MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι 10 πόλεις με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο

Τα βραβεία αναγνωστών του Conde Nast Traveller ανέδειξαν τις καλύτερες πόλεις για φαγητό στον κόσμο – 10 top προορισμοί για αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες, από την Ιταλία μέχρι την Αυστραλία.

Monopoli Team

Αν το καλό φαγητό αποτελεί για εσάς προτεραιότητα στα ταξίδια σας, τότε σημειώστε στη λίστα σας τους παρακάτω προορισμούς. Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για τους λάτρεις του φαγητού, σύμφωνα με τα φετινά βραβεία αναγνωστών (Readers’ Choice Awards) της «βίβλου του ταξιδιού», Conde Nast Traveller.

1. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

Αυτή η μικρή παραθαλάσσια πόλη στη Χώρα των Βάσκων έχει αποκτήσει τεράστια φήμη διεθνώς ως γαστρονομικός προορισμός. Οι καλοφαγάδες συρρέουν απ’ όλο τον κόσμο στην πόλη που καυχιέται για τα 17 συνολικά αστέρια Michelin της (τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη). Υπάρχουν όμως πολλές πιο οικονομικές επιλογές για να δοκιμάσετε την περίφημη βασκική κουζίνα στο Σαν Σεμπαστιάν. Εδώ ξεχάστε τη λέξη «tapas». Οι Βάσκοι τα μεζεδάκια τα λένε pintxos. Ακολουθήστε τους ντόπιους από το ένα μπαρ στο άλλο δοκιμάζοντας όσους περισσότερους μεζέδες μπορείτε.

2. Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Το Τελ Αβίβ φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή, τις παραλίες και το υπέροχο φαγητό του. Εδώ θα βρείτε από φανταστικό street food μέχρι εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin. Στο Τελ Αβίβ θα ανακαλύψετε κουζίνες από όλο τον κόσμο, αλλά τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν φαλάφελ, shawarma, shakshuka και χούμους.

3. Νάπολη, Ιταλία

Πίτσα, πίτσα και πάλι πίτσα. Και τι πίτσα είναι αυτή! Με λεπτή και τραγανή ζύμη, ντομάτες San Marzano, φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό. Αφού χορτάσετε την κλασική πίτσα, προχωρήστε στην pizza fritta (τηγανητή) και το ναπολιτάνικο ραγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια ελληνική πόλη στους 10 πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για τον Οκτώβριο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b