MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Bjork: Κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ για το Victimhood – Και μία 30λεπτη συζήτηση για τη θυματοποίηση, την αυτολύπηση, την αισιοδοξία

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, η Bjork μάς χαρίζει το βίντεο κλιπ για το Victimhood, καθώς και μία μισάωρη συζήτηση με την εικαστικό της, για την έμπνευση πίσω από το τραγούδι και το βίντεο.

Monopoli Team

Έχει περάσει ένας χρόνος από την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ της “Fossora”, κι όμως η Björk συνεχίζει να δίνει ζωή στα κομμάτια του δίσκου. Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησε ένα νέο μουσικό βίντεο κινουμένων σχεδίων για το single, “Victimhood”.

Το κλιπ, σε σκηνοθεσία των Gabríela Friðriksdóttir & Pierre-Alain Giraud (που είναι υπεύθυνοι και για το artwork του Fossora), έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Ισλανδής τραγουδίστριας στη Λισαβόνα, ενώ χθες ανέβηκε και στο YouTube.

Μιλώντας για το βίντεο, η Friðriksdóttir δήλωσε: “Ήμουν απόλυτα γοητευμένη από το τραγούδι. Δεν μπορούσα να το ξεχάσω, είχα και κάποια όνειρα σχετικά με αυτό. Ήταν μια βαθιά σύνδεση από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Το τραγούδι ασχολείται με πράγματα που σκέφτομαι συχνά, έχει να κάνει με την αυτολύπηση και το πόσο γελοίος ή πόσο αστείος ήσουν σε μια κατάσταση ή σε ένα παράξενο μέρος όπου περνούσες δύσκολες στιγμές και μετά βλέπεις τον εαυτό σου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Η υλικότητα της γραφής»: Αναφορά στη Νίκη Καναγκίνη από τη Roma Gallery12.09.2018

“Αντί να δείχνεις συνέχεια κάποιον άλλο, είναι τόσο ωραίο να ανακαλύπτεις ξανά τον εαυτό σου. Να σπάσεις τη συγκεκριμένη μάσκα ενός συγκεκριμένου συναισθήματος σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Νομίζω ότι και μέσα στους ίδιους τους στίχους, υπάρχει αυτή η ποίηση για μια ανθρώπινη κατάσταση που είναι πραγματικά οικεία για όλους, νομίζω ότι όλοι μπορούν να την καταλάβουν”.

Εν τω μεταξύ, η Björk πρόσθεσε: “Έχω κατά κάποιο τρόπο αυτή την ψευδαίσθηση ότι είμαι αισιόδοξη. Αλλά πρέπει να είσαι ειλικρινής. Είναι πιο περίεργο να πέσεις θύμα της αυτολύπησης, όταν είσαι αισιόδοξος. Μερικές φορές γίνεται ο ρόλος των γυναικών, σε δύσκολες καταστάσεις να αναλάβουν την κάθαρση και τη συναισθηματική εργασία, και αν υπάρχουν κάποιες σκοτεινές σκιές ή δυνάμεις σε μια κατάσταση, θα τις μετατρέψουμε σε ένα είδος καλής ενέργειας, για τα άλλα μέλη της οικογένειας, ώστε να μην χρειάζεται να το κάνουν αυτοί, θα το φροντίσουμε εμείς”.

“Αυτό είναι επίσης ένα περίεργο είδος θύματος, επιλέγεις να το κάνεις αυτό, κανείς δεν στο ζήτησε. Ίσως εδώ να έρχεται το χιούμορ. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Μου αρέσει τόσο πολύ αυτός ο πίνακας. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι τόσο μαγικοί, έχουν τόσο βαθύ, βαθύ νόημα για μένα”. είπε η Ισλανδή τραγουδίστρια.

Παράλληλα με το βίντεο κλιπ, η Bjork μοιράστηκε στο YouTube και μία μισάωρη συζήτηση με την εικαστικό της, με την οποία συζήτησαν πώς γεννήθηκε η εικαστική ταυτότητα του κομματιού στο σαλόνι της Gabríela Friðriksdóttir, ην έμπνευση πίσω από το κομμάτι, αλλά και την επίδραση που ασκεί σε εκείνες η έννοια του θύματος και η αυτολύπηση. Μάλιστα, η Bjork αποκάλυψε ότι αυτό δεν θα ήταν ένα από τα lead singles του δίσκου, συνειδητοποίησε όμως τη σημασία του όταν η Friðriksdóttir της εξήγησε γιατί την άγγιξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMilky Way: Η σειρά του Βασίλη Κεκάτου δεν θυμίζει τίποτα απ’ όσα έχουμε συνηθίσει – Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b