MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γλυπτά Παρθενώνα – Καρυάτιδα: Ποια ελληνικά γλυπτά βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο

Σε δύο αίθουσες στο Βρετανικό Μουσείο βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα και της Ακρόπολης.

Φωτογραφία: Xavier von Erlach/unsplash
Monopoli Team

Συνολικά 15 μετόπες, 17 αετωματικές φιγούρες και 75 μέτρα της ζωφόρου του Παρθενώνα βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου, που έχει δύο αίθουσές του αφιερωμένες αποκλειστικά στα ελληνικά γλυπτά. Η «Αίθουσα 18» είναι… αφιερωμένη στον Παρθενώνα, ενώ η «Αίθουσα 19» στην Αρχαία Αθήνα και την Ακρόπολη. Εκεί βρίσκεται και η Καρυάτιδα, από το Ερέχθειο.

Στην «Αίθουσα 18» υπάρχουν θραύσματα από Γλυπτά του Παρθενώνα και επίσης κομμάτια αρχιτεκτονικής. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν δημιουργίες όπως:

Το Γλυπτό του Ιλισού από την Ακρόπολη: Μαρμάρινο άγαλμα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα. Το άγαλμα πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τον θεό του ποταμού Ιλισσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Πάγωμα» της άδειας εξαγωγής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα έχει εξετάσει το Λονδίνο12.09.2018

Το άγαλμα του Διονύσου: Μαρμάρινο άγαλμα από το ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα. Έχει σχεδιαστεί από τον Φειδία και έχει ταυτιστεί ως Διόνυσος, αλλά έχουν προταθεί και ο Ηρακλής και ο Θησέας.

Μετόπη Κενταύρου και Λαπίθη: Αυτή η μετόπη είναι από το ανατολικό μισό της νότιας πλευράς του ναού του Παρθενώνα. Απεικονίζεται ένας Κένταυρος σαν να παλεύει με έναν Λαπίθη. Αντίστοιχη μετόπη υπάρχει και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Μέγαρο: Μουσική, χορός, όπερα, θέατρο σκιών και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b