MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας για το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου – Αναλυτικά οι νικητές

Μόλις ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές του 80ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου βραβεύτηκε με το μεγάλο βραβείο της βραδιάς, τον Χρυσό Λέοντα Καλύτερης Ταινίας.

Γιώργος Λάνθιμος και Emma Stone στην Αθήνα για τη Βληχή
Γιώργος Λάνθιμος και Emma Stone στην Αθήνα για τη Βληχή
Monopoli Team

Μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης του 80ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπης, σκηνοθέτη του “La La Land” και “Babylon”, Damien Chazelle να παραδίδει το μεγάλο βραβείο της βραδιας, τον Χρυσό Λέοντα, στο Poor Things. Φανερά συγκινημένος ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή, την ομάδα του από “υπέροχες γυναίκες”, καθώς και έναν άνδρα που τον βοηθά να “ξεπερνά τα πάντα”, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της ταινίας του και φυσικά την Emma Stone.

«Αυτό το υπέροχο πλάσμα, η Μπέλα Μπάξτερ, δεν θα υπήρχε χωρίς την Emma Stone, ένα άλλο υπέροχο πλάσμα. Η ταινία είναι εκείνη, μπροστά και πίσω από την κάμερα» είπε.

Το Μεγαλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής κέρδισε ο Ryusuke Hamaguchi για το Evil Does Not Exist, ενώ με το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής βραβεύτηκε το Green Border της Agnieszka Holland.

Με τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας βραβεύτηκε ο Matteo Garrone για το Me Captain, ενώ το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου κέρδισαν οι Guillermo Calderon και Pablo Larraín για το El Conde.

Βραβείο Volpi Cup για την Cailee Spaeny (Priscilla)

Στα βραβεία ερμηνείας διέπρεψαν η Cailee Spaeny που κέρδισε το Βραβείο Volpi Cup Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Πρισιλα Πρίσλεϊ στην ταινία της Σοφία Κόπολα, αλλά και ο Peter Sarsgaard (Memory) που βραβεύτηκε με το βραβείο Volpi Cup Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου, ενώ το βραβείο Marcello Mastroianni Καλύτερου Νέου Ηθοποιού κέρδισε ο Seydou Sarr (Me Captain).

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε επίσης το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από το Mediterranean University Union, με το “Green Border” της Holland να κερδίζει το βραβείο Cultural Diversity.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 6 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες12.09.2018

Στο τμήμα “Ορίζοντες” ξεχώρισαν και βραβευτηκαν οι εξής ταινίες: Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας κέρδισε το Explanation for Everything του Gabor Reisz, το Ειδικό βραβείο της Κριτικής επιτροπής κέρδισε ο Alain Parroni με το An Endless Sunday, το βραβείο Σκηνοθεσίας κέρδισε ο Mika Gustafson για το Paradise in Burning, το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού η Margarita Rosa de Francisco (El Paraiso), το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού ο Tergel Bold-Erdene (City of Wind), Βραβείο Σεναρίου ο Enrico Maria Artale (El Paraiso) και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους το A Short Trip του Erenik Beqiri.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που βραβεύεται με Χρυσό Λέοντα. Το 1988, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος είχε βραβευτεί με Αργυρό Λέοντα για την ταινία του Τοπίο στην ομίχλη, το 2010 η Ariane Labed είχε βραβευτεί με Volpi Cup για την ερμηνεία της στο Attenberg, το 2011 ο Γιώργος Λάνθιμος είχε κερδίσει το βραβείο σεναρίου Golden Osella για τις Άλπεις, ενώ την τελευταία βράβευση σε ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ την είχαμε δει πριν από δέκα χρόνια με το Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανα, ο οποίος κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα, με τον ηθοποιό Θέμη Πάνου να βραβευται με Volpi Cup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ στο ρόλο της συνδικαλίστριας12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b