MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

Η ανάσα του κόσμου, από την ομάδα YELP danceco. στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco. και η Μαριέλα Νέστορα παρουσιάζουν το νέο τους χορογραφικό έργο, «Η ανάσα του κόσμου», στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.

Monopoli Team

Το νέο χορογραφικό έργο της Μαριέλας Νέστορα / YELP danceco., «Η Ανάσα του Κόσμου», η οποία παρουσιάζεται, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ρεματιάς, εστιάζει στην αναπνοή ως τη πρωταρχική σχέση του σώματος με τον κόσμο.

Η ανάσα του κόσμου, από την ομάδα YELP danceco. στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τα φυτά είναι -και ήταν πάντα- οι σημαντικότεροι συγκάτοικοι μας στον πλανήτη. Βρισκόμαστε σε μια σχέση αμοιβαιότητας μαζί τους. Εισπνέουμε το οξυγόνο που εκπνέουν και εισπνέουν το διοξείδιο που εκπνέουμε. Πώς μπορούμε να ανακινήσουμε τις οικολογικές συγγένειες που μας συνδέουν σε εναν ταχέως κλιματικά μεταβαλλόμενο κόσμο;

Χορευτές και μουσικοί συνθέτουν τον εφήμερο οργανισμό της παράστασης, ο οποίος γίνεται αντιληπτός ως μέρος ενός άλλου μεγαλύτερου οικοσυστήματος. Η χορογραφία διερευνά την λειτουργία της αναπνοής ως κόμβο βιολογικό, ψυχολογικό και πνευματικό που συνδέει διαφορετικά είδη και πολιτισμούς. Η ανάσα του κόσμου ενεργοποιεί την ενσυναίσθηση και προτείνει την εμπειρία μας παράστασης ως σύναξη διαφορετικών ειδών.

«Η ανάσα του κόσμου», στην Αθήνα, μετά την πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Δίον, για μια μόνο παράσταση στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Ο αέρας που αναπνέουμε δεν είναι τόσο μια αμιγώς γεωλογική ή ορυκτή πραγματικότητα όσο το αποτέλεσμα της αναπνοής άλλων ζωντανών όντων.  Για την αναπνοή εξαρτόμαστε από τις ζωές των άλλων. Emanuele Coccia.

YELP danceco./ Μαριέλα Νέστορα

Η ομάδα χορού YELP danceco. ιδρύθηκε το 2000 με έδρα την Αθήνα. Με χορογράφο τη Μαριέλα Νέστορα έχει στο ιστορικό της πάνω από 22 παραγωγές, και συνεργασίες: Φεστιβάλ Αθηνών (Das (ist) ein…, Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό, Rapidly becoming), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Lebenswelt), Διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας (Α-Μ Ι), MIR festival (Erosions). Με σταθερή παρουσία στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Βόλο, Χανιά, Ύδρα) και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Ιταλία, Εστονία, Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία), έργα της επιλέχθηκαν από τις Πλατφόρμες Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από το Σύστημα Αθήνα. Έχει υποστηριχθεί με επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού (2002- 5, 2008, 2019, 2020, 2021) και αναθέσεις από ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Στέγη Γραμμάτων και τεχνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια: Η performance της Ομάδας Μικρός Νότος ξανά στο Άσυλο Ανιάτων12.09.2018

Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco. εξελίσσει το καλλιτεχνικό της έργο μέσα από συνομιλία θεωρίας και πράξης. Εξερευνά την συνάντηση του χορού και της χορογραφίας με διαφορετικά πεδία γνώσης κυρίως φιλοσοφία, βιολογία, θεωρία παραστατικών τεχνών, φυσικές επιστήμες. Διαμορφώνει τις ανάλογες πρακτικές και χορογραφικά εργαλεία για κάθε διαδικασία δημιουργίας, προσεγγίζοντας πάντα το σώμα ως όλον – κίνηση, αντίληψη, παρουσία και ενεργή σκέψη. Πειραματίζεται συχνά με την συνθήκη θέασης: ανανεώνοντας την προκαθορισμένη μετωπική σχέση με το κοινό, επιλέγοντας μη θεατρικούς χώρους ή το δημόσιο χώρο για τις παραστάσεις της και προσκαλώντας τη συμμετοχή των θεατών. Πρόθεση είναι η δημιουργία εμπειρίας που θέτει ερωτήματα, μετατοπίζει οπτικές και ευαισθητοποιεί την αντίληψη του σώματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου-DIGITARIA
Μουσική: Ανάργυρος Δενιόζος
Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα

Παίζουν: Ιωάννα Τουμπακάρη, Γιάννης Τσιγκρής, Παγώνα Μπουλμπασάκου | Μουσικοί: Λεωνίδας Παλαμιώτης, Ρενάτο Κούσης

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο
Πληροφορίες: Προπώληση: online-www.ticketservices.gr τηλ. κέντρο- 210 7234567, εκδοτήριο- Πανεπιστημίου 39
Παραστάσεις: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/i-anasa-tou-kosmou/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b