MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Πάγωμα» της άδειας εξαγωγής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα έχει εξετάσει το Λονδίνο

Για μία ακόμη φορά με κύριο άρθρο της η εφημερίδα Times τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα.

Monopoli Team

Την πληροφορία ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει συζητήσει νομικούς τρόπους που θα εμπόδιζαν την οποιαδήποτε «εξαγωγή» των Γλυπτών του Παρθενώνα προς την Αθήνα, μεταφέρει το Sky News στον απόηχο της διπλωματικής διαμάχης που προκάλεσε η ακύρωση από τον Ρίσι Σούνακ της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως μεταφέρεται, κάποια στιγμή, που δεν προσδιορίζεται χρονικά, η βρετανική κυβέρνηση συζήτησε την πιθανότητα να μπλοκάρει την άδεια εξαγωγής που ορισμένοι πιστεύουν ότι θα απαιτούνταν για να σταλούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά.

Εν τω μεταξύ, για μία ακόμα φορά με κύριο άρθρο της η εφημερίδα Times τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓλυπτά του Παρθενώνα: Aντιπαράθεση βρετανικής κυβέρνησης – Βρετανικού Μουσείου λόγω της Μελίνας Μερκούρη, αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο12.09.2018

«Δε θα έπρεπε να πρόκειται περί ιδιοκτησίας, αλλά για το πού μπορεί κανείς να θαυμάσει καλύτερα τα μάρμαρα, εκείνα στην Αθήνα και εκείνα στο Βρετανικό Μουσείο. Ανήκουν μαζί ως ένα καλλιτεχνικό σύνολο και ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον», σημειώνει το άρθρο, αν και στο τέλος κάνει λόγο για «δανεισμό» τους από το Βρετανικό Μουσείο.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b