MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Φολόη: Εξόρμηση στο παραμυθένιο δάσος της Πελοποννήσου

Το δάσος της Φολόης με τα δέντρα που μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό, μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα δρυοδάση της Ευρώπης και μοναδικό στα Βαλκάνια.

Monopoli Team

Στα ανατολικά της Ηλείας, στα σύνορα με την Αχαΐα και την Αρκαδία, υπάρχει ένας μαγικός τόπος που μένει πραγματικά αξέχαστος σε όποιον τον επισκέπτεται. Αν ονειρεύεστε μια απόδραση με ατελείωτες, χαλαρωτικές βόλτες σε ένα παραμυθένιο δάσος με ψηλά δέντρα, τότε αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια εκδρομή στο δάσος της Φολόης.

Αυτό το μοναδικό στα Βαλκάνια δρυοδάσος είναι ένα από τα πολλά και καλά κρυμμένα μυστικά της Πελοποννήσου. Βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του βουνού Ερύμανθος, μόλις 25 χλμ. μακριά από την Αρχαία Ολυμπία. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει είτε από τον Πύργο Ηλείας, μέσω αρχαίας Ολυμπίας και Λάλας, είτε από την Τρίπολη, είτε από την Πάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTrolltunga: Πεζοπορία στον πιο εντυπωσιακό βράχο της Νορβηγίας12.09.2018

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το συγκεκριμένο δάσος πήρε το όνομά του από τον βασιλιά των Κενταύρων Φόλο, φίλο του Ηρακλή, που κατοικούσε στο δάσος. Ο Φόλος προσέφερε καταφύγιο στον Ηρακλή, όταν εκείνος αναζητούσε τον Ερυμάνθιο Κάπρο, προκαλώντας την οργή των υπόλοιπων Κενταύρων. Όταν εκείνοι επιτέθηκαν στον Φόλο και τον Ηρακλή, ο τελευταίος σκότωσε κατά λάθος τον φίλο του σε συμπλοκή.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b