MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Björk κυκλοφόρησε τραγούδι για την καταπολέμηση των ιχθυοκαλλιεργειών

Το τραγούδι, μια συνεργασία με την ποπ σταρ Rosalía, βασίζεται σε μια ηχογράφηση που έκανε η Björk πριν από δύο δεκαετίες και ανακαλύφθηκε ξανά μόλις τον Μάρτιο.

Monopoli Team

Η βιομηχανία ιχθυοκαλλιεργειών της Ισλανδίας είναι «κάποιοι τύποι που θέλουν να βγάλουν γρήγορα λεφτά και να θυσιάσουν τη φύση», δήλωσε η Ισλανδή τραγουδίστρια Björk, με αφορμή την κυκλοφορία ενός τραγουδιού για την καταπολέμηση των ιχθυοκαλλιεργειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBjork: Κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ για το Victimhood – Και μία 30λεπτη συζήτηση για τη θυματοποίηση, την αυτολύπηση, την αισιοδοξία12.09.2018

Το τραγούδι, μια συνεργασία με την ποπ σταρ Rosalía, βασίζεται σε μια ηχογράφηση που έκανε η Björk πριν από δύο δεκαετίες και ανακαλύφθηκε ξανά μόλις τον Μάρτιο. Οι δύο καλλιτέχνιδες θα δωρίσουν τα έσοδα σε ακτιβιστές που αντιτίθενται στη βιομηχανική εκτροφή σολομού στην Ισλανδία, η οποία βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τις αποκαλύψεις για επανειλημμένες «απελευθερώσεις» χιλιάδων ψαριών στη φύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBjörk: 10+1 τραγούδια της πρωτοποριακής Ισλανδής τραγουδίστριας που ακούμε ξανά και ξανά12.09.2018

Η Björk δήλωσε ότι το τραγούδι, που ανακαλύφθηκε ξανά, ακούγεται «παράξενο», σημειώνοντας ότι ηχογραφήθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια. Σκεπτόμενη ότι θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να ωφελήσει το περιβάλλον, «όπου είναι η καρδιά μου», όπως είπε, ζήτησε από τη Rosalía να τη βοηθήσει να το ανανεώσει για ένα σύγχρονο κοινό, με την παραγωγή να γίνεται από τον ιρλανδο-σκοτσέζο παραγωγό, Sega Bodega.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b