MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θέατρο του Λυκαβηττού: Αποκαλύπτεται μέσα από ένα ατμοσφαιρικό timelapse 80 δευτερολέπτων

Οι προβολείς του ανακαινισμένου θεάτρου του αθηναϊκού λόφου ανάβουν στις 15 Σεπτεμβρίου, με μια μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου.

Monopoli Team

Με τη μεγάλη συναυλία του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, τα έσοδα της οποίας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα διατεθούν από τον Δήμο Αθηναίων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, ανοίγει αύριο βράδυ –ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια– το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας καταφέρει να ολοκληρώσει ένα σύνθετο τεχνικό έργο, παραδίδει σε κατοίκους και επισκέπτες έναν σύγχρονο και αναβαθμισμένο πολιτιστικό χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Πλήρως ανακαινισμένο και ασφαλές και με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που καλύπτει μια «βεντάλια» μουσικών ειδών, το ιστορικό θέατρο της πόλης αναβιώνει ύστερα από τόσα χρόνια σιγής, ξεκινώντας μία νέα εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λυκαβηττός που θυμάμαι: 9 guru των live ανακαλούν θρυλικές στιγμές στην ιστορία του θεάτρου12.09.2018

Στη σημασία της αποκατάστασης και απόδοσης των τοπόσημων της πόλης στις Αθηναίες και τους Αθηναίους αναφέρεται ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, στο βίντεο που γυρίστηκε μέσα στον εμβληματικό χώρο του θεάτρου.

Στο πλαίσιο των απαιτητικών εργασιών που υλοποιήθηκαν με στόχο την επαναλειτουργία του θεάτρου, περισσότερα από 200.000 κιλά νέας μεταλλικής κατασκευής αντικατέστησαν τα φθαρμένα από τον χρόνο τμήματα, ανακαινίζοντας τον εμβληματικό διάφανο σκελετό του κοίλου, με τα υποστυλώματα να ενισχύονται εσωτερικά, ώστε να διατηρηθεί στο ακέραιο η αυθεντική, αρχική όψη του, χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου, μνημείου-θεάτρου, όπως την σχεδίασε το 1965 ο πρωτοπόρος αρχιτέκτονας, Τάκης Ζενέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε μία μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου εγκαινιάζεται το νέο Θέατρο Λυκαβηττού12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b