MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Κάθε δευτερόλεπτο μετράει»: Η καμπάνια που ζητά από την Ε.Ε να τερματίσει την παιδική κακοποίηση στο διαδίκτυο

Οι Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παιδικής κακοποίησης στο διαδίκτυο, ώστε το διαδίκτυο να γίνει ένας τόπος ασφαλής για τα παιδιά σε όλον τον κόσμο.

Monopoli Team

Tο 2022 ανιχνεύθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός βίντεο και εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που έχει ποτέ καταγραφεί. Πάνω από το 80% των διαδικτυακών τόπων με κακοποιητικό υλικό, περιείχε υλικό με παιδιά ηλικίας 0-2 ετώ ενώ οι εμπορικές σελίδες που περιέχουν τέτοιο υλικό διπλασιάστηκαν από το 2020. Η πλειονότητα των αναφορών κακοποιητικού υλικού παγκοσμίως εντοπίζεται στις χώρες της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣάιμον ΜακΜπέρνι: Τα εγκλήματα κατά της φύσης έχουν χαρακτήρα γενοκτονίας12.09.2018

Ακτιβιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν την καμπάνια “Κάθε Δευτερόλεπτο Μετράει”. Η καμπάνια ζητά από την Ε.Ε να τερματίσει την παιδική κακοποίηση στο διαδίκτυο. Ο στόχος είναι να φθάσουμε τις 500.000 υπογραφές. Η πρόταση θα κατατεθεί στην Ε.Ε. τον Oκτώβριο.

Η καμπάνια ενώνει τις φωνές και εμπειρίες των ανθρώπων που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και έχουν επιβιώσει (επιβιωσάντων), φροντιστών και υποστηρικτών της παιδικής προστασίας και καλεί τους πολίτες της Ευρώπης να απευθυνθούν στο Ευρωκοινοβούλιο υπογράφοντας την “Πρόταση” νομοθετικών ρυθμίσεων, για την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο. Γιατί όμως “Κάθε Δευτερόλεπτο Μετράει”;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMichael Jackson: Μπορούν να προχωρήσουν σε δίκη οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με δικαστήριο στις ΗΠΑ12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b