MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ελληνική ροζ σημαία-Αποσύρθηκε από την έκθεση του προξενείου της Νέας Υόρκης μετά τις αντιδράσεις

Tο μήνυμα πίσω από συγκεκριμένο έργο τέχνης, είναι σίγουρα πιο σημαντικό από τις απόψεις του Δημήτρη Νατσιού.

Monopoli Team

«Είμαι στεναχωρημένη που το έργο μου παρερμηνεύτηκε. Τα θύματα των γυναικοκτονιών είναι ηρωίδες του αγώνα για ελευθερία και ζωή στην Ελλάδα, και διεθνώς», έγραψε η Γεωργία Λαλέ, ως απάντηση στην απόσυρση του έργου τέχνης της, μετά τις αντιδράσεις του Δημήτρη Νατσιού.

«Το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες», υπογράμμιζε πριν από λίγες ημέρες η Γεωργία Λάλε, περιγράφοντας το μήνυμα που θέλησε να περάσει μέσα από την ροζ ελληνική σημαία που παρουσιάστηκε στο γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης.

Η νεαρή και ταλαντούχα καλλιτέχνης παρουσίασε μια έκθεση με δικά της δημιουργήματα, (μέσα σε αυτά και η ροζ ελληνική σημαία), την οποία αφιέρωσε στο «φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων κατά γυναικών».

Όπως η ίδια τόνισε, η ροζ σημαία της είναι φτιαγμένη από κομμάτια σεντονιών, τα οποία της δώρισαν κακοποιημένες γυναίκες. Ωστόσο, το εν λόγω έργο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε μερικούς, παραδείγματος χάρη στον Δημήτρη Νατσιό (επικεφαλή του κόμματος Νίκη), με αποτέλεσμα να αποσυρθεί τελικά από την έκθεση.

Ο Δημήτρης Νατσιός κάνοντας αναφορά στο έργο μέσα από ομιλία του στη Βουλή, απαίτησε (!) την απόσυρση του εκθέματος. «Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα, μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b