MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Ο θησαυρός των Rothschild: 600 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s

Ένα κομμάτι της αμύθητης περιουσίας της οικογένειας Rothschild βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s. Τα ανεκτίμητα αντικείμενα περιλαμβάνουν κοσμήματα, έργα τέχνης και άλλα συλλεκτικά κομμάτια που αποκτήθηκαν από δύο γενιές της οικογένειας κατά τον 19ο αιώνα.

Monopoli Team

Λίγες οικογένειες στον κόσμο καλύπτονται από τόσο μυστήριο όσο εκείνη των πανίσχυρων Rothschild. Τόσο ο αμύθητος πλούτος τους όσο και η επιρροή τους στα κέντρα εξουσίας όλου του πλανήτη συνέθεσαν τη δημόσια εικόνα μιας παντοδύναμης δυναστείας που πολλοί τοποθετούν αλληγορικά ακριβώς κάτω από τον ίδιο το Θεό. Τώρα, μια σπάνια περίσταση δίνει την ευκαιρία στους κοινούς θνητούς να αποκτήσουν όχι μόνο μια εικόνα της ζωής των Rothschild αλλά και –γιατί όχι- ένα κομμάτι της περιουσίας τους, καθώς κοσμήματα, έργα τέχνης και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα της οικογένειας βγαίνουν αυτό το φθινόπωρο σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο Christie’s,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Μαρόκο ζητά διεθνή βοήθεια μία εβδομάδα μετά τον φονικό σεισμό12.09.2018

Τα ανεκτίμητα κομμάτια συγκεντρώθηκαν από τον βαρόνο James de Rothschild, τη σύζυγό του, Betty, και τους γιους τους, βαρόνους Alphonse και Gustave. Δεδομένου ότι οι Rothschild αποτελούσαν την πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου κατά τον 19ο αιώνα, κατάφεραν καθ’ όλη τη δεκαετία του 1800 να φέρουν στην κατοχή τους αντικείμενα απαράμιλλης ποιότητας που θα ζήλευαν τα κορυφαία μουσεία του κόσμου. Μάλιστα, ο πατριάρχης της δυναστείας είχε δηλώσει το 1855 ότι «καμία τιμή δεν είναι πολύ υψηλή για την απόκτηση αληθινών αριστουργημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Τζέιν Φόντα μίλησε για τις φωτιές στην Ελλάδα λίγο πριν την «Εβδομάδα Κλίματος» στη Ν. Υόρκη12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b