MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Τζέιν Φόντα μίλησε για τις φωτιές στην Ελλάδα λίγο πριν την «Εβδομάδα Κλίματος» στη Ν. Υόρκη

«Αυτό είναι υπερβολικά επείγον», δήλωσε η Τζέιν Φόντα λίγες ώρες πριν τις μεγάλες διαμαρτυρίες της Νέας Υόρκης, σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Monopoli Team

Η Ελλάδα και φέτος βρισκόταν στην κορυφή με τις χώρες που επηρεάστηκαν πιο έντονα από ποτέ, με καταστροφικές πυρκαγιές. Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, περιοχές όπως ο Έβρος, η Αττική, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Κορινθία και πολλές ακόμη, βίωσαν μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία τους.

Ο αντίκτυπος των καταστροφικών πυρκαγιών παρουσιάζεται και πανευρωπαϊκά, αφού σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ, η Ελλάδα καταγράφει νέα αρνητικά ρεκόρ αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα το 2023 σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες που αντιμετωπίζουν εξίσου δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, και υπό το βλέμμα της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης, η Νέα Υόρκη προχωρά στην «Εβδομάδα Κλίματος» όπου απαιτεί από τις κυβερνήσεις να σταματήσουν την παραγωγή ορυκτών καυσίμων, πετρελαίου, αερίου και κάρβουνου – πηγές που αποτελούν βασικούς παράγοντες επιβάρυνσης της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWorld Weather Network: Οι καλλιτέχνες αντιδρούν στην κλιματική κρίση12.09.2018

Διάβασε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b