MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο εραστής, του Χάρολντ Πίντερ, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Κλέλια Ανδριολάτου και ο Πάνος Παπαδόπουλος σκηνοθετούν και ερμηνεύουν, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, το αινιγματικό έργο του Χάρολντ Πίντερ, «Ο Εραστής».

Monopoli Team

«Ο  Εραστής», ένα από τα πιο αινιγματικά έργα του Χάρολντ Πίντερ (1930-2008), ανεβαίνει, από τις 23 Νοεμβρίου 2023, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία-ερμηνεία Πάνου Παπαδόπουλου και Κλέλιας Ανδριολάτου.

«Ο Εραστής»: Λίγα λόγια για το έργο

Στον Εραστή, ο Χάρολντ Πίντερ (1930-2008) στρέφει το μικροσκόπιο στις ανθρώπινες σχέσεις, επιχειρώντας να αναδείξει πώς η μεγαλύτερη μοναξιά μπορεί και τρυπώνει καμιά φορά μέσα στα ζευγάρια. Ο Πίντερ, που τιμήθηκε το 2005 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας κι έχει χαρακτηριστεί ως «αριστοτέχνης χαρτογράφος του διαιρεμένου εαυτού», έγραψε τον Εραστή το 1963, αρχικά για την τηλεόραση και αργότερα την ίδια χρονιά μεταφέρθηκε στη σκηνή, παραμένοντας στο ρεπερτόριο των θεάτρων μέχρι σήμερα. Η λεπτομερής σκιαγράφηση της σχέσης ανάμεσα στους ήρωες, η αποκάλυψη της φθοράς και η αγωνιώδης προσπάθεια να παραμείνουν «ζωντανοί» μαζί, κατατάσσουν το έργο στα αριστουργήματα του παγκόσμιου δραματολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔεσποινίς Τζούλια, του Α. Στριντμπεργκ σε σκηνοθεσία Βάσιας Βασιλείου στο Από Κοινού Θέατρο12.09.2018

Η Κλέλια Ανδριολάτου και ο Πάνος Παπαδόπουλος συναντώνται επί σκηνής για να εξερευνήσουν τη διαβρωτική πορεία του χρόνου στη σχέση του ζευγαριού, εκείνο το νήμα, όπως λένε οι ίδιοι, που οδηγεί από την παράλογη επιθυμία του να καταπιεί κανείς το αντικείμενο του πόθου του, στο να παλεύει όλη νύχτα στο κρεβάτι προκειμένου να μη συναντηθούν τα πόδια τους. Κι όμως ο Ρίτσαρντ και η Σάρα υπήρξαν κάποτε πολύ ερωτευμένοι. Θα ’λεγε κανείς πως ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά. Κι όπως όλα τα ζευγάρια που κάποτε ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, τώρα ζουν «σχεδόν» ευτυχισμένοι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χάρολντ Πίντερ | Εμβόλιμα κείμενα: Λένα Κιτσοπούλου
Μετάφραση: Μαριλένα Μόσχου
Σκηνοθεσία: Πάνος Παπαδόπουλος και Κλέλια Ανδριολάτου

Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού
Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική: Παύλος Κόρδης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Παίζουν: Πάνος Παπαδόπουλος, Κλέλια Ανδριολάτου

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 18€, Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65) 15€
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00 έως τις 21 Ιανουαρίου
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαριλένα Μόσχου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/o-erastis/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 210 9212900. Ε: [email protected] | https://nkt.gr/
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b