MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Φεστιβάλ

Cycladic Kids Festival: Το πρώτο παιδικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι γεγονός

Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει το 1ο Cycladic Kids Festival στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας,), σε  συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Παιδιά 4 έως 15 ετών καλούνται να συμμετέχουν με ελεύθερη είσοδο, στο πιο δημιουργικό σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας. Το1ο Cycladic Kids Festival αποτελεί την κορύφωση του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που έκλεισε φέτος 10 χρόνια και το γιορτάζει! Με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο», ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου με 19,500 συμμετοχές. Επιλεγμένος αριθμός έργων αλλά και οι νικητές του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν σε μεγάλη έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, το πάρκο θα γεμίσει με παραστάσεις θεάτρουμουσικής, χορού, κινηματογράφου, κουκλοθέατρου, αφηγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, δράσεις και επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια.
Σάββατο 23/09, 11:00 – 21:00 και την Κυριακή 24/09, 11:00 – 18:00
Eλεύθερη είσοδος
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων,  Πάρκο Ελευθερίας, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Θέατρο

Ο Κουρέας της Σεβίλλης, από τις Αθηναϊκές Μαριονέτες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Οι Αθηναϊκές Μαριονέτες και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζουν την όπερα του Gioachino Rossini σε λιμπρέτο του Cesare Sterbini. Η υπόθεση αφηγείται τα τεχνάσματα του κόμη Αλμαβίβα προκειμένου να παντρευτεί την όμορφη Ροζίνα, την οποία ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της, Ντον Μπάρτολο, προορίζει για τον εαυτό του. Με την βοήθεια του πολυμήχανου κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος γνωρίζει τους πάντες και τον γνωρίζουν οι πάντες, ο Αλμαβίβα επιτυγχάνει. *Δανείζουν τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Σπύρος Μπιμπίλας Κόμης, Ορφέας Παπαδόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Τερέζα Καζιτόρη, Νίκος Τουρνάκης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Παύλος Εμμανουηλίδης, Λευτέρης Ελευθερίου. Σκηνοθεσία: Παύλος Εμμανουηλίδης.
Παραστάσεις: Από Πέμπτη 21 έως Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. Πέμπτη, Παρασκευή στις 10.00 και στις 12.00, Σάββατο στις 15.00 και στις 20.00, Κυριακή στις 11.00 και στις 18.00.
Τιμές Εισιτηρίων: από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς, Τηλέφωνο: 210 4143310

Underwater, των Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το εξαιρετικά επιτυχημένο χοροθέατρο για βρέφη και γονείς Underwater, που δημιούργησαν οι μητέρες και καλλιτέχνιδες Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, από τις 20 Σεπτεμβρίου και για 24 παραστάσεις έως την 1η Οκτωβρίου 2023. Η παράσταση ζωντανεύει με ζωηρό τρόπο το ταξίδι μιας μπαλαρίνας καθώς ξυπνά από έναν ύπνο γεμάτο όνειρα και βρίσκεται στον ωκεανό, έναν καθησυχαστικό κόσμο γεμάτο γαλανά φώτα και μπουρμπουλήθρες. Καθώς εξερευνά το υπέροχο νέο της σπίτι, συναντά ένα χταπόδι – και οι δυο τους σύντομα σχηματίζουν μια φιλία γεμάτη αγάπη κάτω από τα κύματα, χορεύοντας ως ντουέτο με συνοδεία μιας μουσικής γεμάτης κουδουνίσματα, που περιλαμβάνει και μερικές γνώριμες μελωδίες…
Παραστάσεις: 23, 24, 26, 27 Σεπ 2023 και 01 Οκτ 2023 | Ώρες έναρξης: 10.00, 11.30, 13.00
Τιμές εισιτηρίων: €15 για κάθε βρέφος συνοδευόμενο από έναν γονέα, €12 για κάθε επιπλέον θεατή. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: 21 3088 5700

Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα: Οι Μορφές Έκφρασης στο Κηποθέατρο Παπάγου με μια παράσταση για παιδιά

Η νέα παράσταση της ομάδας «Μορφές Έκφρασης» του Θωμά Κινδύνη και της γνωστής, για τις πρωτοπόρες σκηνοθεσίες της, δημιουργό Άννα Σ. Τζίμα, με τίτλο «Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα», παρουσιάζεται την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Ο πεινασμένος  βασιλιάς του δάσους, το Λιοντάρι, ζητά από τον υπηρέτη του, την Αλεπού, ένα καλό γεύμα, ένα ελάφι κατά προτίμηση… Η αλεπού γνωρίζοντας ,φυσικά, πως όσο και αν προσπαθήσει δεν θα μπορέσει ποτέ να το πιάσει , σκέφτεται ένα ύπουλο σχέδιο για να πετύχει τον σκοπό της… Μια υπέροχη φωτογραφία και ένα ψεύτικό προφίλ, στο Junglebook, θα έπειθαν κάθε αθώα ελαφίνα να αποδεχτεί ένα νέο αίτημα φιλίας.
Κυριακή 24/9, 20:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας της Παιδικής Σκηνής12.09.2018

Κινηματογράφος

Μάβκα: Το ξωτικό του δάσους (μεταγλωττισμένη)

Το «Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους» είναι ένα animation από την Ουκρανία. Από αμνημονεύτων χρόνων, τα αχανή δάση της Ουκρανίας κρύβουν αμέτρητα μυστικά και ανεξιχνίαστα μυστήρια. Αποτελούν το σπίτι μυθικών πλασμάτων που κατοικούν ανάμεσα σε αρχαία δέντρα, φυλάσσοντας πιστά το ιερό τους βασίλειο. Η Μάβκα είναι μια Ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη Φύλακάς του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύσει το Δάσος και την ιερή Καρδιά του – την ίδια την Πηγή της Ζωής – από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.
Για κριτική και αίθουσες προβολής εδώ. 

Οι Αχώριστοι (μεταλγωτισμένο)

Οι Αχώριστοι (μεταλγωτισμένο)

Από τους δημιουργούς και σεναριογράφους του «Toy Story», έρχεται μία από τις πιο φιλόδοξες και ακριβές Ευρωπαϊκές ταινίες animation. Η ταινία ακολουθεί τις περιπέτειες του Ντον, μίας μαριονέτας με ανεξάντλητη φαντασία που το έχει σκάσει από το κουκλοθέατρο, και του DJ Doggie Dog, ενός παρατημένου λούτρινου που έχει ανάγκη από έναν φίλο, καθώς συναντιούνται στο Σέντραλ Πάρκ και ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία επική περιπέτεια φιλίας στην Νέα Υόρκη.
Δείτε τις αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Πινακοθήκη: Το φθινόπωρο μπαίνει με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Μουσείο Ακρόπολης: Ελεύθερη είσοδος και δραστηριότητες για παιδιά για τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των, το Σάββατο 23/9 και την Κυριακή 24/9, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι δωρεάν. Το φετινό θέμα του θεσμού είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του Χθες στο Σήμερα». Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με ένα οικογενειακό πρόγραμμα εναρμονισμένο με το θέμα και τίτλο «Αναζητώντας το σήμερα σε ιστορίες του χθες». Τα παιδιά, με οδηγό το φανταστικό ημερολόγιο της Φειδούς, μίας μικρής Αθηναίας του 5ου αι. π.Χ., θα μπορέσουν να προσεγγίσουν με διαφορετική σκοπιά τα εκθέματα του Μουσείου, να ακούσουν ιστορίες από την αρχαιότητα, να εξερευνήσουν μύθων, να γνωρίσουν αρχαίες συνήθειες, ανάγκες και δοξασίες, και να τις συνδέσουν με το σήμερα.
Ημέρες: Σάββατο 23/9 & Κυριακή 24/9 | Ώρες: 10:30 π.μ. & 12:30 μ.μ.
Συμμετοχή: Έως 30 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15. Τηλ: 210 900 09 00.

SNFCC Green Weekend: Ένα πράσινο διήμερο στο ΚΠΙΣΝ με θέμα τις “βιώσιμες επιλογές”

Προβολή ταινίας για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, το SNFCC Green Weekend, ένα διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον, με ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους και κεντρική θεματική τις «Βιώσιμες Επιλογές». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: προβολή ταινίας, έκθεση φωτογραφικών έργων της Ναταλίας Τσουκαλά, εκπαιδευτικά εργαστήρια, Marketplace αφιερωμένο στη «δεύτερη ζωή» των ρούχων, ένα συλλογικό εικαστικό έργο με την επιμέλεια του SOTEUR, περίπτερα ενημέρωσης από οργανισμούς που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος (Μπορούμε, Aegean Rebreath, Cities for Cycling, Fabric Republic, RECUAL, Save Your Hood), κεντρική ομιλία από τον Sunny Dolat, ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας NEST και ένα πάνελ συζήτησης με διακεκριμένους ομιλητές, το οποίο θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου.
Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSNFCC Green Weekend: Ένα πράσινο διήμερο στο ΚΠΙΣΝ με θέμα τις “βιώσιμες επιλογές”12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b