MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι συμβαίνει με τα café των μουσείων;

«Το café του Νομισματικού Μουσείου αποβάλλεται». Έτσι ξεκινάει η σχετική ανάρτηση στο Facebook μέσω της οποίας πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού βάζει λουκέτο μετά από 16 χρόνια λειτουργίας σε ένα σημαντικό τοπόσημο του ελληνισμού.

Monopoli Team

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το café στο Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο σφραγίστηκε στις 27/09/2023 με σημείωμα δικαστικής επιμελήτριας κολλημένο στην πόρτα.

Κι αυτό γιατί; Γιατί μετά από προκήρυξη διαγωνισμού που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τα 59 αναψυκτήρια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, το café στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου και το Café του Νομισματικού Μουσείου πέρασαν στην εταιρία «Γρηγόρης μικρογεύματα» και οι σημερινοί εκμισθωτές του χώρου αποβλήθηκαν.

Αποβλήθηκαν καθώς οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες δεν μπορούσαν, μοιραία, να ανταποκριθούν στα βασικά κριτήρια συμμετοχής στο διαγωνισμό, δηλαδή να διαθέτουν την τελευταία πενταετία ετήσιο τζίρο μεγαλύτερο του ενός εκατομμύριου ευρώ και να αναλάβουν όχι ένα αλλά περισσότερα καταστήματα.

«Προσπάθεια εξαφάνισης του μικρομεσαίου επιχειρηματία»

Μιλώντας στο Reporter, η Αιμιλία Κουγιά, Πρόεδρος της Εταιρείας Μουσείων Εστίασης Α.Ε. και υπεύθυνη των Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Νομισματικού Μουσείου, έδωσε έμφαση στα κριτήρια του διαγωνισμού, σημειώνοντας: «Οπωσδήποτε δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Υπήρξαν και αναψυκτήρια που ναι, δεν έκαναν καλή δουλειά ή ήταν κλειστά για καιρό ή για χρόνια και παρείχαν κακές υπηρεσίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να κλείσουν και εμάς που, πέρα από την αδιάκοπη συνεργασία με τον ΟΔΑΠ και τις εγκωμιαστικές κριτικές, προσφέραμε και παρά πολύ καλές υπηρεσίες».

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b