MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Frieze London 2023: Η Gagosian παρουσιάζει για πρώτη φορά τους “μυστικούς κήπους” του Ντάμιεν Χιρστ

Η Frieze London γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται χθες με 160 γκαλερί από περισσότερες από 40 χώρες.

Monopoli Team

Η Frieze London γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται χθες (11/10) και να ανοίγει η πιο διεθνής έκδοση της έκθεσης μέχρι τώρα, με 160 γκαλερί από περισσότερες από 40 χώρες, αλλά και ατομικές παρουσιάσεις που έχουν επιλεγεί από καλλιτέχνες όπως η Tracey Emin και ο Wolfgang Tillmans στο πλαίσιο ενός μοναδικού πρότζεκτ με τίτλο “Artist-to-Artist”.

Στην έκθεση συμμετέχει και η γκαλερί Gagosian, στο περίπτερο της οποίας θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα νέα έργα του Damien Hirst, “Οι Μυστικοί Κήποι” (The Secret Gardens Paintings).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWomen in Art Fair: Μια νέα λονδρέζικη φουάρ τέχνης αντιστέκεται σθεναρά στις έμφυλες ανισότητες12.09.2018

Τα έργα απεικονίζουν ζωηρό πράσινο και λουλούδια σε σκηνές της φύσης ντυμένα με πιτσιλιές χρώματος, τις οποίες ο Hirst έχει περιγράψει ως μια αίσθηση “γύρης, ή κάτι που μοιάζει με επίθεση στις αισθήσεις”. Ωστόσο, η επίθεση μπορεί να μην είναι πάντα ένας εύστοχος χαρακτηρισμός. Στον “Κήπο της Ελπίδας”, πολύχρωμες πιτσιλιές μπογιάς αιωρούνται σαν αιωρούμενα πέταλα και κομμάτια γρασιδιού.

Μέσα από την εξέταση της σχέσης ανθρωπότητας και περιβάλλοντος, ο Hirst δημιούργησε πίνακες που “μοιάζουν με την ελπίδα και τη ματαιότητα που έχουμε όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε τη φύση”, σύμφωνα με δήλωση του καλλιτέχνη. Τα έργα παραλληλίζονται με τα “Cherry Blossoms”, που δημιούργησε από το 2018 έως το 2020, τα οποία επίσης συνδύαζαν λουλούδια με πιτσιλιές χρώματος.

Διασημότητες όπως η Florence Pugh, ο Stormzy και ο Rami Malek, αλλά και μεγάλοι συλλέκτες, όπως οι Αμερικανοί Don και Mera Rubell, ο Ελβετός μεγαλοσυλλέκτης Uli Sigg, η Ιταλίδα Patrizia Sandretto Re Rebaudengo, ο Βέλγος Alain Servais και οι Paul Ettlinger και Irene Panagopoulos, ήταν ανάμεσα στους VIP καλεσμένους της έκθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Νέα Υόρκη έως τη Σεούλ: Ένας εικαστικός “γύρος του κόσμου” μέσα από 14+1 εκθέσεις12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b