MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σωτέ: Το πρώτο επεισόδιο της νέας κωμωδίας του ΑΝΤ1+ μάς… έψησε πολύ – Όσα ξεχωρίσαμε

Απόψε κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1+ η πικάντικη γαστροκωμωδία, “Σωτέ” με την εκρηκτική Δάφνη Λαμπρόγιαννη. Εμείς είδαμε το πρώτο επεισόδιο και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 15.12.2023

Ο ΑΝΤ1+ εμπλουτίζει την συλλογή των original σειρών του με μια πρωτότυπη, αντισυμβατική και πολύ… πικάντικη «γαστροκωμωδία».

Η νέα κωμική σειρά “Σωτέ” έρχεται στους δέκτες της streaming πλατφόρμας με οκτώ επεισόδια, στις 15 Δεκεμβρίου, με μια εκρηκτική υπόθεση, βγαλμένη από τον κόσμο της μαγειρικής και των ριάλιτι, και έναν ακόμα πιο εκρηκτικό χαρακτήρα. Συνδυάζοντας τον κυριλέ χώρο της υψηλής γαστρονομίας με τα αλλοπρόσαλλα σκηνικά του κόσμου της τηλεόρασης μπροστά και πίσω από τις κάμερες, η πρωτότυπη σειρά μας φέρνει αντιμέτωπους με τραγελαφικές καταστάσεις, σουρεαλιστικές συνθήκες – όλα με… γενναιόδωρες δόσεις γέλιου.

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του “Σωτέ” στο ΑΝΤ1+, είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στην παρουσίαση της σειράς, μαζί με τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της και να παρακολουθήσουμε αποκλειστικά την προβολή του πρώτου επεισοδίου, στον όμορφο χώρο του Ρομάντσο. Έτσι, σας μεταφέρουμε τα όσα είδαμε στο πρώτο επεισόδιο, τις πρώτες εντυπώσεις μας και αν τελικά… η συνταγή πέτυχε!

Η υπόθεση με μια ματιά

Η Σωτέ (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) είναι μια αντισυμβατική, εσωστρεφής χαρακτήρας, μια κορυφαία, εκκεντρική και αμείλικτη σεφ με δύο βραβεία μισελέν και μια καριέρα διεθνούς βεληνεκούς στην Ισπανία. Η ζωή της ανατρέπεται, όταν λαμβάνει ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από την κόρη της -με την οποία έχουν να μιλήσουν πάνω από 10 χρόνια-, η οποία της προτείνει να λάβει μέρος στο ριάλιτι που έχει αναλάβει, υπό τον ρόλο του κριτή – μέντορα. Η Σωτέ, μετά από αρκετή σκέψη, περισυλλογή και εκτενή συζήτηση με κάθε ψωμάκι που βρίσκεται στην κουζίνα της, αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση, σε μια προσπάθεια της να βγει από την ζώνη ασφαλείας της και να διεκδικήσει μια καλύτερη σχέση με την κόρη της.

Στην προσπάθεια αυτή, όμως, θα πρέπει να κάνει αυτό που κάθε εσωστρεφής και δύσκολος χαρακτήρας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει: να εκτεθεί μπροστά σε όλους και μάλιστα υπό το φως της μικρής οθόνης. Κι εκεί που πιστεύει ότι χειρότερα δεν γίνεται, η Σωτέ έρχεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση που δεν θα ευχόταν ούτε στον χειρότερό της εχθρό: χάνει το ισχυρότερό της εφόδιο, την γεύση της.

Από εκεί και πέρα ξεκινάει ένα roller coaster. Τεμαχισμένες σχέσεις, μια θύελλα από αλλοπρόσαλλα περιστατικά σε ένα ριάλιτι μαγειρικής που με καυστικό τρόπο, αποτυπώνει ωμά την πραγματικότητα και τον παραλογισμό που διακατέχει τον κόσμο της τηλεόρασης.

Τι ξεχωρίσαμε;

#1 Έξυπνο σενάριο και στοχευμένο χιούμορ

Το πρωταρχικό πράγμα που μας κέρδισε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο είναι το χιούμορ, οι έξυπνες ατάκες και τα ξεκαρδιστικά cameos που ξεπροβάλλουν στο πέρας της σειράς. Η αναπάντεχη μα τόσο απολαυστική εμφάνιση του Έκτορα Μποτρίνι, ως ο εαυτός του, να διαβάζει τον επικήδειο λόγο ενός συναδέφου του, συμπεριλαμβάνεται σίγουρα στα κύρια highlights, ενώ έδωσε ένα γερό σπρώξιμο στις προσδοκίες μας. Μάλιστα, τα trailer που κυκλοφορούν, μας έδωσαν μια γεύση και από άλλα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης που θα κάνουν το πέρασμά τους από το “Σωτέ”. Η ικανότητα να συνδυάζεις μια ενδιαφέρουσα πλοκή με στοιχεία της ποπ κουλτούρας, των trends και των ανεκδότων που κυριαρχούν στο σύγχρονο διαδίκτυο με τον πιο χιουμοριστικό τρόπο, είναι κάτι που όλοι ψάχνουμε στις κωμωδίες. Οι σεναριακοί “υπαίτιοι”, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Γιώργος Γαρυφαλλάκης και Παναγιώτης Μελίδης το κατάφεραν και με το παραπάνω, κάνοντας μας να ανυπομονούμε για όσα έπονται και μέλλονται να μας προκαλέσουν κύματα γέλιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣωτέ: Το πρώτο teaser της νέας ανατρεπτικής κωμικής σειρά του ΑΝΤ1+ είναι εδώ12.09.2018

#2 Ο πλέον αγαπημένος μας χαρακτήρας: Το Ψωμάκι

Ουκ ολίγες φορές, παρατηρούμε σε σειρές και ταινίες, τους πρωταγωνιστές να έχουν έναν comfort χαρακτήρα, είτε αποκύημα της φαντασίας τους, είτε κάποιο κατοικίδιο, στον οποίο εξιστορούν την καθημερινότητά τους και κυρίως μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα που δεν τολμούν να μοιραστούν με κανέναν άλλο. Άλλοι έχουν φανταστικούς φίλους, άλλοι τον σκύλο ή τη γάτα τους. Η Σωτέ Βοκάκη έχει το κρητικό ψωμάκι της. Ή μάλλον τα κρητικά ψωμάκια της, καθώς όποιο ψωμοειδές βρεθεί μπροστά της, ξαφνικά ξεκινάει και της μιλάει με κρητική προφορά, φωνάζοντας την “Σωτηρούλα” και λέγοντάς της όσα θέλει, αλλά και όσα δεν θέλει να ακούσει. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί μια πρωτότυπη πινελιά, η οποία δεν αποτυγχάνει λεπτό να μας παρασύρει σε γέλια, είναι ασφαλές να πούμε το ψωμάκι είναι εν δυνάμει ο αγαπημένος μας χαρακτήρας.

#3 Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη σε άλλον έναν iconic ρόλο – λίγο διαφορετικό

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, μπορεί να έχει μια γεύση από εκκεντρικούς και δύσκολους χαρακτήρες στην καριέρα της (βλέπε ένδοξη Ανέτα Μπεζεντάκου στο “Είσαι το Ταίρι μου”), αλλά αυτός είναι ο πιο αντισυμβατικός μέχρι τώρα. Μοντέρνο στυλ μαλλιών που συνδυαστικά με την κυνική προσωπικότητα “τα σπάει”, εργασιομανής και αντικοινωνική, με χιούμορ και ατάκες πιο κοφτερά κι από το αγαπημένο της κρητικό μαχαίρι, την “Μαρή”. Ταυτόχρονα, όμως, μέσα από τις αλληλεπιδράσεις με την κόρη της, διαφαίνεται η πιο ευαίσθητη και μητρική πλευρά της. Η ηθοποιός ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο της Σωτηρίας “Σωτέ” Βουκάκη και μάλιστα είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τα άπταιστα ισπανικά της σε μεγάλο μέρος του πρωτου επεισοδίου, φτάνοντάς το σε άλλα επίπεδα.

#4 Το καστ και η σύγχρονη σκηνοθετική ματιά

Οι κεντρικοί ηθοποιοί της συγκεκριμένης σειράς είναι πραγματικά ένας κι ένας. Ο Βασίλης Κουκαλάνι, μετά την παραδοσιακή και ευγενική φιγούρα του στο Προξενιό ης Ιουλίας, κάνει στροφή 360 μοιρών και καταφθάνει στο σύμπαν του Σωτέ, ως ένας ενθουσιώδης, συμφεροντολόγος και πάνω από όλα φίλοδοξος τηλεοπτικός παραγωγός. Η Κατερίνα Μαυρογεώργη, αντικατοπτρίζει επακριβώς την εσωστρέφεια -που έχει κληρονομήσει από την μητέρα της-, αλλά ταυτοχρόνως και την φιλοδοξιά και αγάπη που τρέφει για την δουλειά της, η φύση της οποίας πολλές φορές, έρχεται ενάντια στις αρχές και το όραμά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΨυχοκόρες: Όσα είδαμε στα πρώτα επεισόδια της νέας συγκλονιστικής σειράς του ANT1+12.09.2018

Η φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, το μοντάζ και ο αφηγητής στην αρχή του επεισοδίου, που πλαισίωσαν ένα εξαιρετικό intro, ήταν ίσως το κυριότερο στοιχείο που ανύψωσε τις προσδοκίες μας για το μέλλον της σειράς και που… μας άνοιξαν την όρεξη για ακόμα ένα binge-watch βράδυ παρέα με το ΑΝΤ1+.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b