MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 7 προτάσεις για την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις στην πόλη που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Η Τουρκομερίτισσα, του Δημήτρη Καρατζιά στο Εν Αθήναις

Ο Δημήτρης Καρατζιάς και η Ελένη Ουζουνίδου συναντιούνται και πάλι, μετά την «Ψιλικατζού» που παρουσιάστηκε για δύο σεζόν στον Πολυχώρο VAULT, και αυτή τη φορά με μια αληθινή ιστορία. Την παράσταση «Η Τουρκομερίτισσα» (βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου) σε κείμενο – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μαρίκα Νίνου έζησε μια σύντομη, αλλά ταραχώδη ζωή. Ερωτεύτηκε πολύ, αγάπησε πολύ, πόνεσε πολύ. Ήταν μια γυναίκα ξεχωριστή, που η ζωή την σμίλεψε. Ένα μοναδικό κράμα εκρηκτικής προσωπικότητας και τρομερής ευαισθησίας. Κι άφησε πίσω της μια κληρονομιά που αξίζει να αναγνωριστεί και να την μάθουν οι νεότερες γενιές. Μια γλυκόπικρη παράσταση που αποτελεί φόρο τιμής στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής και ειδικότερα στην Αρμένισσα τραγουδίστρια Ευαγγελία Αταμιάν, που ξεριζώθηκε από την πατρίδα της στην Μικρά Ασία, μεγάλωσε στην προσφυγούπολη της Κοκκινιάς, ξαναβαφτίστηκε Μαρίκα Νίνου και δοξάστηκε όσο καμία άλλη στην εποχή της.
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
15€
Tempus Verum, Ιάκχου 19, Γκάζι

2. Vox Populi, σε σκηνοθεσία της Γιάννας Δ. Γκιώνη στο Θέατρο 104

1991. Η ιδιωτική τηλεόραση κάνει τα πρώτα της βήματα και μια νέα θεαματική εποχή ανατέλλει. Ο πόλεμος στον Κόλπο γίνεται ο πρώτος πόλεμος που μπαίνει στα σπίτια μας, η δίκη Κοσκωτά συνοδεύει καθημερινά το μεσημεριανό μας τραπέζι και ο Γκορμπατσόφ ανακοινώνει το ‘τέλος εποχής’ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Μια μαύρη κωμωδία για την τηλεόραση και τους ανθρώπους μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Μια κωμωδία για τα λαμπερά φώτα του πλατό και τα σκοτάδια των συσκέψεων, τα δυνατά γέλια του κοινού και τη μοναξιά των παρασκηνίων. Τέλος, μια κωμωδία για το ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και την στιγμή που το θέαμα έγινε ζωή και η ζωή μας έγινε θέαμα.
Κάθε Παρασκευή στις 21:15
Από 12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα

3. Hair Stories!, της Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Η Θεατρική Ομάδα PROduction PROject υπό την καθοδήγηση της Θεατρικής Ομάδας “Ρακοσυλλέκτες” παρουσιάζει την κωμωδία “Hair Stories!”. Ένα έργο της Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη βασισμένο στο “Steel Magnolias” του Robert Harling, σε σκηνοθεσία Ελένης Σταμπόλη και Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη. Η σεξομανής Κλαίρη, η γκρινιάρα Γιολάντα, η ρομαντική Σέλμπι, η αφελής Ανέλ και το πειραχτήρι Μάρθα μας μεταφέρουν στην Αμερική του 1980 στο κομμωτήριο της καλοσυνάτης Τρούβι και μας παρασύρουν σε ένα ρυθμικό παραλήρημα ξεκαρδιστικών καταστάσεων ισορροπώντας ανάμεσα στη γλύκα και την πίκρα, το χιούμορ και την συγκίνηση, τα όνειρα και την πραγματικότητα. Μπορεί ένας διαγωνισμός χορού να αλλάξει την ζωή τους;
Παρασκευή στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
5-10€
Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 6, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου12.09.2018

Συναυλίες

4. Ο Κωστής Μαραβέγιας στο Vox

Ο τραγουδοποιός και συνθέτης Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις και ανεβαίνει στη σκηνή του VOX από σήμερα Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή στις 21:00 για περιορισμένες παραστάσεις. Ο Κωστής για πρώτη φορά στήνει μια συναυλία-παράσταση, βασισμένη στη δισκογραφία του αλλά και στο τελευταίο του άλμπουμ Portofino που ήδη έχει αγαπηθεί από το κοινό. Και για όσους αγαπήσαμε τη μουσική του για τη σειρά Milky Way, θα μας μεταφέρει στο μαγικό του μουσικό γαλαξία καθισμένος για λίγο στο πιάνο.
Παρασκευή 1, 8, 15, 22, 29 Δεκεμβρίου στις 21:00
Από 15€
Vox, Ιερά Οδός 16,  Γκάζι

5. «Ρομαντισμός στα άκρα», με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έχει αγαπηθεί, ερμηνευθεί και ηχογραφηθεί όσο ελάχιστα έργα στην ιστορία. Το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Τσαϊκόφσκυ, για τους πιανίστες αποτελεί διαχρονικά μία ύψιστη δεξιοτεχνική πρόκληση. Σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με την πιανίστα Αλεξία Μουζά και παρουσιάζει αυτό το γεμάτο ρομαντισμό και ηχητική ευαισθησία έργο. Παράλληλα, τιμά τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Αυστριακού συνθέτη Άντον Μπρούκνερ. Στο πόντιουμ, στην πρώτη του σύμπραξη με την ΚΟΑ, ο Κορνέλιους Μάιστερ, μουσικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας και Ορχήστρας της Στουτγάρδης.
Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 19:30
15-50€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χ. Λαμπράκης

6. Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης για δεύτερη χρονιά στη Σφίγγα

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης συναντιούνται για μια ακόμη χρονιά στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και για περιορισμένες εμφανίσεις. Μετά την πρώτη τους επιτυχημένη συνύπαρξη στη Σφίγγα πέρσι και τις συναυλίες του καλοκαιριού, οι δυο τους έρχονται ξανά να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια “γυμνά αλλά και γυμνασμένα, όπως τη στιγμή που έρχονται στο φως”. Μέσα από ανατρεπτικές επιλογές ρεπερτορίου, αυτοσχεδιασμούς και αδιάκοπη επαφή με τους ακροατές, χτίζουν ένα πρόγραμμα που έχει στιγμές συγκινητικές, εξωστρεφείς, προσωπικές και ομαδικές. Οι μοναδικές ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου σε δικά του τραγούδια από την εποχή των Συνήθων Υπόπτων αλλά και τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Βασίλη Δημητρίου και πολλών άλλων μεγάλων συνθετών, συναντιούνται με τις υπέροχες συνθέσεις και τη μοναδική δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε solo κομμάτια.
Παρασκευή 1, 8, 15, 22, 29 Δεκεμβρίου στις 21:00
10-40€
Μουσική Σκηνή Σφίγγα, Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛόφος art project: Ένας νέος χώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων ανοίγει τις πόρτες του στην Κυψέλη12.09.2018

Εκθέσεις

7. Πάνος Σαραφιανός, Πολιτικές Φροντίδας: Εμπνέοντας Τρεις Γενιές Ζωγραφικής στον Λόφο art project

Φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα αφηρημένου εξπρεσιονιστή εικαστικού Πάνου Σαραφιανού και ο νέος χώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων Λόφος art project, τον τιμά με την πρώτη του περιοδική έκθεση «Πάνος Σαραφιανός, Πολιτικές Φροντίδας: Εμπνέοντας Τρεις Γενιές Ζωγραφικής». Η έκθεση παρουσιάζει έργα του Πάνου Σαραφιανού, ζωγράφων-μαθητών του, αλλά και νεότερων σύγχρονων ζωγράφων που συνδιαλέγονται μαζί του υφολογικά και εννοιολογικά, και θα ενισχυθεί με ανάπτυξη δράσεων, όπως ημερίδες, workshops, συζητήσεις, προβολές, με σκοπό την ανάπτυξη της γνώσης της εξέλιξης της σύγχρονης ζωγραφικής τέχνης, την εξοικείωση με το τοπίο σήμερα και τη διάχυση της εμπειρίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με την ενθάρρυνση δημιουργικών συνεργιών. Ο Λόφος art project είναι ένας νέος χώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων στην Κυψέλη. Στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των έργων του Έλληνα Αφηρημένου Εξπρεσιονιστή Πάνου Σαραφιανού και της πρωτοπόρου κεραμίστριας Μαίρης Χατζηνικολή, δύο σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών που ενώθηκαν στη ζωή και στην Τέχνη και συνέβαλαν καθοριστικά στη συγκρότηση της φυσιογνωμίας της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.
Καθημερινά, 18:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Λόφος art project, Βελβενδού 39, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b