MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Θέλμα και Ίρις, των Μαρίας Παπουτσή και Ειρήνης Γαντερί για 2η χρονιά στο Θέατρο Φούρνος

Η σκοτεινή κωμωδία “Θέλμα & Ίρις” των Μαρίας Παπουτσή και Ειρήνης Γαντερί, μετά την επιτυχία που σημείωσε σε μια σειρά sold out παραστάσεων, επιστρέφει στο θέατρο Φούρνος.

Monopoli Team

Η σκοτεινή κωμωδία “Θέλμα & Ίρις” των Μαρίας Παπουτσή και Ειρήνης Γαντερί, μετά την επιτυχία που σημείωσε σε μια σειρά sold out παραστάσεων την άνοιξη του 2023, επιστρέφει από 13 Νοεμβρίου στο θέατρο Φούρνος για 8 ακόμη παραστάσεις.

Η Θέλμα και η Ίρις είναι ένα ζευγάρι βρικολάκων. Μέσα στους αιώνες της ζωής τους, έχουν διαβάσει πολύ, έχουν ασχοληθεί με όλα τα είδη τέχνης και πνευματικής άσκησης και έχουν συναναστραφεί τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και διανοητές. Πνευματικά ελεύθερες, κοσμογυρισμένες και βαθιά πολιτικοποιημένες, έχουν αποφασίσει να σταθούν στο πλάι του ανθρώπινου είδους, συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε αγώνα του ανθρώπου για την ελευθερία, την ισότητα και τη χειραφέτησή του!

Βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή αποκρούοντας τη βία της εξουσίας και ενθαρρύνοντας τον αγωνιζόμενο. Ως σωστοί βρικόλακες της δικιάς τους φιλοσοφίας, επιλέγουν για τροφή τους μόνο άτομα επικίνδυνα για το κοινωνικό σύνολο (φασίστες, βιαστές, παιδόφιλους κλπ).  Οι δύο ηρωίδες, παρ’ όλη τη σοφία και την εμπειρία τους, θα βρεθούν τελικά αντιμέτωπες με ένα -αρκετά ανθρώπινο θα λέγαμε- δίλημμα. Το δίλημμα της γονεϊκότητας. Με μία απλή τους απόφαση -με ένα τόσο δα δαγκωματάκι μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο πλάσμα που να τους μοιάζει. Είναι όμως πράγματι τόσο απλή αυτή η απόφαση; Τί σημαίνει για την κάθε μία η έννοια της γονεϊκότητας; Η έννοια της οικογένειας; Είναι η μητρότητα ένα ένστικτο ή είναι μία επίκτητη κοινωνική ανάγκη; Είναι ένας τρόπος ολοκλήρωσης ή όχι; Τί θυσίες απαιτεί τελικά μια τέτοια απόφαση;

Το έργο “Θέλμα & Ίρις” πραγματεύεται, με ιδιαίτερα κωμικό και καυστικό τρόπο, υπαρξιακά ζητήματα που αφορούν τη ζωή και το θάνατο, τη μοναξιά και την ελευθερία, καθώς και τις ανθρώπινες σχέσεις υπό την πίεση των κοινωνικών συμβάσεων. Βρίσκεται στο μεταβατικό σημείο δύο αντίθετων καταστάσεων και κινείται διαρκώς στο μεταίχμιο μεταξύ συμβατικού και αντισυμβατικού τρόπου ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε λόγοι για να ξαναδώ τα «Φώτα της πόλης»12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρία Παπουτσή, Ειρήνη Γαντερί
Σκηνοθεσία:  Ειρήνη Γαντερί

Σκηνικά:  Ειρήνη Γαντερί
Κοστούμια: Ειρήνη Γαντερί
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Παίζουν: Κατερίνα Αγγελίτσα, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Ίρις Κατσούλα

Διάρκεια:  80’
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από τη Δευτέρα 13/11 μέχρι και την Τρίτη 5/12
Σενάριο:  
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Παραστάσεις:  Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/lgbtqi/thelma-iris-2os- xronos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα. Τηλ. κρατήσεων: 6972353813 / 210 6460748
Φωτογραφίες:  Δημήτρης Παρθύμος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b