MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εύβοια: Πλημμυροπαθής η γυναίκα που έγινε εξώφυλλο στους Times μετά τις φωτιές του 2021

Το καλοκαίρι του 2021 η σπαρακτική εικόνα της κ. Παναγιώτας είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Σήμερα, η χώρα μας ζει άλλη μια καταστροφή και η 83χρονη πλέον γυναίκα είναι πλημμυροπαθής.

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στην Εύβοια φιγουράρει στο περιοδικό TIME. Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης
Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στην Εύβοια φιγουράρει στο περιοδικό TIME. Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης
Monopoli Team

Το καλοκαίρι του 2021 η σπαρακτική εικόνα της κ. Παναγιώτας έκανε το γύρο του κόσμου, όταν έζησε μία από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές που είχε ζήσει η Εύβοια μέχρι τότε. Σήμερα, η χώρα μας έζησε άλλη μια φυσική καταστροφή και η 83χρονη πλέον κ. Παναγιώτα Ριτσόπη είναι πλημμυροπαθής.

Όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο, η κ. Παναγιώτα θρηνεί για ακόμη μια φορά την περιουσία της, η οποία υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες.

Τον Αύγουστο του 2021, πριν από δύο μόλις χρόνια, η Ελλάδα βίωνε μία από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές, που στοίχισε σε χιλιάδες ανθρώπους τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Όταν ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης τραβούσε ένα σπαρακτικό στιγμιότυπο από το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια, δεν είχε φανταστεί πως αυτό θα έκανε τον γύρο του κόσμου και 5 μήνες μετά θα βρισκόταν σε ένα από τα εξώφυλλα του περιοδικού TIME, ανάμεσα στις πιο δυνατές φωτογραφίες του 2021.

Στην εμβληματική πλέον φωτογραφία, η τότε 81 ετών Παναγιώτα Ριτσόπη από τις Γούβες Ευβοίας, θρηνούσε με μία βωβή – αλλά τελικά εκκωφαντική – κραυγή, το σπίτι της που τυλιγόταν στις φλόγες. Οι συντάκτες στο περιοδικό TIME, κατέταξαν αυτή τη φωτογραφία και άλλες εξίσου δυνατές εικόνες, στις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣάιμον ΜακΜπέρνι: Τα εγκλήματα κατά της φύσης έχουν χαρακτήρα γενοκτονίας12.09.2018

Δυστυχώς, η κ. Παναγιώτα, αλλά και χιλιάδες ακόμα συμπολίτες μας, ζουν για ακόμη μια φορά τις τραγικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών που πλήττουν και φέτος τη χώρα μας.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b