MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Τζάκι Κέννεντυ Ωνάση: Τα σπίτια που φιλοξένησαν μια γυναίκα-θρύλο

Η Τζάκι-Κέννεντυ Ωνάση, έχει συνδέσει το όνομά της με το απαράμιλλο στυλ και τη φινέτσα. Λίγοι όμως γνωρίζουν, πως η διάσημη «Τζάκι Ο», όπως ήταν ευρύτερα γνωστή, είχε μεγάλη αδυναμία στα ακριβά ακίνητα.

Monopoli Team

Η Τζάκι-Κέννεντυ Ωνάση, έχει συνδέσει το όνομά της με το απαράμιλλο στυλ και τη φινέτσα. Λίγοι όμως γνωρίζουν, πως η διάσημη «Τζάκι Ο», όπως ήταν ευρύτερα γνωστή, είχε μεγάλη αδυναμία στα ακριβά ακίνητα, διαθέτοντας ως το τέλος της ζωής της μια συλλογή από υπερπολυτελή διαμερίσματα και επαύλεις αμύθητης αξίας.

Η Τζάκι πριν γίνει Κέννεντι

Πολύ πριν γίνει Κένεντι ή Ωνάση, η μικρή Τζάκι Μπουβιέ, μετακόμισε το 1932, με τους γονείς της σε ένα κεντρικότατο διαμέρισμα του 6ου και 7ου ορόφου στην Park Avenue. Και ενώ το κτίριο είχε χτιστεί από τον παππού της, Τζέιμς Λι, γεγονός που μαρτυρούσε την εύπορη καταγωγή της, μάλλον δεν συνέβαινε το ίδιο και με τα οικονομικά του πατέρα της που δεν είχε καθόλου χρήματα να επιπλώσει το τεράστιο διαμέρισμα-και έτσι η Τζάκι και η αδερφή της, μπορούσαν να τρέχουν ανενόχλητες με τα ρόλερς μέσα στα δωμάτια… Αργότερα, το κτήριο κατοικήθηκε από δισεκατομμυριούχους καθώς βρισκόταν σε μια πανάκριβη περιοχή. Το 2017, το παλιό της διαμέρισμα, πουλήθηκε έναντι 25,25 εκατ. δολαρίων.

Τη δεκαετία του ’40, η μητέρα της Τζάκι ξαναπαντρεύτηκε και έτσι εγκατέλειψαν τη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν σε μια γεωργιανού τύπου έπαυλη, την «Merrywood», στη Βιρτζίνια της Ουάσινγκτον. Η έπαυλη που χτίστηκε το 1919 και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Πότομακ καλύπτει έκταση 23.000 τ.μ. Η μητέρα της είχε παντρευτεί τον μεγιστάνα του πετρελαίου, Χιού Άντσικλος, ιδιοκτήτη της έπαυλης με τα 9 υπνοδωμάτια, τα 13 μπάνια και τον παραδεισένιο κήπο. Η ίδια η Τζάκι, πέρασε ονειρεμένα χρόνια στο Merryland,πράγμα που φαίνεται από το ημερολόγιό της «Πάντα θα αγαπώ το Merryland-με το ποτάμι δίπλα τους και τους ήρεμους λόγους ολόγυρά του..».

Το εξωτερικό της έπαυλης Merrywood – Φώτο: Gordon Beall/Sotheby’s International Realty

Αλλά και τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων μοιράζονταν ανάμεσα σε εμβληματικά ακίνητα. Αρχικά πήγαινε στην έπαυλη «Lasata» στο ανατολικό Χάμπτονς, που ανήκε στον έναν παππού της και που σημαίνει «ο τόπος της γαλήνης». Χτισμένη το 1917 σε 7 εκτάρια γης, η Lasata, πουλήθηκε πρόσφατα έναντι 52 εκατ. δολαρίων στον διάσημο σχεδιαστή, Τομ Φορντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMaria: Στο Κατάκολο η Αντζελίνα Τζολί για τα γυρίσματα στη θαλαμηγό Christina O12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b