MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Χ. Η ζωή και η εποχή του Malcolm X: Η πρωτοποριακή όπερα της MET σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο

Το έργο του Anthony Davis, μια οπερατική αναπαράσταση της ζωής του Malcolm X, θα προβληθεί, σε απευθείας δορυφορική μετάδοση από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Monopoli Team

Η πρωτοποριακή όπερα «Χ: Η ζωή και η εποχή του Malcolm X» («X: The Life and Times of Malcolm X») του Anthony Davis [Άντονυ Ντέιβις] παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή στη Met και προβάλλεται σε απευθείας δορυφορική μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 19:55 (στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους).

Το έργο, που αναπαριστά οπερατικά τη ζωή του Μάλκολμ Χ, μεταδίδεται στο πλαίσιο του προγράμματος MET HD LIVE, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να απολαύσει εκπληκτικές παραγωγές της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, με τα πιο λαμπρά αστέρια του λυρικού στερεώματος.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στο νέο ανέβασμα του έργου του Davis, το οποίο έκανε πρεμιέρα στα 1986, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Robert O’Hara [Ρόμπερτ Ο’Χάρα] (υποψήφιος για Τόνυ σκηνοθεσίας το 2020, με το Slave Play). Ο κορυφαίος αμερικανός σκηνοθέτης φαντάζεται τον Μάλκολμ ‒μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κινήματος υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών‒ σαν έναν καθημερινό άνθρωπο, η ιστορία του οποίου υπερβαίνει τον χώρο και τον χρόνο.

Στη διανομή συμμετέχουν χαρισματικοί καλλιτέχνες της νέας γενιάς που έχουν διακριθεί σε επιτυχημένες παραγωγές της Μητροπολιτικής Όπερας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο βαρύτονος Will Liverman [Γουίλ Λίβερμαν], που προκάλεσε αίσθηση στην πρώτη παρουσίαση στη ΜΕΤ του λυρικού έργου «Fire Shut Up in My Bones» του Τέρενς Μπλάνσαρντ [Terence Blanchard].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMalcolm X: Η ζωή του σπουδαίου ακτιβιστή «ζωντανεύει» στη σκηνή της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης12.09.2018

Μαζί του, επί σκηνής: η σοπράνο Leah Hawkins [Λία Χώκινς], που υποδύεται τη μητέρα του Μάλκομ, Λουίζ, η μέτζο Raehann Bryce-Davis [Ριέιχαν Μπράις-Ντέιβις] που ενσαρκώνει την αδελφή του, Έλλα, ο μπασοβαρύτονος Michael Sumuel [Μάικλ Σάμιουελ] στον ρόλο του αδελφού του, Ρέτζιναλντ, και ο τενόρος Victor Ryan Robertson [Βίκτορ Ράιαν Ρόμπερτσον] που ερμηνεύει  τον ρόλο του Ελάιτζα Μοχάμεντ, ηγέτη του Έθνους του Ισλάμ. Υπό τη μουσική διεύθυνση του Kazem Abdullah [Καζίμ Αμπντουλλάχ], η μουσική δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο τζαζ περιβάλλον, όπου εκτυλίσσεται το λιμπρέτο της διακεκριμένης συγγραφέως και ακαδημαϊκού Thulani Davis [Τουλάνι Ντέιβις].

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Thulani Davis
Σκηνοθεσία: Robert O’Hara

Σκηνικά: Clint Ramos
Κοστούμια: Dede Ayite
Μουσική Διεύθυνση: Kazem Abdullah
Μουσική: Anthony Davis
Φωτισμοί: Alex Jainchill
Χορογραφία: Rickey Tripp

Παίζουν: Will Liverman, Leah Hawkins, Raehann Bryce-Davis, Victor Ryan Robertson, Michael Sumuel

Τιμές Εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € ● 25 €
Πληροφορίες: Προπώληση: 210 72 82 333, www.megaron.gr
Παραστάσεις: Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 στις 19:55
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b