οποίο, προσωπικά, δεν θα πρότεινα, εκτός αν θέλετε να έχετε κάτι να παίζει στο background, ενώ ασχολείστε με άλλα πράγματα. Ούτε καν η απόδοση του τίτλου δεν είχε μία σκέψη πίσω της, μίας και έδωσαν ακριβώς τον ίδιο τίτλο με την περσινή χριστουγεννιάτικη ταινία της Lindsay Lohan. Το μόνο το οποίο “δίνω” στον Χριστουγεννιάτικο Έρωτα, είναι τα υπέροχα πλάνα στο ζαχαροπλαστείο και όλο το σκηνογραφικό του στήσιμο, που ήταν, πραγματικά κουκλίστικο, αλλά και πάλι, όχι αρκετό για να κρατήσει ολόκληρη την ταινία.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b