MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σμαράγδα Καρύδη: «Η ψυχοθεραπεία δεν αποτελεί πλέον ταμπού» (vid)

Η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε στη Νίκη Λυμπεράκη για το θέατρο, το “Παρά Πέντε”, αλλά και τη ψυχοθεραπεία και την πολιτική.

Monopoli Team

Η Σμαράγδα Καρύδη παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη, στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε για την θεατρική παράσταση που ανεβάζει αυτόν τον καιρό στο θέατρο Ήβη, με τίτλο “Η Μαριχουάνα της μαμάς είναι καλύτερη”, αλλά και για το “Παρά Πέντε”, την ψυχοθεραπεία, την πολιτική.

Μιλώντας για το «Παρά Πέντε», η Σμαράγδα Καρύδη, ανέφερε: «Είναι πολλά τα χρόνια, αλλά συνεχώς επαναλαμβάνεται – και τα νούμερα που κάνει το Παρά Πέντε είναι μεγαλύτερα από εκείνα που κάνουν νέες σειρές. Βγάζει και νέες γενιές, δηλαδή τα παιδάκια νομίζουν ότι τώρα γυρίζεται, μου λένε πότε θα βγάλουμε τρίτο κύκλο. Είκοσι χρόνια συμβαίνει αυτό, αλλά δεν με ενοχλεί να με λένε Ντάλια, είναι μέρος της δουλειάς. Και τα μαλλιά της τα έχω σε ένα κουτί».

Αυτή την περίοδο, η Σμαράγδα Καρύδη ανεβάζει την παράσταση «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη». Με αφορμή τα ζητήματα που πραγματεύεται το έργο, η ηθοποιός ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε αγία μαμά, ούτε αγία οικογένεια. και το λέει και στον μονόλογό της η μάνα. Γιατί τι είναι η μαμά, δεν είναι άνθρωπος; Τα στερεότυπα νομίζω μας βοηθάνε να βάζουμε τα πράγματα σε κουτιά για να είμαστε ήσυχοι, γιατί όλα είναι χάος».

«Φοβόμουν να εκτεθώ μέχρι να νιώσω οικειότητα. Στα Εξάρχεια με θυμούνται καθόλου ως ντροπαλή, πιο πολλή ως φασαρία με θυμούνται. Εγώ πήρα και αποδοχή και μεγάλη αγάπη από τους γονείς, τους παππούδες και από τον περίγυρο. Ίσως μεταφέρουν μερικά δικά τους προβλήματα χωρίς να το καταλάβουν όμως. Γι’ αυτό το πληρώνουμε. Δεν πλήρωσα ποτέ για ψυχοθεραπεία, τώρα μπορεί να πάω όμως.. Δεν το έχω κάνει, δεν έχω πάει, αλλά ίσως πρέπει. Δεν είναι πλέον ταμπού η ψυχοθεραπεία,  θεωρείται και must. Άμα σου κάνει καλό, ό,τι βοηθάει τον άνθρωπο πρέπει να το κάνει. Άλλος το κάνει με τον πνευματικό του», ανέφερε για το κομμάτι της ψυχοθεραπείας.

Η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε και για την πολιτική, λέγοντας: «Με τίποτα δεν θα έμπαινα στην πολιτική. Με είχαν πάρει στο παρελθόν, επι εποχής Παρα Πέντε και αυτή είναι η αστειότητα με τα κόμματα στην Ελλάδα ότι ψάχνουν δημοφιλείς ηθοποιούς να τους βάλουν στα ψηφοδέλτια. Τον θεωρώ πολύ αντιερωτικό χώρο, δεν το βρίσκω ελκυστικό. Όλοι έχουν ιδέες, αλλά σε καταπίνει αυτό το πράγμα. Δεν είναι όλοι για όλες τις δουλειές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣμαράγδα Καρύδη:Το μόνο που μου απομένει είναι ν’ αναζητήσω τη γελοιότητα των πραγμάτων12.09.2018

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Monopoli.gr και στη Στέλλα Χαραμή και σε ερώτηση σχετικά με το αν οι καλλιτέχνες πρέπει να παίρνουν ανοιχτά πολιτική θέση, σε συμβάντα τεράστιας σημασία όπως ένας πόλεμος, η ίδια είχε τότε απαντήσει: «Δεν είμαι εγώ που θα πει ποιος πρέπει να παίρνει δημόσια θέση και ποιος όχι. Εξάλλου, ούτε εγώ έχω πάρει δημόσια θέση για όσα γίνονται στον κόσμο. Παρόλα αυτά, η κριτική τώρα γίνεται γι’ αυτούς που σχεδόν κάθε μέρα αναρτούν απόψεις, έχουν γνώμη για τα πάντα, και τώρα ξαφνικά για ένα γεγονός με τεράστια σημασία – το οποίο μας επηρεάζει όλους – δεν βρήκαν ούτε μια λεξούλα».

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b