MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου

Ομιλίες, φεστιβάλ και μουσική στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου.

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ, photo: Pelagia Karanikola
Monopoli Team

1. Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με ποικίλες εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 19.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται στε έναν μαγευτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό της πόλης. Μια ξεχωριστή γιορτή, με οικοδέσποινα τη Νάντια Κοντογεώργη, σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ και πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, τα αμέτρητα γιορτινά φώτα ανάβουν, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς. Ένα Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων δίνει λαμπερό τόνο στο βραδινό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: τέσσερα έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών του εξωτερικού και μια ελληνική συμμετοχή μαγνητίζουν τα βλέμματα δημιουργώντας μια χορογραφία με υλικό το φως. Ακόμη και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετέχουν στο θέαμα με τον δικό τους φαντασμαγορικό τρόπο. Το σκηνικό της, κατεξοχήν, χριστουγεννιάτικης βόλτας στην Αθήνα συμπληρώνει το Παγοδρόμιο στο Κανάλι, που περιμένει έμπειρους και μη πατινέρ να χορέψουν στον πάγο. Η χορωδία νέων του El Sistema Greece ανοίγει τη βραδιά με παραδοσιακά κάλαντα και άλλα γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια, οι Mwenso and the Shakes έρχονται απευθείας από το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και ξεσηκώνουν το κοινό με ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τίτλο “Afrofuturistic Christmas Wonderland”. Μία πληθωρική μουσική περφόρμανς πασπαλισμένη με χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη και all-time classic επιτυχίες.
1/12, 19:00
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ «Έρημη Χώρα» δεν είναι απλά μια νέα μίνι σειρά – Είδαμε το 1ο επεισόδιο της πρώτης παραγωγής του Ertflix12.09.2018

2. Μυστήριο 93 Ξυλίκι: Oι δράσεις της 2023 Ελευσίς ολοκληρώνονται με δύο ομιλίες στην Ελευσίνα

Ο κύκλος φιλοσοφικών και καλλιτεχνικών δράσεων Μυστήριο 93 Ξυλίκι της 2023 Ελευσίς και της ομάδας Amor Omnia ολοκληρώνεται με δυο ομιλίες – συναντήσεις: “Αφηγηματική Ιατρική & Τέχνες” & “Στα ίχνη της Ιεράς Οδού – Τα μυστικά παραπλεύρως του αυτοκινητόδρομου”. Ο Γεώργιος Θεοχάρης και ο Αναστάσιος Γερμενής συζητούν με τον Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη για τις σχέσεις της σύγχρονης ιατρικής με τις τέχνες. Η φιλοσοφία της σύγχρονης ιατρικής επιζητεί τον γόνιμο διάλογο με τα εικαστικά, την ποίηση, την πεζογραφία, τον κινηματογράφο και τη μουσική. Πολλοί διακεκριμένοι ιατροί είναι και διακεκριμένοι καλλιτέχνες. Η ιαματική δύναμη της αφήγησης, μάλιστα, όπως την διακονεί το σχετικά πρόσφατο πεδίο της Αφηγηματικής Ιατρικής (Narrative Medicine), δείχνει πόσο σημαντική είναι στους καιρούς μας η συνδιαλλαγή επιστήμης και τεχνών. Στο πλαίσιο της συνάντησης, θα αναδειχθούν ζητήματα που απασχόλησαν την ιατρική επιστήμη ήδη από την αρχαιότητα, όπως η σύγκρουση της ποιητικής-φιλοσοφικής αντίληψης του Ασκληπιού με την επιστημονική-ορθολογική θεώρηση του Ιπποκράτη, μια σύγκρουση που γίνεται και σήμερα επίκαιρη. Στο πλαίσιο της συνάντησης “Στα ίχνη της Ιεράς Οδού – Τα μυστικά παραπλεύρως του αυτοκινητόδρομου” και με αφορμή τη δημιουργία του πρώτου μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της “Ιερά Οδός ~ 21Χμ”, η ανερχόμενη ντοκιμαντερίστα Νικολέτα Παράσχη μιλά για την προσωπική της εμπειρία στο πεδίο της σύγχρονης Ιεράς Οδού, καθώς ακολούθησε την διαδρομή των αρχαίων μυστών κατά μήκος του σημερινού αυτοκινητόδρομου.
1/12, 18:30, 20:00
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας (ΕΚΕΔΑ), Χαριλάου 28, Ελευσίνα

3. ΚΣΥΜΕ: Διήμερο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής στο Ωδείο Αθηνών

Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ με έργα σύγχρονης μουσικής την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.Την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστούν έργα για φωνή και πιάνο με την mezzo soprano Ιωάννα Βρακατσέλη την οποία θα συνοδεύσει στο πιάνο η Αλίκη Διαμαντή. Επίσης θα παρουσιαστούν έργα των σπουδαστών σύνθεσης της τάξης του συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης στο Ωδείο Αθηνών Φίλιππου Τσαλαχούρη, καθώς και έργα για σόλο φλάουτο και σόλο κλαρινέτο με σπουδαστές των τάξεων της Ναταλίας Γεράκη και του Άγγελου Πολίτη. Το διήμερο αφιερώνεται στην αγαπημένη μνήμη του Χάρη Ξανθουδάκη ο οποίος υπήρξε μέλος του ΚΣΥΜΕ.
1/12, 20:00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Η Φόνισσα” της Εύας Νάθενα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b