MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
KEEP WATCHING

Queer έρωτας και πολιτική: Fellow Travelers ή το πολιτικό θρίλερ που δεν θες να χάσεις αυτό το φθινόπωρο

Ο Ματ Μπόμερ και ο Τζόναθαν Μπέιλι πρωταγωνιστούν στο πιο hot πολιτικό θρίλερ που έχεις δει εδώ και πολύ καιρό. Θα το βρεις μόνο στην COSMOTE TV.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 08.11.2023

Ο Μακαρθισμός υπήρξε μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της αμερικανικής “δημοκρατίας” της δεκαετίας του ’50. Ο «κομμουνιστοφάγος», όπως ήταν γνωστός ο πολιτικός Τζόζεφ Μακάρθι, υπήρξε ο λόγος που χιλιάδες προοδευτικοί στις ΗΠΑ βιώσαν φοβερές ανακρίσεις και διώξεις. Ζωές καταστράφηκαν, άνθρωποι πρόδωσαν φίλους και συνεργάτες, η μόνιμη απειλή έγινε μέρος της ζωής τους. Ούτε το Χόλιγουντ δε γλίτωσε από την μανία του μακαρθισμού – κανείς δεν ήταν στο απυρόβλητο. Τα είδαμε και στον “Οπενχάιμερ” του Νόλαν, φέτος.

Αυτό που πολλοί ενδεχομένως να μην γνωρίζουν – εγώ τουλάχιστον δεν το ήξερα – είναι ότι στο στόχαστρο του Μακάρθι βρέθηκε και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Δεξί χέρι του Μακάρθι υπήρξε ο Ρόι Κον (ο οποίος όπως διάβασα έκρυβε τη σεξουαλικότητα του με τρομερή εκδικητικότητα). Μαζί ηγήθηκαν του «Lavender scare», μίας μυστικής εκστρατείας για την “εκκαθάριση” των ομοφυλόφιλων εργαζόμενων από τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Εν μέσω αυτής της τρομακτικής εκστρατείας – που μάλλον κυνήγι μαγισσών θύμιζε – γνωρίζονται και ερωτεύονται οι δύο πρωταγωνιστές του Fellow Travelers, του νέου mini series του υποψήφιου για Όσκαρ Ron Nyswaner, που έκανε πρεμιέρα στην COSMOTE TV πριν από μόλις δύο εβδομάδες.

Ο Ματ Μπόμερ και ο Τζόναθαν Μπέιλι συμπρωταγωνιστούν στο Fellow Travelers.

Ο Ματ Μπόμερ και ο Τζόναθαν Μπέιλι συμπρωταγωνιστούν στο Fellow Travelers.

Από τότε έχουν κυκλοφορήσει μόλις τα δύο πρώτα επεισόδια (η συνέχεια κάθε Σάββατο στις 22:00 στην COSMOTE TV) και για εμένα ήταν αρκετά για να “κολλήσω”. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω γιατί.

Ένας επικός queer έρωτας στο πιο ενδιαφέρον πολιτικό θρίλερ που θα δεις αυτή τη στιγμή

Στο Fellow Travelers συμπρωταγωνιστούν ο Ματ Μπόμερ και ο Τζόναθαν Μπέιλι (aka ο Άντονι του Bridgerton) και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτοί οι δύο ήταν ο λόγος που μου τράβηξε αρχικά την προσοχή η σειρά.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Thomas Mallon που κυκλοφόρησε το 2007, το Fellow Travelers ακολουθεί έναν έρωτα – μεταξύ του Tim Laughlin (τον οποίο υποδύεται ο Τζόναθαν Μπέιλι) και του Hawkins “Hawk” Fuller (Ματ Μπόμερ), αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ –  που μετρά δεκαετίες. Η σχέση τους ξεκινά μυστικά κατά τη διάρκεια του “Lavender Scare” της δεκαετίας του ’50 και συνεχίζεται μέχρι την επιδημία HIV τη δεκαετία του ’80.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFrasier is back! Όσα πρέπει να ξέρεις για το reboot της θρυλικής κωμωδίας των 90s12.09.2018

Ο Χοκ και ο Τιμ εργάζονται και οι δύο στις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και μπορείς να πεις ότι έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα: ο Χοκ είναι κοντά στους πιο “προοδευτικούς”, ο Τιμ στο πλάι του Μακάρθι. Ο Χοκ, σαν ένας άλλος Don Draper, είναι κυνικός, συμφεροντολόγος, δυναμικός. Ο Τιμ από την άλλη έχει μεγαλώσει σε καθολική οικογένεια, είναι ντροπαλός, συναισθηματικός, αλλά σε σημεία πιο τολμηρός – δεν θέλει να κρύβεται. Ο “τελειος” συνδυασμός, δηλαδή, για όσους πιστεύουμε ότι τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά και ένας απαγορευμένος έρωτας, μια εποχή που το να ήσουν ο εαυτός σου μπορεί να σου στοίχιζε τα πάντα.

Όσο τρομακτική κι αν ήταν αυτή η εποχή – και πραγματικά αυτή η ιστορική περίοδος έχει να δώσει πολλά “μαθήματα” για το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα – η πλοκή δεν παύει να είναι fun. Ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, ο έρωτας δεν μπορούσε απλά να εξαφανιστεί, ενώ το γεγονός ότι έπρεπε συνέχεια να κρύβονται, τους έκανε ακόμα πιο παθιασμένους όταν μπορούσαν να είναι οι εαυτοί τους, πίσω από κλειστές πόρτες. Εξού και οι πολύ παθιασμένες sex scenes, για τις οποίες (δικαίως) έχει γίνει ένας μικρός χαμός.

Παράλληλα, γνωρίζουμε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο πώς θα τελειώσει αυτό το επικίνδυνο ειδύλλιο. Η αφήγηση κινείται περισσότερο γύρω από το παρελθόν, αλλά μας δίνει ματιές και στο παρόν, όπου ο Χοκ είναι οικογενειάρχης και γιορτάζει στην έπαυλή του στα προάστια με τη σύζυγό του, Λούσι, στο πλευρό του. Εκεί, μαθαίνει ότι ο Τιμ πεθαίνει από AIDS στο Σαν Φρανσίσκο και φεύγει για να τον βρει, παρόλο που έχει λόγους να πιστεύει ότι ο Τιμ δεν τον θέλει κοντά του.

Αυτή η αποκάλυψη αφαιρεί από την αρχή την πίεση από την αφήγηση: Δεν έχουμε ποτέ την ευκαιρία να φανταστούμε ότι ο Χοκ και ο Τιμ θα ζήσουν ευτυχισμένοι για πάντα. Αντ’ αυτού, μας αφήνουν να ανακαλύψουμε τι τους χώρισε και γιατί.

Εξάλλου το Fellow Travelers είναι από την αρχή ειλικρινές, ωμό. Γι’ αυτό και από τα πρώτα επεισόδια, θα σε κάνει να ερωτευτείς τους δύο πρωταγωνιστές, να τους συμπονέσεις, να αδημονείς για τη συνέχεια. Θα σου δώσει και ένα πολύ πολύτιμο μάθημα για τις τρομακτικές διώξεις και την ακόμα πιο τρομακτική αδιαφορία που έδειξαν οι ΗΠΑ την εποχή της πανδημίας του HIV. Κυρίως θα σου θυμίσει πώς πρέπει να είναι ένα σωστό πολιτικό θρίλερ, που μπορεί να συνδυάσει ιστορία, έρωτα, ανατροπές, δράμα και τελικά να σε καθηλώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ 5η σεζόν του Fargo + 11 ακόμα σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο στην COSMOTE TV12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Fellow Travelers προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 22:00 στο COSMOTE SERIES HD, 24 ώρες μετά την Αμερική. Μπορείτε να βρείτε όλα τα επεισόδια μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b