MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βόλτα στις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας

Αυτές οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι από μόνες τους ένας πολύ καλός λόγος για ένα γιορτινό ταξίδι στη Γερμανία.

Photo by cmophoto on Unsplash
Photo by cmophoto on Unsplash
Monopoli Team

Η Γερμανία φημίζεται για τις ιστορικές χριστουγεννιάτικες αγορές της, οι οποίες φιλοδοξούν να κάνουν τους επισκέπτες να ζήσουν τις πιο δυνατές και αξέχαστες εμπειρίες. Ζεστό κρασί, παραδοσιακές λιχουδιές, μεσαιωνικές πλατείες, εκκλησίες και κάστρα που μετατρέπονται σε παραμυθένια σκηνικά, σε βάζουν με τον καλύτερο τρόπο στο χριστουγεννιάτικο mood. Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας, στις οποίες αξίζει να βρεθείτε αυτή την εποχή.

Βερολίνο

Η γερμανική πρωτεύουσα έχει πάνω από 70 χριστουγεννιάτικες αγορές, αλλά μόνο το WeihnachtsZauber λαμβάνει χώρα στην εντυπωσιακή Bebelplatz ανάμεσα σε τρία στορικά κτήρια: την Κρατική Όπερα του Βερολίνου, τον Καθεδρικό Ναό St. Hedwig και την ιστορική Alte Bibliothek. Μια παρέλαση από ακροβάτες, χορευτές με ξυλοπόδαρα κι άλλους καλλιτέχνες, καθώς και pop up εστιατόρια που σερβίρουν ελβετικό φοντί και σνίτσελ μέσα σε θερμαινόμενες σκηνές, συμπληρώνουν το γιορτινό σκηνικό.

Mια πιο ιδιαίτερη και ρομαντική αγορά θα βρείτε στη συνοικία Charlottenburg, η οποία στήνεται μπροστά από το υπέροχο μπαρόκ παλάτι του 17ου αιώνα, με ζωντανή μουσική χορωδίας και 250 πωλητές. Αφού απολαύσετε τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και ζεσταθείτε με το κρασί, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στους κήπους του παλατιού.
Πότε: 27 Νοεμβρίου-31 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Μέγαρο: Μουσική, χορός, όπερα, θέατρο σκιών και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Μόναχο

Περίπου 2.500 λαμπάκια κοσμούν το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει πάνω από την πλατεία Marienplatz του Μονάχου, μπροστά από το νεογοτθικό δημαρχείο. Σε αυτή τη χαρούμενη αγορά, οι εορταστικές δραστηριότητες όπως το Krampus Run (όπου περίπου 300 δρομείς ντυμένοι με τρομακτικές στολές κάνουν βόλτες στην πόλη) είναι δημοφιλείς τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Αν και πραγματοποιείται μόνο στην πλατεία Marienplatz από το 1972, οι ρίζες της αγοράς λέγεται ότι χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα.
Πότε: 27 Νοεμβρίου-24 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 στάσεις για φαγητό στο χέρι και βόλτα στο στολισμένο Σύνταγμα12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b