MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βρυξέλλες: Ιρλανδός τουρίστας «καβαλάει» και καταστρέφει γλυπτό που είχε μόλις αποκατασταθεί

Το συγκεκριμένο έργο τέχνης που ονομάζεται «Το χέρι με τον πυρσό» και είχε μόλις αποκατασταθεί κοστίζοντας 17.500 ευρώ.

Monopoli Team

Στη σύλληψη ενός άνδρα από την Ιρλανδία προχώρησε η αστυνομία στις Βρυξέλλες αφού προκάλεσε σημαντική ζημιά την περασμένη Κυριακή σε ένα γλυπτό έξω από το κτίριο του παλιού Χρηματιστηρίου της πόλης για το οποίο μόλις είχαν δοθεί 17.500 ευρώ για την αποκατάστασή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒενετία: Υποχρεωτικό εισιτήριο εισόδου για τους ημερήσιους επισκέπτες από την Άνοιξη12.09.2018

Σύμφωνα με την Daily Mail, το συγκεκριμένο έργο τέχνης που ονομάζεται «Το χέρι με τον πυρσό» είναι ένα από τα δύο γλυπτά που πλαισιώνουν την είσοδο του κτιρίου το οποίο άνοιξε ξανά μόλις μια ημέρα πριν από το περιστατικό μετά από ένα τριετές έργο αποκατάστασης ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εργασίες αυτές περιλάμβαναν και την αποκατάσταση του συγκεκριμένου αγάλματος, που κόστισε 17.500 ευρώ.

Το βίντεο δείχνει τον άνδρα, ο οποίος φαίνεται να είναι μεθυσμένος, να σκαρφαλώνει στο άγαλμα το οποίο απεικονίζει ένα λιοντάρι και δίπλα του έναν άνδρα με πυρσό. Καθώς προσπαθεί να κατέβει, ο τουρίστας γραπώνεται από ένα σημείο για να σταθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο πυρσός και μέρος του χεριού της ανδρικής φιγούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρόκο: Σοβαρές οι ζημιές από τον σεισμό στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b