MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσείο Ακρόπολης: Ελεύθερη είσοδος και δραστηριότητες για παιδιά για τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Με ένα οικογενειακό πρόγραμμα, με τίτλο «Αναζητώντας το σήμερα σε ιστορίες του χθες», το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023.

Photo by Athens at a Glance on Unsplash
Photo by Athens at a Glance on Unsplash
Monopoli Team

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των, την Κυριακή 24/9, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι δωρεάν.

Το φετινό θέμα του θεσμού είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του Χθες στο Σήμερα». Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με ένα οικογενειακό πρόγραμμα εναρμονισμένο με το θέμα και τίτλο «Αναζητώντας το σήμερα σε ιστορίες του χθες»

Τα παιδιά, με οδηγό το φανταστικό ημερολόγιο της Φειδούς, μίας μικρής Αθηναίας του 5ου αι. π.Χ., θα μπορέσουν να προσεγγίσουν με διαφορετική σκοπιά τα εκθέματα του Μουσείου, να ακούσουν ιστορίες από την αρχαιότητα, να εξερευνήσουν μύθων, να γνωρίσουν αρχαίες συνήθειες, ανάγκες και δοξασίες, και να τις συνδέσουν με το σήμερα. Θα τέλος θα συγκεντρώσουν όλα αυτά που θα ήθελαν να μείνουν ανεξίτηλα μέχρι τις επόμενες γενιές στην δική τους “χρονοκάψουλα”.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για παιδιά (6 έως 12 ετών), ενώ για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑrt Athina 2023: Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά   12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες: Σάββατο 23/9 & Κυριακή 24/9
Ώρες: 10:30 π.μ. & 12:30 μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b