MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μιχαήλ Άγγελος: «Μυστικό δωμάτιο» του καλλιτέχνη ανοίγει τις πόρτες του στη Φλωρεντία

Ένα “μυστικό δωμάτιο” στο Παρεκκλήσι των Μεδίκων, στη Φλωρεντία, όπου λέγεται πως κατέφυγε ο Μιχαήλ Άγγελός μετά τη σύγκρουση του με τον Πάπα Κλήμη Ζ’, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του, για το κοινό, από τα μέσα Νοεμβρίου.

Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia
Monopoli Team

Μία πρώην αποθήκη κάρβουνου όπου πιστεύεται ότι κρύφτηκε ο μεγάλος καλλιτέχνης της Αναγέννησης Μιχαήλ Άγγελος για να γλιτώσει από έναν εξαγριωμένο Πάπα θα ανοίξει για το κοινό στις 15 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ένα μουσείο στη Φλωρεντία.

Το “μυστικό δωμάτιο” του Μιχαήλ Άγγελου βρίσκεται στο εσωτερικό του Παρεκκλησίου των Μεδίκων και περιέχει σκίτσα με κάρβουνο ανθρώπινων μορφών που έχουν αποδοθεί στον καλλιτέχνη, ο οποίος λέγεται ότι κατέφυγε εκεί το 1530.

Το μικρό δωμάτιο, μήκους 10 μέτρων, πλάτους τριών μέτρων και ύψους 2-1/2 μέτρων στην κορυφή του θόλου, χρησιμοποιήθηκε κάποτε για την αποθήκευση κάρβουνου πριν ανακαλυφθεί ξανά κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης το 1975.

Ο Paolo Dal Poggetto, τότε διευθυντής του Μουσείου του Παρεκκλησίου των Μεδίκων, απέδωσε πολλά από τα σχέδια που βρέθηκαν στους τοίχους στον Μιχαήλ Άγγελο, αν και άλλοι το έχουν αμφισβητήσει έκτοτε.

Ο Dal Poggetto πίστευε ότι ο καλλιτέχνης είχε βρει καταφύγιο στο δωμάτιο αφού είχε έρθει σε σύγκρουση με τον Πάπα Κλήμη Ζ΄.

Οι κανόνες επισκεψιμότητας

Μικρές ομάδες τεσσάρων ατόμων θα μπορούν να επισκέπτονται την αίθουσα από τις 15 Νοεμβρίου για 15 λεπτά το πολύ. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 20 ευρώ ανά άτομο, επιπλέον των 10 ευρώ που χρεώνονται για την είσοδο στο κυρίως μουσείο.

“Ο περιορισμένος αριθμός επισκεπτών ανά χρονοθυρίδα οφείλεται στην ανάγκη να εναλλάσσονται οι περίοδοι έκθεσης στο φως LED με παρατεταμένες περιόδους σκοταδιού”, ανέφερε το μουσείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαπέλα Σιξτίνα: Οι συμβολισμοί πίσω από την αριστουργηματική οροφογραφία του Μιχαήλ Άγγελου12.09.2018

Η πρόσβαση στην αίθουσα γίνεται μέσω μιας στενής σκάλας και ο αριθμός των εβδομαδιαίων επισκεπτών θα περιοριστεί στα 100 άτομα.

Πηγή: Reuters

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b