MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ψυχοκόρες: Όσα είδαμε στα πρώτα επεισόδια της νέας συγκλονιστικής σειράς του ANT1+

Βασισμένη σε πραγματικές μαρτυρίες, με ένα all-star cast και μία καθηλωτική ιστορία, η νέα σειρά του ANT1+ έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει η νέα μας τηλεοπτική “εμμονή”.

author-image Σπύρος Χαϊντούτης

Η νέα σειρά του ANT1+ “Ψυχοκόρες”, που κάνει πρεμιέρα απόψε Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στην πλατφόρμα του ANT1, είναι έτοιμη να μας μεταφέρει στην Ελλάδα του ’50. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες, οι “Ψυχοκόρες” έρχονται να μας συνταράξουν, καθώς εμβαθύνουν σε άγνωστες πτυχές του κοινωνικού θεσμού εκείνου, που όλοι έχουμε ακουστά, χωρίς όμως – μάλλον – να γνωρίζουμε πως λειτούργησε για χιλιάδες νεαρά κορίτσια ως αφορμή για την υποδούλωση και εκμετάλλευση τους, όσο εκείνα αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή.

Η νέα υπερπαραγωγή του ΑΝΤ1+ έχει κινηματογραφικές προδιαγραφές, μια πλοκή που απλώνεται σε πολλά μέτωπα κι ένα all-star cast από παλιά και φρέσκα ονόματα. Δεν αποκλείεται η δραματική σειρά να γίνει το νέο τηλεοπτικό μας “κόλλημα”, αφού το σενάριο είναι μια ηθογραφία της εποχής, τόσο προσεγμένο όσο και γεμάτο ίντριγκες.

Εμείς είδαμε πρώτοι τα δύο πρώτα επεισόδια και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας για αυτή την πολλά υποσχόμενη παραγωγή.

Η υπόθεση

Η ιστορία ακολουθεί τέσσερεις νεαρές γυναίκες, τις αδερφές Πολύζου, το 1950.  Με καταγωγή από ένα χωριό της Θράκης, την Κρυοπηγή, η οικογένεια Πολύζου ετοιμάζεται για τον γάμο της πρωτότοκης κόρης, της Μαρίκας (Μαριάννα Κιμούλη) με έναν καλό νεαρό που σύστησε στους γονείς η προξενήτρα και ισχυρή γυναίκα της περιοχής, Βικτωρία.

Όλα όμως ανατρέπονται όταν ο πατέρας της οικογένειας περιθάλπει έναν τραυματισμένο αντάρτη στο σπίτι τους, και η χωροφυλακή κάνει έλεγχο. Η πιο ατίθαση από τις αδερφές όμως, η Βασιλική (Μαργαρίτα Αλεξιάδη) κρύβει εφημερίδες για να μπορεί να διαβάζει. Έτσι, δημιουργείται μια μεγάλη παρεξήγηση, με τον πατέρα να συλλαμβάνεται και την μητέρα να αρρωσταίνει βαριά από την απώλεια του. Λίγο πριν πεθάνει, η μάνα τους ορκίζει την Μαρίκα, που αναλαμβάνει προστατευτικό ρόλο για τις μικρότερες αδερφές της, να μην χωρίσουν ποτέ.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, τα 4 κορίτσια στρέφονται στην Βικτωρία, που τις προτρέπει να γίνουν ψυχοκόρες και αναλαμβάνει να τους βρει σπίτι με την υπόσχεση να είναι όλες μαζί, για ένα καλύτερο μέλλον. Όταν φτάσουν στην Αθήνα, ο κόσμος τους γκρεμίζεται αφού συνειδητοποιούν ότι τίποτα δεν είναι όπως το περίμεναν και κανείς δεν θα τους υποδεχτεί ως κόρες του. Οι αδερφές χωρίζονται βίαια και καταλήγουν σε διαφορετικά αρχοντικά, γεμάτα μυστικά.

Η οικογένεια Κοτρώτση

Η μεγαλύτερη από τις αδερφές, η Μαρίκα, και η μικρότερη (και ομορφότερη), η Δεσποινιώ (Μένια Βουλιώτη), καταλήγουν σε ένα Αθηναϊκό σπίτι που τις μεταχειρίζονται αμέσως σαν δούλες.

Η οικογένεια που τις υποδέχεται είναι αυτή του βιομήχανου  Κοσμά Κοτρώτση (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) και της ιδιόρρυθμης συζύγου του, Νέλλας (Δήμητρα Ματσούκα). Μια αποπνικτική ατμόσφαιρα περιβάλλει το σπίτι αυτό, με την κυρία τους να περνά ακραία ξεσπάσματα. Οι αδερφές βρίσκονται εκεί με σκοπό να ανοίξουν το κάτω διαμέρισμα του αρχοντικού και να υποδέχονται κόσμο ως υπηρετικό προσωπικό, από την στιγμή που η κυρία τους βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Ο πολιτικός Ευάγγελος Αδρίτης και η φεμινίστρια κόρη του

Η Βασιλική τυχαίνει καλύτερης μεταχείρισης από τις αδερφές της, όμως δεν παύει να βρίσκεται με ανθρώπους πολύπλοκους που δεν θα της εμπνεύσουν εμπιστοσύνη. Η θερμή υποδοχή από την κόρη του πολιτικού Ευάγγελου Αδρίτη (Γιουλίκα Σκαφίδα) που δηλώνει φεμινίστρια και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών, θα την ενθουσιάσει και παράλληλα θα την τρομάξει, αφού δεν έχει ξεχάσει τις αδερφές της.

Σε ένα φιλελεύθερο σπίτι γεμάτο βιβλία, η Βασιλική αρχίζει να βυθίζεται σε έναν άλλον κόσμο, αυτό των τεχνών και της πολιτικής ίντριγκας. Παράλληλα, ένας μυστήριος ρόλος έχει δοθεί στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο ως σύζυγος του σπιτιού, που φαίνεται να μην απολαμβάνει την έλευση της “ψυχοκόρης” του.

Ο μεγαλογαιοκτήμονας Νάτσης στην Τρίπολη

Η τέταρτη και πιο άξια αδερφή, που φημίζεται για την νοικοκυροσύνη της αλλά όχι για την εμφάνιση της, η Φρόσω (Άννα Λουιζίδη), θα μεταφερθεί στην Τρίπολη μόνη της.

Εκεί θα την υποδεχθεί η Ευανθία (Μαρίνα Ασλάνογλου), μια γυναίκα ευχάριστη και φαινομενικά φιλόξενη, σύζυγος του μεγαλογαιοκτήμονα Νάτση (Χρήστος Μαλλάκης). Με την υπόσχεση ότι δεν θα της λείψει τίποτα, η Φρόσω εγκαθίσταται σε ένα σπίτι πλήρως ανδροκρατούμενο κι ένα ζευγάρι που δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποκτήσει παιδιά. Το ποιοι είναι οι σκοποί του Ηλία και της Ευανθίας δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο, όμως η Φρόσω είναι εκτεθειμένη στις επιθυμίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μάγισσα: To πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης σειράς εποχής του ANT112.09.2018

Μία πολλά υποσχόμενη πρεμιέρα

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης με το σενάριο να υπογράφουν οι Πέννυ Φυλακτάκη κι ο Βαγγέλης Νάσης. 

Τα πρώτα επεισόδια καταφέρνουν να χτίσουν ένα ισχυρό υπόβαθρο με δεκάδες πολυδιάστατους χαρακτήρες που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσουν ο καθένας ξεχωριστά, για τους δικούς του λόγους.

Μια Ελλάδα διχασμένη, με μυστικά, πάθη και πολιτικές ίντριγκες, όλα μέσα από τα μάτια των τεσσάρων κοριτσιών, που η τύχη τους επιφυλάσσει πολλές δοκιμασίες.

Το αν οι αδερφές Πολύζου θα καταφέρουν να ενωθούν ξανά φαίνεται δύσκολο και αναμένεται να μάθουμε τη μοίρα τους μαζί, με την πρεμιέρα να είναι προ των πυλών και να στρώνει έναν πολλά υποσχόμενο δρόμο για την νέα σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b