MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Καρύταινα: Το «Τολέδο της Ελλάδας» βρίσκεται στην Αρκαδία

Πέτρινα αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες, γεφύρια και το εντυπωσιακό κάστρο πάνω στον βράχο δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό στην Καρύταινα, το μεσαιωνικό χωριό της Αρκαδίας που ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο.

Monopoli Team

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ορεινής Αρκαδίας, 55 χλμ. από την Τρίπολη και 20 χλμ. από τη Μεγαλόπολη, βρίσκεται ένας από τους πιο γραφικούς και ιστορικούς οικισμούς της Πελοποννήσου. Χτισμένη στην πλαγιά ενός βράχου, σε υψόμετρο περίπου 550 μέτρων, η Καρύταινα αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή.

Πέτρινα σπίτια (πολλά από τα οποία είναι του 19ου αιώνα) με τη χαρακτηριστική αρκαδική αρχιτεκτονική, λιθόκτιστα δρομάκια, βυζαντινές εκκλησίες, τοξωτά γεφύρια και το περίφημο κάστρο του 13ου αιώνα στην κορυφή του βράχου, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη σε αυτόν τον κηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό που διατηρεί το χρώμα της μεσαιωνικής καστροπολιτείας. Ο Νίκος Καζαντζάκης, στο «Ταξιδεύοντας στο Μοριά», είχε χαρακτηρίσει την Καρύταινα το «Τολέδο της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦολόη: Εξόρμηση στο παραμυθένιο δάσος της Πελοποννήσου12.09.2018

Το μεσαιωνικό χωριό-κόσμημα της Αρκαδίας

Αυτό το χωριό κουβαλά μία μακρά ιστορία. Η Καρύταινα αναφέρεται για πρώτη φορά τον 13ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας στην Ελλάδα. Την περίοδο αυτή υπήρξε πρωτεύουσα μίας από τις βαρωνίες των Φράγκων. Τα πρώτα χρόνια της Φραγκοκρατίας, τη βαρωνία της την κατείχε η οικογένεια των Ντε Μπρυγιέρ (ή Ντε Μπριέλ). Στην οικογένεια αυτή αποδίδεται και η κατασκευή του κάστρου της Καρύταινας.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b