MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βληχή: Πρεμιέρα για τον Λάνθιμο στην Νέα Υόρκη – Η εμφάνιση-έκπληξη της Emma Stone

H Emma Stone παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης για να μιλήσει για τη “Βληχή” – άλλη μια ταινία του Λάνθιμου με “σεξ, θάνατο και κατσίκες” όπως αστειεύτηκε η ηθοποιός.

Στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ, κατά την παγκόσμια πρώτη προβολή της «Βληχή», φωτοραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος
Στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ, κατά την παγκόσμια πρώτη προβολή της «Βληχή», φωτοραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος
Monopoli Team

Η Emma Stone βρέθηκε χθες (04/10) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης για να κάνει μια εμφάνιση-έκπληξη στην πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου, “Βληχή”.

Η Stone και ο Λάνθιμος είχαν μόλις ξανασυνεργαστεί στο “Poor Things” – που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, αλλά η συνεχιζόμενη απεργία του σωματείου των ηθοποιών δεν είχε επιτρέψει στη Stone να μιλήσει για την ταινία, ούτε στο φεστιβάλ της Βενετίας ούτε της Νέας Υόρκης.

Δεδομένου ότι η “Βληχή” έχει εξασφαλίσει μια προσωρινή συμφωνία με το σωματείο, η Emma Stone είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για αυτή την ταινία μικρού μήκους μετά την προβολή της την Τετάρτη το βράδυ στο Alice Tully Hall του Lincoln Center. “Ζήτω η SAG!”, ζητωκραύγασε καθώς ανέβηκε στη σκηνή με τον Λάνθιμο.

“Είναι μια ταινία μικρού μήκους 30 λεπτών με ένα Q&A που διαρκεί τον ίδιο χρόνο!”, αστειεύτηκε η Stone, η οποία φρόντισε να μην παραβιάσει τις οδηγίες της SAG συζητώντας μόνο για την ταινία, για την οποία έχει εξασφαλίσει άδεια. Κάποια στιγμή, γέλασε αγχωμένη: “Έχω καιρό να το κάνω αυτό. Συγγνώμη! Είμαι αρκετά νευρική”.

Ο Λάνθιμος θέλησε η “Βληχή” να προβάλλεται μόνο στις αίθουσες, επειδή η βουβή ταινία συνοδεύεται από ένα ζωντανό μουσικό σύνολο και μια χορωδία – ακριβώς όπως ανέβηκε την περασμένη χρονιά στην Λυρική δηλαδή. Καθώς ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει την ταινία πριν από την προβολή, ο σκηνοθέτης αστειεύτηκε ότι είχε άγχος για την ορχήστρα. Γύρισε και είπε αστειευόμενος: “Ελπίζω να κάνετε καλή δουλειά”.


Η “Βληχή”, που διαδραματίζεται στην Τήνο, ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα (Emma Stone) που “παραπαίει ανάμεσα στην καταστροφή από την απώλεια του συντρόφου της (Damien Bonnard) και ένα ζωώδες ένστικτο για ζωή”. Η 30λεπτη ταινία εξερευνά θέματα όπως η μοναξιά, ο θάνατος, η αγάπη, η επιθυμία και η αλληλεπίδραση ανθρώπων και ζώων.

Ο Λάνθιμος, που συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Stone στο βραβευμένο με Όσκαρ “The Favourite” του 2018, αστειεύτηκε ότι οι ταινίες του συχνά περιστρέφονται συχνά γύρω από το σεξ, τον θάνατο και τις… κατσίκες, οι οποίες κάνουν φυσικά την εμφάνισή τους και στη “Βληχή”.


“Είναι σαν να μην σταματάει, κάθε μέρα. Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: ‘Κατσίκες – τι νομίζεις; Θάνατος;’ Εγώ λέω, ‘Εντάξει, πάλι; Το γυρίσαμε αυτό πριν από τρία χρόνια” αστειεύτηκε η Emma Stone, η οποία στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν “όνειρο που έγινε πραγματικότητα” να γυρίσει μια βουβή ταινία. “Αν δεν χρειαζόταν να μιλήσω ποτέ ξανά, θα ήμουν ενθουσιασμένη”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Λάνθιμος: Σε ποιες πλατφόρμες μπορούμε να δούμε τις ταινίες του;12.09.2018

“Μιλάω σοβαρά. Είναι το αγαπημένο μου πράγμα να μην χρειάζεται να μιλάω. Εύχομαι συχνά να σκεφτόμασταν ότι θα μπορούσαμε να κόψουμε πολλές γραμμές διαλόγου, γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να πουν πολύ περισσότερα χωρίς να μιλούν”, είπε η ηθοποιός.

“Ας κάνουμε μια βουβή ταινία!” πρότεινε τοτε ο Λάνθιμος. “Χειροκροτήστε αν σας αρέσει αυτή η ιδέα”, κατεύθυνε η Στόουν το κοινό, το οποίο ανταποκρίθηκε με ενθουσιώδη χειροκροτήματα. “Θα το κάνω… μόλις τελειώσει η απεργία”!

H “Βληχή” αποτελεί ανάθεση του προγράμματος The Artist on the Composer – μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού ΝΕΟΝ, ο οποίος χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή του Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Η παραγωγή, από πλευράς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και η πραγματοποίηση της αμερικανικής πρεμιέρας υλοποιούνται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το γαλλικό σινεμά σε πρώτο πλάνο12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b